Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain alapú decentralizált tőzsde, olyan passzív jövedelmet biztosító funkciókkal, mint a stakelés és farmolás.

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit kilétüket nem felfedő programozók hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

 

DeFi szolgáltatások a blokkláncon

Az étel témájú farming DeFi megoldások hónapok óta foglalkoztatják a kripto világ szereplőit. A DeFi őrület legutóbbi hulláma alatt számos olyan projekt emelkedett fel, ami a saját tokenével jutalmazza azokat a befektetőket, akik a tőkéjüket a platformon stakelik. Ezidáig elsősorban az Ethereum blokkláncon koncentrálódott a legnagyobb aktivitás ebben az ágazatban. Mivel az Ethereum a legnagyobb és egyik legkorábbi okosszerződés protokoll, rendkívül nagy fejlesztői, felhasználói és működő blokklánc-eszköz bázis gondoskodik a hatékony decentralizált appok létrehozásáról és elterjedéséről. Ebben a cikkben a PancakeSwapról lesz szó, ami ugyanezt a Binance Smart Chainen valósítja meg.

 

Mi a PancakeSwap tőzsde?

A PancakeSwap egy olyan decentralizált tőzsde ami BEP-20 tokenek átváltására jött létre, az automated market maker (AMM) modell szerint. Ez azt jelenti, hogy a kereskedés nem közvetlenül az ajánlati könyvből történik a vevő és eladó felek között, hanem a likviditási alapból (vagy likviditási alapba) teljesülnek a vásárlások és eladások. Ezt az alapot az ügyfelek töltik fel a saját tőkéjükkel, cserébe kapnak a platform LP (liquidity provider) tokenjéből, amivel aztán visszavehetik a mozgósított tőkéjüket, plusz egy részt a DEX kereskedési díjából. Végső soron tehát kereskedhetsz a platformon, vagy jutalmakat kaphatsz a kereskedés likviditásához való hozzájárulásért. Különféle tokenekről van szó, attól függően, hogy melyik piac alapjába küldesz pénzt.

pancakeswap kereskedés I Cryptofalka

 

Farmolás és stakelés a PancakeSwapon

A PancakeSwapon az LP tokenek segítségével farmolhatod a platform saját házi tokenjét a CAKE-et. Hozzárendeled az LP tokeneket a farmolási folyamathoz és CAKE tokent kapsz cserébe. Ezek a legnépszerűbb LP tokenek, amikkel részt lehet venni programban:

CAKE – BNB LP
BUSD – BNB LP
BETH – ETH LP
USDT – BUSD LP
USDC – BUSD LP
DAI – BUSD LP
LINK – BUSD LP
TWT – BNB LP

Ezenkívül, ha a CAKE tokeneket stakeled a SYRUP poolokban, további jutalmakra tehetsz szert. Tehát beküldöd a kriptódat a likviditási alapba, az így kapott LP tokenekkel farmolod a CAKE tokeneket, a CAKE-et pedig stakeled, amivel aztán más kriptovaluták ütik a markodat. A legnagyobb SYRUP pool a CAKE pool, ahol a stakelt CAKE-ért cserébe további CAKE tokenekhez juthatsz hozzá. A SYRUP poolok aktuális hozamairól ezen a linken tudsz tájékozódni.

 

A PancakeSwap használata

Ha ellátogatsz a https://pancakeswap.finance oldalra, látni fogod, hogy sok funkció inaktív, mindaddig, amíg rá nem kattintasz az ’Unlock Wallet’ gombra. Kattintás után lesz pár opció: MetaMask, Trust Wallet, WalletConnect, Binance Chain Wallet, stb. A MetaMask egy ismert Ethereum tárca, hogyan képes mégis egy BSC alapú rendszerrel együttműködni? Nos úgy, hogy a Binance Smart Chain architektúrája eleve úgy lett megalkotva, hogy a BSC dappok a MetaMaskkal is használhatók legyenek.

Ez egy olyan jellemzője a Binance Smart Chainnek, aminek keretein belül a gyakorlatban is megvalósul az okosszerződés platformok azon általános célja, ami a blokkláncok közötti együttműködés támogatása. Itt találsz egy útmutatót arról, hogyan zajlik a bekalibrálás. Amint ez megvan, feloldhatod a tárcádat a PancakeSwapon és eléd tárulnak a további információk. Többek közt látni fogod, hogy melyik LP token milyen megtérüléssel kecsegtet. Figyelem! A Pancakeswap használata főként azok számára lehet javasolt, akik már tapasztaltabbak és nem okoz gondot számukra a különböző blokkláncok közötti tranzakció sem.

 

Farmolás

Ha már használtál AMM platformot korábban, akkor nem sok újdonság lesz. Ha CAKE-et szeretnél farmolni, először a DEX likviditási alapjába kell kriptót töltened. A baloldali menüsoron menj a ’Trade’ lapra, kattints a ’Liquidity’-re, majd az ’Add Liquidity’ gombra, aztán válassz egy token párt, amire szeretnél tőkét küldeni.

pancakeswap farmolás I Cryptofalka

Ha megvannak az LP tokenjeid, elkezdheted farmolni őket, a CAKE tokenekért. Menj a ’Farms’ lapra és válassz egy opciót az LP tokenjeid alapján. Jóvá kell hagynod a BEP-20 tranzakciót, ezzel engedélyezed, hogy az okosszerződés a nevedben átmozgassa őket a farmolásba. Amikor az ’Approve Contract’-ra kattintasz, egy felugró ablak kiírja a díjat, ezt kell leokéznod.

A tranzakciót követően válassz egy összeget és hagyd jóvá azt is. Ezután elnavigálhatsz az oldalról, később pedig akármikor megnézheted ugyanitt, hogy mennyi CAKE tokent kerestél. Ha szeretnéd kiutaltatni magadnak a nyereséget, kattints a ’Harvest’-re és hagyd jóvá a tranzakciót, amivel ténylegesen „learathatod” a hasznot.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Stakeld a CAKE coinjaidat további kamatokért

A megszerzett CAKE tokeneket stakelheted a SYRUP poolokban. Menj a ’Pools’ fülre, és tekintsd át poolokat, ahol a CAKE stakelés zajlik. A folyamat az LP token farmoláshoz hasonlóan működik: jóváhagyod a tranzakciót ami elindítja a stakelést, beállítod a CAKE token mennyiségét amit stakelni szeretnél, és indul a passzív bevétel. A ’Harvest’ gombbal kezdeményezed a stakeléssel megszerzett tokenek kiutalását, és jóváhagyod.

Pancakeswap syrup pool I Cryptofalka

 

Lottó

A platform üzemeltet egy decentralizált lottó nyereményjátékot is, ami hat óránként sorsol nyertest. Egy jegy 10 CAKE tokenbe kerül, kapsz egy négy elemű számkódot, mindegyik szám 1-14 között lehet bármi (pl. 12-8-4-3). A jackpot az időszakban beérkezett teljes tőke 50%-a, és az nyeri meg akinek a számkódja megegyezik a nyertes kombinációval. Kettő, vagy három találatra szintén jár nyeremény.

 

NFT

Szintén nyereményjáték. A ’Collectibles’ oldalon regisztálhatsz és véletlenszerűen nyerhetsz cuki digitális kisállatokat, amiknek CAKE tokenben van értéke. Eladhatod, vagy megtarthatod és gyűjtheted őket. A platform népszerűsödésével mindenre, tehát ezekre a korlátozott számú NFT-kre is nőhet a kereslet. Inkább érdekesség ez mint befektetés, de a BSC okosszerződés platformon van rá lehetőség és piac is.

pancakeswap nft I Cryptofalka

 

IFO-k a PancakeSwapen

Initial Farm Offering. Nagyon hasonlít a dolog a centralizált tőzsdéken indított IEO-khoz. Az újonnan bevezetett tokenekből részesülnek azok, akik a PancakeSwapon LP tokeneket rendelnek hozzá a promócióhoz, illetve mindegyik bevezetésnek megvannak a külön szabályai. Az IFO oldalon lehet tájékozódni a folyamatban lévő, vagy következő új projektekről.

 

Záró gondolatok a Pancakeswap-ról

A PancakeSwap a Binance Smart Chain legnagyobb AMM projektje jelenleg, az Ethereum alapú hasonó DEX-ekhez képest bőven kínál újdonságokat. A platformmal kapcsolatos analitikákról a https://pancakeswap.info/ oldalon érdemes tájékozódni. Ami a biztonságot illeti, az protokoll auditját a CertiK cég végzi, ami bíztató, de szem előtt kell tartani, hogy bármelyik okosszerződés platformban akadhatnak bug-ok, hibák. Egy decentralizált platform esetén is ugyanúgy érvényes az alapszabály, mint mindenhol: Soha ne kockáztass többet, mint amit megengedhetsz magadnak, hogy elveszíts.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Milliárdos projektre duzzadt a PancakeSwap a Binance láncán
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.16% $61,332.49
Ethereum ETH -0.10% $3,390.35
BNB BNB 0.65% $574.78
Solana SOL 8.89% $136.57
XRP XRP 1.19% $0.4786
Dogecoin DOGE 3.36% $0.1236
Cardano ADA 3.14% $0.3877
Litecoin LTC -1.05% $70.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!