Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bemutatjuk a Mary-t a Cardano új token infrastruktúráját

Bemutatjuk a Mary-t a Cardano új token infrastruktúráját

A Cardano 'Mary' nevű rendszerfrissítése a Gougen éra legújabb vívmánya. A Cardano alapú tokenek már a küszöbön vannak és tartogatnak néhány meglepetést azoknak, akik unják az okosszerződés platformok magas költségeit.

 

Itt a Cardano saját token infrastruktúrája, a Mary

A 'Mary' A Cardano legújabb fejlesztési mérföldköve Mary Shelley - a Frankenstein szerzője - után kapta a nevét, és március 1-én került bevezetésre a platformon. Az új elem, ami ezzel bekerül a Cardano ökoszisztémába, az egyedi tokenek - beleértve az NFT-ket is - létrehozásának lehetősége és ezek tranzakcióinak bonyolítása a blokkláncon.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A fejlesztés a Cardano platformot egy Ethereumhoz hasonló rendszerré alakítja, ahol egymás mellett létezik számos különböző token, mindegyik saját céllal és funkcióval, a felhasználók számára előnyösebb módon. A fejlesztésekért felelős cég - az IOHK - állítása szerint a tokenek tranzakciói nem okosszerződések segítségével történik. Miért jó ez az új megközelítés? A Cardanonak a blokklánca két párhuzamos rétegen fut, van a fizetési réteg és az okosszerződés réteg. Az, hogy a tokenek a fizetési réteg szabályai szerint könyvelődnek át egyik címről a másikra, azt eredményezi, hogy a költség nem tér el az ADA coinok utalásának díjától, tehát garantáltan stabil és alacsony.

mary shelley

 

Jó hatással vannak a fejlesztések az ADA árfolyamára is

A Cardano mostanra szilárdan a top 10 kriptovaluta között van, az effajta fejlesztések ugyanis bevonzzák a befektetői bizalmat, ami meglátszik az ADA árfolyamán. Egyrészt a protokoll egyre több mindenre képes, másrészt van egy jól meghatározott ütemterv, amit Charles Hoskinson és csapata rendkívül profi módon valósít meg és kommunikál. Ez a több mint 300%-os emelkedés a 'Mary' bevezetése előtti hónapban nem véletlen. Az, hogy márciustól a Cardano platformon megjelenhetnek új fizetési tokenek, stabilcoinok, és NFT-k, ami jelenleg önmagában egy 250 milliárd USD-t kitevő piac, gyorsan felkelti az érdeklődést a fundamentális értéket kereső befektetők körében.

ADAUSD

 

Cardano Mary vs. Ethereum

A 'Mary' egy mainnet fejlesztés, ami hard fork formájában valósul meg a blokkláncon. Ennek keretein belül új tokenek fognak megjelenni, de nem egy új blokkláncon, hanem a létező és hatékony Cardano platformon. Amit a Cardano nyújt a piacnak az ADA coinnal, arra számíthatunk az új tokenek használata során is: gyors tranzakciók, elsőrangú biztonsági háttér, és alacsony díjak. Tim Harrison, az IOHK marketing és kommunikációs igazgatója szerint az okosszerződés alapú token tranzakciók szükségtelenül komplikálttá válhatnak, és túl sok lehetőséget hagynak emberi, programozási hibáknak. Ez kiküszöbölhető azzal, ha az összes tranzakció a fizetési rétegen zajlik.

Az Ethereum ERC-20 fungibilis token sztenderdje és az ERC-721, ami az NFT-k létrehozását támogatja, ezzel egy veszélyes konkurenciát kapott. Egy szimpla token tranzakció februárban az Uniswapon (az Ethereum legnépszerűbb decentralizált tőzsdéjén) 200 USD fölött is volt, aminek az oka egyértelműen az, hogy az Ethereumon okosszerződések kezelik a tranzakciókat.

cardano vs ethereum

Egy olyan időszakban, amikor a kriptovaluták iránti általános érdeklődés szárnyal, nő a kereskedési forgalom, megsokszorozódik a tranzakciók száma, az Ethereum hálózat telítetté válik, és elszáll a hálózati díj. A Cardano esetében más a helyzet. A tranzakciós díjat egy ún. nominal fee formájában fizetjük, ami nem függ sem az okosszerződések forgalmától, sem pedig a hálózat telítettségétől. 

 

Az Ethereum volt társalapítója tökéletesíti a Cardano-t

Charles Hoskinson a Cardano alapítója az Ethereum társalapítójaként szerzett nevet a kripto közösségben, az új saját platformjával merőben más megközelítést képvisel. A célja az volt, hogy egy olyan blokkláncot tárjon a világ elé, ami jobban megfelel azoknak a modern kihívásoknak, amik az Ethereum életútja során felmerültek. Az IOHK az megalapozó kutatást helyezte előtérbe már a kezdetektől. Az Ouroboros algoritmus a világ első olyan blokklánca, aminek elindítását több év akadémiai kutatás előzte meg. A rendszer minden lényeges elemét elismert szakértők dolgozták ki, és gondolták újra. Végeredményben pedig létrejött az öt fázisból álló minden technikai körülményt figyelembe vevő ütemterv.

Charles Hoskinson ADA coin I Cryptofalka

Habár a Cardano rohamléptekben halad ami projekt elterjedését illeti, az Ethereum számaihoz képest még van mit fejlődnie. A piaci kapitalizáció 37M USD, a nagytestvér 235M USD, az aktív címeket tekintve 91 ezer áll az Ethereum 760 ezer címével szemben. A fejlesztők tekintetében tekintélyes a háttér, átlagosan 220 fő aktív tag összesen 37 327 módosítást eszközölt a Cardano jelen állapotának eléréséhez, míg az Ethereum 42 457 bejegyzéssel büszkélkedhet.

A Gougen fázis ezzel koránt sem fejeződött be, az okosszerződések még csak ezután jönnek. Az, hogy a token infrastruktúra külön áll ettől, több szempontból előnyös, várhatóan a decentralizált applikációk fejlesztéseiben és használatában is számíthatunk néhány izgalmas húzásra az IOHK-tól.

Nagy Gábor

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Mitől harmadik generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.48% $67,584.31
Ethereum ETH -2.01% $3,776.43
BNB BNB -0.40% $596.48
Solana SOL 0.27% $169.22
XRP XRP 0.29% $0.5292
Dogecoin DOGE 1.53% $0.1659
Cardano ADA 0.96% $0.4592
Litecoin LTC 0.66% $83.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!