Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Meglesz-e a 10 000$-os Bitcoin ár? Technikai elemzés

Meglesz-e a 10 000$-os Bitcoin ár? Technikai elemzés

2020 januárjában +32% emelkedést produkált a Bitcoin ár. Ma a technikai elemzés segítségével megnézzük, hogy meglehet-e a közeljövőben a pszichológiai 10 000$-os mérföldkő.

 

2020 első hónapja a Bitcoin ár emelkedésről szólt

Januárban abszolút várakozáson felül teljesített a Bitcoin ár, egy hónap alatt több, mint +30% emelkedést produkált a vezető kriptovaluta. Ezt jól mutatja az is ha megnézitek a honlapunkon a technikai elemzés szekciót. Jól látható, hogy az előző hónapban egyértelműen az emelkedésé volt a főszerep és a bikák kezében volt a gyeplő. 

Bitcoin ár és technikai elemzés cryptofalka

Ezzel a kimagasló eredménnyel megközelítettük azt a bizonyos pszichológiai ellenállást, amely sok kereskedőt és befektetőt foglalkoztat. Vagyis az, hogy mikor lesz újra 5 számjegyű a Bitcoin ár? A következő fejezetben ezt fogjuk megvizsgálni a technikai elemzés segítségével.

 

Bitcoin hosszútávú technikai elemzés - Napi nézet

Tovább zakatolt felfele a Bitcoin ár! Ezzel már egészen eltávolodtunk és szinte el is feledkeztünk már a 6 hónapos csökkenő trendünkről. Gyakorlatilag az onnantól való kitöréssel egyértelműen megváltozott a trendünk. Látható, hogy napi nézeten egy szép emelkedő trendre álltunk rá a technikai elemzés alapján is.

Szintén sikerült kitörni a napi Ichimoku felhőből, ettől is már viszonylag messze vagyunk, ez hosszú távra szintén emelkedő trendet mutat. Amíg pedig a felhő alá nem esünk be addig nálunk végig bullish a kép hosszú távra. 

Bitcoin ár és technikai elemzés cryptofalka BTCUSD-1d-20200208


Támasz: A zöld és narancs görbével ábrázolt 10 és 22 EMA szépen támogatja az emelkedő trendet, rövid távon ezek nyújtanak támaszt. Ez mellett a zölddel jelölt 9300-9400as zóna az, ahol erős támaszunk van. Ha ezt elbuknánk akkor számítanék csupán nagyobb korrekcióra, amíg ezt fogjuk addig gyakorlatilag abszolút bullish a helyzet.

Ellenállás: A következő komolyabb ellenállásunk a lélektani 10 000 dolláros Bitcoin ár, majd 10400-10500 dollár. Itt van korábbi komolyabb ármozgásunk és a ciklusra behúzott 0,618-as Fibonacci számunk is.

Viszont kezdem picit úgy érezni, hogy lassan jöhet rövid távon egy korrekció a BTC-nél. Ennek ellenére persze nem fogadnék semmiképpen sem a bika trend ellen! Viszont több indikátor is kezd már fáradtságra utaló jelet mutatni, meg maga ez az emelkedő trend is eléggé meredek már. Valahogy kívánna már a szemünk egy visszatesztet a napi nézeten…

Ez persze nem jelent eladási jelzést… ugye amíg a macro trendünk bullish hosszú távra addig érdemes tartani a Bitcoint, de ami fontos, hogy a mostani szinteken nem szállnék be már friss USD-ből. Illetve, aki esetleg mostanában viszonylag drágábban szállt be, nála állítanék stopot mindenképpen!


Eddig igazán egészséges a Bitcoin ár emelkedés

"Általában, ami hirtelen felmegy, az le is jön" hangzik a tőzsdei mondás. Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy milyen volt a Bitcoin ár 2017-es pumpája. (Picit hasonló, mint a mostani Tesla emelkedés). Arra a parabolikus emelkedésre gondolunk, ami a 9000 dolláros tartományból néhány hét alatt a csúcsba, egészen 20 000 dollárig repítette a vezető kriptovalutát.

Nah a jelenlegi emelkedés szerencsére egyáltalán nem ilyen... Egy egészséges emelkedő trendnél fontos, hogy lépcsőzetesen, lépésről lépésre emelkedjünk. Ugyanis ekkor tudnak kialakulni az ellenállás és támasz zónáink, amik egy esetleges csökkenésnél meg tudják fogni az árat, hogy ne omoljon össze az egész, mint egy kártyavár.

Bitcoin ár és technikai elemzés cryptofalka BTCUSD-4h-20200208

A 4 órás Bitcoin grafikonon szépen látszik, hogy miről is beszélünk. Zölddel behúztuk azokat a vízszintes egyeneseket, ahol erősebb támaszaink vannak. Egy esetleges visszatesztnél ezek a pontok állíthatják meg a potenciális csökkenést. Ezekből pedig látszik, hogy van bőven.

Ez összességében azért pozitívum, mert rengeteg "védőövünk" van, amelyek egy esetleges korrekciónál életben tarthatják az emelkedő trendünket. Lehet, hogy rövid távon várható kis csökkenés, mert eléggé túlhaladott az emelekdő trendünk, de amíg a macro nézeten tartjuk az emelkedő trendet csak idő kérdése, hogy mikor fogjuk áttörni újra a 10 000$-os Bitcoin árat!

Bitcoin ár és technikai elemzés cryptofalka BTCUSD-1h-20200208

A legrövidebb 1 órás nézeten főként oldalazást tapasztalunk. Itt a behúzott ellenállás és támasz áttörése esetén várnánk nagyobb dinamikát.

 

Bitcoin ár és technikai elemzés összefoglaló

Összességében tehát szuper, hogy masszív emelkedő trendre állt a Bitcoin ára. Ugyan kezd picit túlhaladott lenni már a mostani emelkedés és ráférne már lassan egy komoylabb korrekció, de amíg tartjuk az emelkedő trendünket a sok támasznak köszönhetően, csak idő kérdése, hogy mikor fogjuk áttörni a 10 000$-os pszichológiai ellenállást.

Az idő múlásával pedig egyre közelebb kerülünk a májusi Bitcoin blokk felezéshez is, ami hosszú távra mindenképpen pozitívan fogja befolyásolni a Bitcoin árát.

[buzzsprout episode='3254668' player='true']

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.71% $63,323.63
Ethereum ETH -1.10% $3,119.31
BNB BNB -1.18% $557.38
Solana SOL -6.46% $139.72
XRP XRP -0.80% $0.4975
Dogecoin DOGE -0.75% $0.1608
Cardano ADA -1.67% $0.4611
Litecoin LTC -1.47% $78.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!