Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elon Musk felvásárolta a Twittert

Elon Musk felvásárolta a Twittert

A cég igazgatótanácsa hétfőn egyhangúlag jóváhagyta az ügyletet, de hozzátette, a döntés még a Twitter részvényeseinek jóváhagyásától is függ.

 

Elon Musk lesz a Twitter vezér

A Twitter bejelentette, hogy magánkézben lévő társasággá válik, miután az igazgatótanács elfogadta Elon Musk ajánlatát a cég részvényeinek megvásárlására, részvényenként 54,20 dollárért – nagyjából 44 milliárd dollárért. Bár a tranzakció várhatóan 2022-ben zárul le, még mindig jóvá kell hagynia a Twitter részvényeseinek, valamint bizonyos szabályozó hatóságnak.
 
Elon Musk I Cryptofalka Forrás: somagnews.com
„Remélem, hogy még a legrosszabb kritikusaim is megmaradnak a Twitteren, mert ezt jelenti a szólásszabadság.” -írta Musk a Twitteren.
Mostanában sok szó esik a Twitter szólásszabadságáról mind az egyszerű online felhasználók, mind a kripto Twitter felhasználói körében egyaránt. A Twitter idézte a Tesla vezérigazgatóját, aki szerint „a szólásszabadság a működő demokrácia alapköve, a Twitter pedig a digitális város tere”. 
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Sokan azonban úgy vélik, hogy a többmilliárd dolláros vásárlás ellentétes eredménnyel járhat. Angelo Carusone, a Media Matters for America nonprofit médiafigyelő szervezet elnöke aggodalmának adott hangot a bejelentés előtt, hogy a cég eladása "a dezinformáció és az azt terjesztők győzelme lenne" arra utalva, hogy Musk egyoldalúan dönthet úgy, hogy az erőszakra való felbujtás miatt a platformról kitiltott személyeket újra beengedi.

[embed]https://twitter.com/jftaveira1993/status/1518649422212702209[/embed]

Jackson Palmer, a Dogecoin (DOGE) társalapítója, amelyet Musk gyakran hype-olt a közösségi média platformon, a felvásárlást a szabadság eszméjével ellentétes „ellenséges hatalomátvételnek” nevezte. Anthony "Pomp" Pompliano bitcoin próféta gratulált az új Twitter-tulajdonosnak, míg a BlockFi kriptokölcsönző cég inkább komikus álláspontot képviselt, és egy montázsolt képet tett közzé a Dogecoin kutyáról és a Twitter logójáról.
 
A MicroStrategy alapítója és vezérigazgatója, Michael Saylor nem kommentálta közvetlenül az akvizíciót, hanem az Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítésének szövegével válaszolt Musknak egy tweetben, ami arra utal, hogy támogatja a lépést. Jody Hice képviselőházi tag, szintén az első módosítás győzelmeként méltatta a tranzakciót.

 

 

Musk harcolni fog a kripto scam-ek és csalások ellen

Nem teljesen egyértelmű, hogy az első alkotmánymódosítás megemlítésével mire gondolhattak Musk Twitter-vásárlásának támogatásánál, mivel az alkotmánymódosítás nem korlátozza a magánmunkáltatókat az Egyesült Államokban, hanem megakadályozza, hogy a Kongresszus törvényeket hozzon bizonyos típusú beszéd tiltására. Az Egyesült Államok bíróságai korábban úgy ítélték meg, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága nem terjed ki a „fenyegető törvénytelen cselekvésre”. Hasonlóképpen, a Twitter szabályai szerint a platform nem teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy „erőszakkal fenyegessenek egy személy vagy bármely csoport ellen”, vagy másokat buzdítsanak erre.
 
A leggyakoribb bitcoin scamek és elkerülésük
 
 
A több mint 83 millió követővel rendelkező Musk – jóval több, mint a korábbi vezérigazgatónak, Jack Dorsey (6,3 millió) – a vásárlás eredményeként befolyásolhatja a platform és a közösségi média viselkedését. A Tesla vezérigazgatója április 14-én kijelentette, hogy a Twitter számára az egyik legfontosabb prioritás a „spam és átverő robotok és a botseregek” felszámolása lesz, beleértve a kriptocsalásokhoz kapcsolódókat is.
 
Jelenleg a cég részvényeinek ára 51,70 dollár körül mozog, az elmúlt 30 napban több mint 32%-ot emelkedtek.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.90% $65,634.18
Ethereum ETH -3.24% $3,450.02
BNB BNB -1.66% $594.5
Solana SOL -7.36% $136.55
XRP XRP 0.64% $0.4934
Dogecoin DOGE -9.09% $0.122
Cardano ADA -7.53% $0.38
Litecoin LTC -5.68% $73.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!