Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovaluta hírkörkép: Microstrategy, Sberbank, Binance.

Kriptovaluta hírkörkép: Microstrategy, Sberbank, Binance.

A Sberbank saját kriptovalutát indít, újra elérhető a Binance Oroszországban, a Microstrategy újabb 10 millió dollárt fektetett Bitcoinba. Hírkörképünkben megtekinthetitek az elmúlt napok fontosabb híreit.

 

Microstrategy tovább növeli a Bitcoin kitettségét

Ahogy a napokban 7.000 dollárt csökkent a Bitcoin ára, úgy a Microstrategy egyből vásárlásra adta a fejét. Nem úgy tűnik, hogy megállt volna az intézményi befektetői kedv.

A Microstrategy üzleti intelligenciával foglalkozó vállalatelemzési cég, melyet a világ legismertebb márkái használnak üzletfejlesztésre. A vállalat múlt év közepétől jelentősen növelte a Bitcoin kitettségét. Augusztusban, szeptemberben és decemberben is nagy mennyiségű Bitcoint vásároltak. A cég alapítója úgy tekint a Bitcoinra, mint az infláció elleni menekülési útvonalra. 

MicroStrategy Bitcoin vásárlás I Cryptofalka

Annak ellenére, hogy a Bitcoin bull trend kissé megtorpant, úgy tűnik, hogy Michael Saylor, a Microstrategy alapítójának befektetési kedve még koránt sem ért véget. 

Január 22-én további 314 BTC-t vásároltak 10 millió dollár értékben. Ezzel a Microstrategy BTC eszközkészlete meghaladja a 70 784 darabot. A közleményből az is kiderül, hogy az újabb coinokat darabonként 31 808 dollárért vásárolták.

A Microstrategy első Bitcoin vásárlási bejelentése óta a vállalat részvényeinek árfolyama több mint 320%-kal emelkedett. A vállalat befektetési kedve elindította más, tőzsdén jegyzett cégek befektetési kedvét is. Olyan cégek kezdtek Bitcoinba invesztálni, mint a Grayscale, a Ruffer investment, a Square vagy Massmutual. 

 

Jön az orosz Sberbank saját kriptovalutája

Az állami tulajdonban lévő Sberbank Oroszország egyik legnagyobb állami bankja. A bank, a napokban jóváhagyást kért a nemzeti központi anyavállalatától, hogy saját blokklánc platformon indítsa el a sajátfejlesztésű kriptovalutáját. A bank csak akkor tudja elindítani a sajátfejlesztésű kriptovalutáját, ha az Orosz Föderáció Központi Bankja jóváhagyja a blokklánc platformot.

Sberbank kriptovaluta I Cryptofalka Forrás: www.fintech.hu

Anatolij Popov, az igazgatóság elnökhelyettese elmondta, hogy céljuk még idén tavasszal bevezetni digitális eszközt. 

A Sberbank január elején kérelmet nyújtott be a Bank of Russia-hoz blokklánc platformjának regisztrálásához, mivel a digitális eszközök, csak regisztrált platformon bocsáthatók ki. - mondta Popov.

Továbbá az igazgató kifejtette azt is, hogy a bank már tesztelte a technológiát és megállapította, hogy a technológia működik. Az orosz törvények lehetőséget adnak 45 napig is a hatóságoknak, hogy elbírálják a projektet. Ezt az időkeretet az ország központi bankja a projektben fellépő problémák elhárítására és a kihívások kezelésére fordíthatja.

 

Újra elérhető a Binance Oroszországban

A máltai székhelyű kriptovaluta tőzsde tavaly közölte, hogy az Arhangelszki régió bírósága úgy döntött, hogy blokkolja a domainjének hozzáférését az egész ország területén. A bíróság azzal érvelt, hogy a platform információkat terjesztett egy számukra szabálytalan eszközről, a Bitcoinról. 

Binance on I Cryptofalka Forrás: https://marsmasters.com/

A cég szerint úgy kerültek feketelistára, hogy az orosz hatóságok nem figyelmeztették őket előre. A Binance azonban megjegyezte, hogy jogi útra tereli az ügyet. Az eredményt figyelembe véve sikeresek voltak, mert az Arhangelszki Területi Bíróság hatályon kívűl helyezte a korábbi ítéletet. 

Következésképpen az oroszországi felhasználók visszakapták a teljes hozzáférést a tőzsdéhez.

Reméljük, hogy az oroszországi kriptovaluta szabályozások átláthatóak lesznek és a jövőben el lehet kerülni a hasonló incidenseket. Bízunk benne, hogy a szabályozási bizonytalanság már nem fogja negatívan befolyásolni az oroszországi kriptovaluta-projektek fejlődéseit. - nyilatkozta az orosz Binance igazgatója, Gleb Kostarev.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.63% $66,545.01
Ethereum ETH 1.67% $3,616.4
BNB BNB 0.79% $609.96
Solana SOL 3.95% $150.46
XRP XRP -0.03% $0.4886
Dogecoin DOGE 0.79% $0.1372
Cardano ADA 0.81% $0.4164
Litecoin LTC -0.01% $79
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!