Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hibázott az Apple Store: hamis Curve app került listázásra

Hibázott az Apple Store: hamis Curve app került listázásra

A tech óriások az évek során több rosszindulatú kriptovaluta-alkalmazást is listáztak, amelyek letöltéskor kifosztják a felhasználók tárcáit.

Hamis Curve alkalmazás került az Apple Store-ba

Az Apple App Store-ban megjelent egy hamis alkalmazás, amely a Curve decentralizált pénzügyi protokollnak adja ki magát. Azonban a fejlesztők által kiadott figyelmeztetés szerint jelenleg nincs hivatalos DeFi Curve applikáció.

A hamis Curve alkalmazás alkotójaként az MK Technology Co. Ltd van feltüntetve. Az általuk üzemeltetett hivatalos weboldalon, melyet a Google Sites tárol, egyetlen protonmail elérhetőség és egy leírás a Curve Finance-ről. Az MK Technology által további alkalmazások nem kerültek listázásra az App Store-ban.

A hamis alkalmazás jelenleg 4,6 csillagot kapott az értékelések alapján, és azt állítja magáról, hogy  "hatékony alkalmazás a hitelfelvevőknek hitelük kezeléséhez".

Curve scam Cryptofalka

"Emellett a felhasználóknak még játszani is van alkalmuk a Gaming szekcióban. Kétféle kirakós játék van, a klasszikus és a shuffle." - írta az alkalmazás. 

Nem egyértelmű, hogy az applikáció egyszerűen a Curve Finance márka nevével él-e vissza, vagy arra tervezték, hogy a felhasználók kriptotárcáját a beépített funkciók segítségével kifossza.

Az Apple még nem törölte a hamis Rabby Wallet alkalmazást sem

Február 16-án a DeBank Rabby Wallet mögött álló csapat megerősítette, hogy minden, az áruházban jelenleg szereplő alkalmazás hamis, mivel a hivatalos alkalmazásuk jelenleg felülvizsgálat alatt áll.

A rosszindulatú alkalmazás még mindig az Apple App Store-ban van, négy nappal azután, hogy az App Store felhasználói először felfedezték és jelezték.

hamis rabby wallet I Cryptofalka

Egy aggódó felhasználó február 18-án indított egy témát a Redditen, hogy figyelmeztessen másokat a hamis kriptotárca-alkalmazásra. Ugyanezt a témát az Apple vitafórumán is közzétették, és képernyőfotókat osztottak meg olyan felhasználókról, akik károsultak a rosszindulatú alkalmazás miatt.

Érdemes figyelni a hamis kriptovaluta alkalmazásokra

A hamis kriptopénz-alkalmazások évek óta fennálló problémát jelentenek. 2023 júniusában az Apple eltávolított egy rosszindulatú Trezor kriptovaluta tárca alkalmazást az App Store-ból. Az alkalmazás megnyitásakor a hamis alkalmazás arra kérte a felhasználókat, hogy írják be a tárcájukhoz tartozó seed phrase-t, lehetővé téve a hackereknek, hogy kifosszák a felhasználókat.

Hasonlóképpen, 2023. november 5-én a Microsoft harmadik alkalommal távolított el egy hamis Ledger alkalmazást két év alatt, amivel 38 tranzakció során 588 000 dollárt loptak el.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.95% $64,263.12
Ethereum ETH -4.93% $3,066.55
BNB BNB -5.45% $549.91
Solana SOL 0.20% $141.12
XRP XRP -6.80% $0.4894
Dogecoin DOGE -6.08% $0.1527
Cardano ADA -5.12% $0.4544
Litecoin LTC -4.37% $78.25
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!