Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
KuCoin elindítja közösségi blokkláncát, ez a KCC

KuCoin elindítja közösségi blokkláncát, ez a KCC

A KuCoin kriptovaluta tőzsde június közepén indította el közösségi blokkláncát a KuCoin Community Chain-t (KCC), ami kompatibilis az Ethereum hálózattal. Az új okoshálózatot a Proof of Staked Authority (PoSA) konszenzus mechanizmus fogja működtetni annak érdekében, hogy gyorsabb és olcsóbb hálózat jöjjön létre, mint az Ethereum.

 

A KuCoin Community Chain (KCC) indulása

A KuCoin még 2020. április 4-én tette közzé első heti jelentését, amiben tájékoztatták az érdeklődő közösséget az új blokklánc tervezéséről. Az eredetileg KuChain-nek elnevezett blokklánc a 2021. június 16-ai induláskor a KuCoin Community Chain elnevezést kapta.

A blokkláncra elsők között került fel a KuCoin tokene a KCS, persze ahhoz, hogy olyan széleskörű választék legyen, mint az Ethereum hálózaton, létrejött július 16-án a KCC Bridge. Ennek segítségével ERC-20 tokeneket tudunk átvinni az Ethereum blokkláncról a KuCoin Community Chain-re.

kcc-milestones

Forrás: kcc.io

Az új hálózaton való DApp-ok fejlesztése érdekében a KCS Foundation létrehozott egy 500.000$ értékű alapot, hogy a programozókat ezzel jutalmazzák. Ezt az összeget a Grants Program keretei között fogják szétosztani kutatók és fejlesztők között.

A KCC hálózat kompatibilis többek között a MyEtherWallet, MathWallet, TokenPocket, Shield protocol és MetaMask tárcákkal.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Részletek a KCC-ről

A KCC egy publikus blokklánchálózat, aminek alapját a go-ethereum programozási nyelv adja, emiatt teljesen kompatibilis az Ethereumon futó okosszerződésekkel. A KCC tokene a KCS, a bányászok ezt kapják fizetségül a munkájukért, valamint a felhasználók ebben fizetik a tranzakciós díjakat.

Az Ethereumtól eltérően a KCC a Proof of Staked Authority konszenzus mechanizmust használja, ami a Proof of Stake és Proof of Authority mechanizmusok keveréke. Bányásznak jelentkezni kell és amennyiben a már meglévő bányászok legalább 50%-a elfogadja a jelentkezést úgy a jelentkezés sikeres. A legtöbb KCS-t lekötő 29 validátor üzemelteti a hálózatot, összehasonlításképpen az ugyanúgy PoSA mechanizmust használó Binance Smart Chain-en maximum 21 validátor lehetséges.

Három másodpercenként születnek új blokkok, a tranzakciós díjak pedig még a legforgalmasabb időszakokban sem haladják meg az 5 centet. Persze később elképzelhető, hogy sokszorosára fog nőni a tranzakciós díj, csakúgy, mint a BSC hálózaton, ahol egyszerre jelentkezett egy óriási igény a tranzakciókra és növekedett meg a BNB árfolyama.

kcc-period-of-block-generation

kcc-average-fee-of-each-transaction

Forrás: explorer.kcc.io

A hálózatot láthatóan júliusban kezdték el használni a felhasználók, ekkor megközelítőleg 20.000 aktív cím jelent meg. Ebben az időszakban rengetegen kipróbálták milyen a KCC blokklánc, azóta az aktivitás lentebb hagyott, most körülbelül 5.000 aktív cím van jelen.

Valószínű, hogy a kevés DApp miatt nem ért el még széles felhasználói réteget a hálózat, illetve elképzelhető, hogy szeptembertől, amikor a piac is aktívabb, akkor fognak többen érkezni a KCC-re.

kcs-daily-active-addresses

kcc-daily-transaction-counts

Forrás: explorer.kcc.io

A napi tranzakciók számában is van július elején egy csúcs, azóta habár kisebb a napi adat, nincs csökkenő trendben az aktív címekkel ellentétben.

 

Mi vár a KCC blokklánchálózatra?

A KCC egyik fejlesztőjével folytatott beszélgetésben a programozó kifejtette mik azok a projektek, amiken jelenleg dolgoznak. Leginkább a hálózat ökoszisztémájának kidolgozásán ügyködnek, ebbe többek között beletartoznak a DAO (Decentralized Autonomous Organization) közösségek, a programozók és fejlesztők, valamint a különböző kriptovaluták is.

A DApp-okat illetően, habár még nem olyan széles a választék, mint az Ethereumon vagy a BSC-n, de kezdenek megjelenni szépen sorjában. Példa kedvéért itt van a Kudex, ami egy multifunkcionális platform decentralizált tőzsdével, kamatfarmolási lehetőséggel és launchpad-del.

kudex-data

Forrás: kudex.finance

Amikor egy blokklánchálózat népszerűségéről beszélünk általában az a döntő, hogy miben nyújt újat vagy jobbat, mint más hálózatok. A KuCoin Community Chain valószínűleg nem lesz annyira decentralizált, mint az Ethereum, ellenben olcsóbb lesz. A BSC hálózat jelenleg még több lehetőséggel kecsegtet, mint a KCC, azonban ez a későbbiekben változhat.

Amikor egy hálózat és vele együtt az azon futó DApp-ok frissen indulnak, a felhasználók elcsábítása érdekében magas kamatokat ajánlanak az új platformon. Ez mindenképpen előnye jelenleg a KCC-nek, így a kérdés az, hogy tudja-e majd tartani a felhasználók növekedési ütemét és tud-e újat mutatni más hálózatokkal szemben.

Borítókép forrása: kcc.io

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.96% $64,668.43
Ethereum ETH 2.38% $3,144.77
BNB BNB 2.16% $569.29
Solana SOL 3.82% $149.52
XRP XRP 4.12% $0.527
Dogecoin DOGE 4.28% $0.1617
Cardano ADA 6.59% $0.5036
Litecoin LTC 4.37% $84.87
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!