Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ethereum technikai elemzés: Hasít az ETH, hova tovább?

Ethereum technikai elemzés: Hasít az ETH, hova tovább?

A Bitcoin mellett az Ethereum is szárnyra kapott az év elején, technikai elemzés segítségével nézzük meg mennyi lehet még a vezető altcoin emelkedésében. 📊

 

Hosszú csökkenő trend előzte meg az Ethereum mostani emelkedését

A legtöbb altcoinhoz hasonlóan az Ethereum ára is meredek csökkenő trendet írt le az előző években. Ez az időszak alatt a korábbi csúcsértéke töredékére esett a legtöbb alt, így az Etehreum értéke is. Fontos kiemelni, hogy a tőzsdei piacok ciklikusok viselkedésűek, medve és bika időszakok követik egymást. Ezért az ezekhez hasonló felemelkedések majd komoly korrekciók úgymond megszokottak a tőzsdék világában. 

Egy hosszú csökkenő trend után általában azt a pontot célszerű megkeresnünk az Ethereum elemzésünkben, ahol már eléggé olcsó maga a kriptovaluta ahhoz, hogy sok embernek még egy "kilátástalanabb" időben is megérje masszívan bevásárolnia. Ez annyit tesz, hogy elér a csökkenéssel az ár egy olyan szintre, ahol komoly vevői nyomás jelentkezik, ezzel megállítva a csökkenő trendet.

Még egy Ethereum elemzésünk során tavaly lettünk figyelmesek arra, hogy a közel 80%-os csökkenés után elkezdett az Ether oldalazó pályára állni. Ez pontosan az előző pszichológiát írja le, miszerint annyira olcsó lett, hogy sokaknak megérte itt már hosszú távra befektetnie.

Ethereum bika piac technikai elemzés cryptofalka ETHBTC-1d-20191216_2

Ezek a pszichológiai viselkedések sokszor klasszikus tőzsdei alakzatokat vonnak magukkal, ilyen például egy trendfordításra tökéletesen alkalmas dupla alj alakzat. Ezt az alakzatot szinte csontnélkül behúzta az Ethereum, áttörte a nyakvonalat majd szépen ki is lőtt.

Ethereum bika piac technikai elemzés cryptofalka ETHBTC-1d-20200214_2

Ezzel elmondható, hogy az Ethereum is olyat húzott, amire rég nem volt példa! Sikerült kialakítania egy viszonylag nagy nézeten ábrázolt trendfordító alakzatot, ezzel a csökkenő trend jellege nagyban megkérdőjelezhető már. Lehet, hogy ez egy új altseason kezdete lenne?!

 

Ethereum elemzés: A Bitcoinhoz hasonlóan az Ethereumnál is pozitívan jelez a napi Ichimoku felhő

A dupla alj alakzat aktiválódása mellett egy másik fontos szempont, hogy a napi Ichimoku felhő, mely hosszú távú trendet szépen tud becsülni újra bika jelzést ad az Ethereum elemzés során. Sikerült a vezető altcoinnak az Ichimoku felhő fölé kerülnie. 

Ethereum bika piac technikai elemzés cryptofalka ETHBTC-1d-20200214_3

Jelenleg pedig egy korábbi ellenállással és a 0,618-as Fibonacci számmal küzd az ár. Ezt gondolnám a dupla alj utáni első komoly ellenállásnak, ami akár meg is foghatja az árat. Ezután viszont a következő ellenállás nagyjából 3223-nál van, lásd piros egyenes.

Fontos kiemelni, hogy amíg a zölddel jelölt támasz, valamint a dupla alj nyakvonala felett vagyunk, bullish a kép az Ethernél hosszú távra! Ez nagyjából az Ichimoku felhővel is egybe fog esni. Így, aki Ethereumot tart célszerű erre a tartományra értesítéseket állítania. Aki pedig lemaradt volna az Ether vásárlásról, neki is ide célszerű ordereket állítania, ugyanis itt lehetne elcsípni egy elég jó hozam/rizikó aránnyal bíró beszállót.

 

Ethereum elemzés összefoglalva

Hosszú idő után tudott életjelet mutatni a vezető altcoin. Az Ethereum elemzés során láthattuk, hogy sikeresen kialakult egy trendfordító dupla alj alakzat, valamint a napi Ichimoku felhőt is sikerült áttörnünk. Ezek a jelek hosszú távra pozitív jelzést adnak, amíg nem bukjuk el ezeket a feltételeket jól néz ki az Ethereum hosszabb távra is. A zölddel jelölt támasz zóna lehet fontos mind az Ethereumot birtoklók, mind a vásárlók számára.

Ha szeretnél többet tudni a Bitcoin, kriptovaluták és blockchain technológia világáról, tekintsd meg összefoglaló oldalunkat:
Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.23% $67,080.8
Ethereum ETH 0.54% $3,126.02
BNB BNB 0.00% $581.42
Solana SOL 0.74% $174
XRP XRP -0.32% $0.5225
Dogecoin DOGE -0.52% $0.1554
Cardano ADA -0.52% $0.4824
Litecoin LTC 0.03% $84.29
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!