Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hacker támadás érte az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumát

Hacker támadás érte az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumát

Vasárnap látott napvilágot a hír, amely szerint hackerek jól szervezett módon támadást intéztek az amerikai Pénzügyminisztérium ellen. Erre a hírre természetesen a kriptovilág lelkes rajongóinak is meg kellett szólalnia.

Minden jel szerint egy külföldi hackerekből álló csoport figyelte meg már jó ideje a minisztérium és a Nemzeti Telekommunikációs és Információs Hivatal (NTIA) levelezéseit. A dolog pikantériája, hogy kevesebb mint egy hónappal ezelőtt rúgta ki Donald Trump, az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának kiberbiztonságért felelős vezetőjét.

Hacker támadás Treasury | CryptoFalka

John Ullyott a nemzetbiztonsági tanács szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a kormány tudatában van a történteknek és minden erejükkel azon vannak, hogy felgöngyölítsék az ügyet. Annyi már kiderült, hogy az említett intézmények Microsoft Office 365 szoftvercsomagját érte a támadás és az érintettek levelezéseit már hónapok óta figyelték. A Microsofttól még nem reagáltak a történtekre. Magát megnevezni nem kívánó források szerint a hackerek rendkívül kifinomult módon verték át a Microsoft platform azonosítási protokollját.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Bitcoin köszöni jól van és ellenáll a hackereknek

Ahogy ez ilyen súlyú és témájú híreknél lenni szokott, a Twittert elborították az ,,együttérző” megjegyzések. Ezúttal azonban a kriptovaluták elkötelezett hívei azt próbálták kidomborítani, hogy a kriptovalutákkal ilyen nem történhet meg.

,,A Bitcoint sosem hackelik meg.”

írta például a Kraken egyik vezető beosztású tisztségviselője, Dan Held. De ugyanígy vélekedett Anthony Pompliano is, aki szerint a ,,Bitcoint még sohasem hackelték meg.”

A Blockfolio pedig az NTIA-t vette célkeresztbe, amikor azt írta:

,, A Bitcoin azt jelenti, hogy jobban bízunk egy SHA256 algoritmusban, mint az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumában.”

Taylor Monahan a MyCrypto alapítója és ügyvezetője a történteket a Minisztérium monetáris politikájával kapcsolta össze: ,,Egy vicc az egész!”- mondta, ,,A Minisztériumot belülről már régen meghackelték”. Ezzel arra utalt, hogy 2020-ban már szinte több pénzt nyomtatott a Kincstár, mint előtte az ország egész történetében.

Egy hivatali szerv infrastruktúráját ért hacker támadás sosem vidám dolog. Pláne, hogy egyelőre még az sem ismert, hogy keletkezett e valamilyen anyagi kár. Arra viszont mindenképpen jó, hogy ráirányítsa a figyelmet a jelenlegi pénzügyi struktúra helyzetére, a változás, változtatás szükségességére.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.17% $64,593.07
Ethereum ETH 1.35% $3,144.64
BNB BNB 1.58% $570.3
Solana SOL 3.58% $150.44
XRP XRP 3.52% $0.528
Dogecoin DOGE 3.95% $0.162
Cardano ADA 6.68% $0.5052
Litecoin LTC 4.39% $85.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!