Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Meghalt John McAfee a vírusírtók és kriptovilág atyja

Meghalt John McAfee a vírusírtók és kriptovilág atyja

A hírhedt adószökevény, a Bitcoin támogatója és a vírusirtó szoftverek úttörője, John McAfee öngyilkos lett a spanyol cellájában. 

 

John McAfee mozgalmas élete

1987-ben megalapította a McAfee Associates szoftvercéget, amelyet 1994-ig vezetett. Az üzlet ma számos vállalati biztonsági szoftvert állít elő. A céget az Intel 2011-ben megvásárolta. McAfee vagyona 2007-ben tetőzött, akkor 100 millió dollárra becsülték. A McAfee Associates elhagyása után megalapította többek között a Tribal Voice-t, a QuorumEx és a Future Tense Central társaságokat, valamint vezető szerepet töltött be többek között az Everykey, az MGT Capital Investments és a Luxcore társaságokban.

John McAfee I Cryptofalka Forrás: https://www.dw.com/

Személyes és üzleti érdekei többek között okostelefonos alkalmazások, kriptovaluta, jóga és gyógynövényes antibiotikumok voltak. Évekig tartózkodott Belizeben, de 2013-ban visszatért az Egyesült Államokba. McAfee politikai aktivista is volt. 2016-ban és 2020-ban sikertelenül kérte a Liberális Párttól az Egyesült Államok elnöknek jelölését. 2020 októberében McAfeet letartóztatták Spanyolországban az Egyesült Államok adócsalási vádjai miatt. Az amerikai szövetségi ügyészek büntető- és polgári vádat emeltek azzal kapcsolatban, hogy McAfee négy év alatt nem fizetett jövedelemadót.

Az Egyesült Államok adófizetési rendszerét és hatóságait éveken át kijátszotta. Nemzetközi elfogató parancs útján Spanyolországban tartották fogva, ahol a bíróság McAfee kiadatásáról döntött. A döntést követően néhány órával később holtan találták a cellájában. A 75 éves férfit várhatóan életfogytiglanra ítélték volna az Egyesült Államokban. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Edward Snowden, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt munkatársa bírálta az amerikai végrehajtás globális hatását, és arra figyelmeztetett, hogy a McAfee esete nem az egyetlen és utolsó lehet. „Julian Assange esete nagyjából ugyanezzel zárulhat”.

Európának nem szabad kiadnia az erőszakmentes bűncselekményekkel vádoltakat olyan igazságtalan bírósági rendszernek - és olyan kegyetlen börtönrendszernek - hogy az őshonos születésű vádlottak inkább meghalnának, mintsem annak alávetnék magukat. - írta twitteren Edward Snowden

 

McAfeet gyászolja a kriptoközösség

Többek között a Cardano alapítója, Charles Hoskinson dicsérte McAfee tevékenységét az IT iparban. Hoskinson McAfeet a kriptovaluta ökoszisztéma egyik legtitokzatosabb ls legérdekesebb emberének nevezte, majd hozzátette, hogy mélyen problémás ember volt. 

https://twitter.com/IOHK_Charles/status/1407782812401291268

Az öngyilkosság oka magától értetődőnek tűnik - John McAfee 75 éves volt, és az Egyesült Államok kiadatását jóváhagyták, ha elítélik több mint 30 év börtön várt volna rá, valószínűnek tűnik, hogy úgy döntött, az amerikai börtön helyett inkább egy spanyol börtönben vet véget az életének. - nyilatkozott a twitteren Hoskinson

Anthony Pompalino, Bitcoin influencer és podcaster, úgy emlékezett McAfeere, mint „vicces és hihetetlenül intelligens ember”. Twitteren egy képet osztott meg az együtt töltött napról, miközben McAfee és felesége, Janice Dyson nehéz fegyverekkel pózolt a lakóhajójukon, amit évekig a hatóságok elkerülésére használtak a Bahamákon. 

https://twitter.com/APompliano/status/1407786961629241345

Kim Dotcom internetes vállalkozó, aki a Megaupload fájlmegosztó hálózata atyja, sajnálta John McAfee kábítószer szenvedélyét, amely elvett lehetőségeit, és kijelentette: 

Úttörő az adatbiztonság terén. Mindig azt hittem, túl keményen bulizik, el kellett volna kerülnie a drogokat, és arra kell összpontosítania, hogy véglegesen ragyogó elméjét használja. Amikor józan esze volt, a szabadságról volt szó. - mondta Kim Dotcom

 

Felszínre jöttek az összeesküvés elméletek

Annak ellenére, hogy a McAfee ügyvédei Spanyolországban arról tájékoztatták a Reuters-t, hogy McAfee felakasztotta magát, ahelyett, hogy életfogytiglani börtönbe került volna, az interneten összeesküvés-elméletek keringenek, miszerint McAfee nem saját kezűleg halt meg.

A pletykák nem sokkal halála után jelentek meg, miszerint McAfee hivatalos Instagram fiókján egy Q betű képét osztották meg, amely elindította a QAnon összeesküvés-elméletet. A QAnon vagy röviden Q egy amerikai mozgalom, amely 2017 óta terjeszt összeesküvés-elméleteket az interneten. Főleg a Republikánus Párt hívei között népszerű és sokan közülük szélsőjobboldali háttérrel rendelkeznek. A témában anonim módon különböző internetes felületeken eredetileg bejegyzést tevő(k) nevezi(k) magát/magukat „Q”-nak. Nézetük szerint van egy globális sátánista elit, akik világméretű hálózatot működtetnek, elsősorban azért, hogy gyermekeket szexre kényszerítsenek, de esetenként, hogy megegyék szerveiket. 

https://twitter.com/officialmcafee/status/1200864283766251521

McAfee twetjeit posztolják újra a twitterezők, 2019-ben azt állította, hogy a kormány megfenyegette őt, hogy meggyilkolja és ha meghal, akkor ő nem lett öngyilkos. A tweetben népszerűsítette a WHACKD titkosítási tokent, amely Jeffrey Epstein halálára hivatkozott, és egy olyan webhelyhez kapcsolódott, ahol a token megvásárolható volt. 

Egy másik 2019-es tweet szerint, McAfeenek „több, mint 31 terabájtos” adatállománya van a kormányzati korrupció bizonyítékaival, miszerint állítólag „CIA-ügynököt” és „két bahamai tisztviselőt” inkriminált. Azonban amikor McAfeet 2020 októberében letartóztatták, ilyen bizonyítékot nem adtak ki.

https://twitter.com/An0nym0usNobody/status/1407797017699438594

Érdemes szem előtt tartani, hogy McAfee gyakran merész és kirívó állításokat fogalmazott meg. Volt egy olyan ígérete is, hogy megeszi saját falloszát a nemzeti TV-ben, ha a Bitcoin (BTC) ára 2021-ig nem haladja meg az egymillió dollárt. Merész kijelentései közé tartozott, hogy egy bálnával nemi érintkezésbe lépett, vagy éppen az, hogy egy új kábítószer-vegyületet szintetizált Belizeben. 

McAfee tweetjei a börtönből is egyre komorabb hangot öltöttek az elmúlt hetekben. Májusban elárulta, hogy öngyilkosságról beszélt egy rabtársával.

https://twitter.com/officialmcafee/status/1397930793075462144

Később arról is beszélt, hogy „egy öreg ember veszett el egy végtelen twitter-versben - mint az esőben a könnyek”, és bevallotta, hogy rossz napokat él meg. McAfee spanyol ügyvédje, Javier Villalba a Reutersnek elmondta, hogy szerinte a McAfee egyszerűen nem tudta elviselni, hogy bezárták: 

Ez egy olyan kegyetlen rendszer eredménye, amelynek semmi oka nem volt arra, hogy ezt az embert ilyen sokáig börtönben tartsa. - nyilatkozta ügyvédje

Nyugodj békében John McAfee!

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.73% $64,714.5
Ethereum ETH 0.96% $3,091.11
BNB BNB 1.47% $559.55
Solana SOL 4.80% $146.32
XRP XRP -0.22% $0.4999
Dogecoin DOGE 2.22% $0.1532
Cardano ADA 3.53% $0.4723
Litecoin LTC -0.34% $81.53
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!