Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovaluta kitettséget szerezhetnek a német befektetési alapok

Kriptovaluta kitettséget szerezhetnek a német befektetési alapok

A német székhelyű intézményi befektetési alapok már teljes portfóliójuk akár 20%-át is Bitcoinba vagy egyéb kriptovalutákba fektethetik.

 

A német befektetési alapok kriptovalutákba fektethetnek

Németországban a jövő héten lép életbe egy új törvény, amely lehetővé teszi a német befektetési alapok számára, hogy portfoliójuk 20%-ában kriptovaluta kitettséget szerezzenek. Ezek az alapok nagyjából 1,8 trillió eurót kezelnek. A befektetési alapok által birtokolt kriptovalutákhoz egyelőre csak helyi intézményi befektetők, például biztosítók vagy nyugdíjcégek férhetnek majd hozzá.

Kriptovaluta befektetés I Cryptofalka Forrás: https://analyticsindiamag.com/

Tim Kreutzmann, a BVI, a német Alapipari Testület szakértője elmondta, hogy az alapok többsége nagy valószínűséggel kisebb összegű befektetésekkel fogja kezdeni:

A legtöbb alap kezdetben minden bizonnyal a 20% -os határ alatt marad. Ennek oka az intézményi befektetők, például a biztosítók szigorú befektetési stratégiája. Az nem kétség, hogy ezek az intézmények be fognak fektetni a kriptográfiába. - nyilatkozta Tim Kreutzmann

A törvényt a szabályozó szervek azután hozták, hogy egy kutatás rámutatott a kriptovaluta intézményi befektetések igényeire. Kamil Kaczmarski - az Oliver Wyman LLC menedzsment tanácsadó cég ügyvezetője - úgy vélekedett, hogy sok helyi befektető továbbra is szkeptikus, főleg a hírhedt volatilitás miatt. Azt állította, hogy ez a tendencia a következő öt évben is megmaradhat.

A szóvivő szerint, a Deutsche Bank AG eszközkezelője, a DWS Group és Németország egyik vezető pénzintézete, a DekaBank is érdeklődést mutatott a kriptovalutákba történő befektetés iránt, de eddig nem hozott döntéseket.

 

A Deutsche Bank kedveli a kriptovalutákat

A német multinacionális pénzügyi intézmény, a Deutsche Bank, már májusban támogatását fejezte ki a kriptovalutákkal kapcsolatban. Christian Nolting, ügyvezető, akkor kiemelte, hogy nem lehet figyelmen kívűl hagyni a kriptográf eszközosztályt, ugyanis folyamatos növekedést mutatott az elmúlt néhány évben, különösen a COVID-19 világjárványt követően. Ezenkívül úgy véli, hogy a kriptovaluták hosszú távon életünk része marad:

Deutche Bank I Cryptofalka Forrás: https://www.ledgerinsights.com/

"Azt hiszem, mára egyértelmű, hogy a kriptovaluták (valamilyen formában) itt maradnak, ugyan egyelőre még messze vannak a mainstream eszközosztálytól. A CBDC -k széles körű bevezetése a kriptovaluták szigorúbb szabályozásával együtt kihívást jelentő környezetet teremthet a kriptoeszközök számára, mivel előnyük a hagyományos pénzügyi eszközökhöz képest hosszabb távon elhalványulhat.”

A Deutsche Bank ügyvezetője a Bitcoint az aranyhoz is hasonlította, mondván, hogy az elsődleges kriptovaluta rendelkezik a nemesfém minden tulajdonságával. Továbbá úgy véli, hogy egy napon a BTC „végül helyettesítheti az aranyat, mint értéktartót”.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.87% $64,174.88
Ethereum ETH 0.03% $3,425.19
BNB BNB -0.20% $572.31
Solana SOL 2.12% $162.49
XRP XRP -4.44% $0.5548
Dogecoin DOGE -1.55% $0.1202
Cardano ADA -3.27% $0.4245
Litecoin LTC -0.75% $71.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!