Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
MiCA és stabilcoinok: erre számíts, ha a Binance-en kereskedsz

MiCA és stabilcoinok: erre számíts, ha a Binance-en kereskedsz

Az EU kriptovaluta-piaci keretrendszere (MiCA) által előírt új stablecoin-szabályok 2024. június 30-tól lépnek hatályba, ami hatással lesz a stabilcoin és a szélesebb értelemben vett digitális eszközök piacára az Európai Gazdasági Térség (EGT) egész területén. Tekintsük át a Binance megközelítését az új szabályoknak való megfeleléssel kapcsolatban.

Milyen hatással lesz a MiCA a Binance felhasználókra?

2024. június 30-án az Európai Gazdasági Térségben (EGT) az új MiCA stabilcoin szabályok lépnek hatályba. Ez lesz az első lépés az új szabályozási keretbe való belépéshez, és jelentős hatással lesz az EGT stabilcoin-piacára. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy csak bizonyos szabályozott vállalatok lesznek képesek stabilcoinokat kibocsátani és a nyilvánosság számára kínálni (ezek a stabilcoinok lesznek a „szabályozott stabilcoinok”).

Számos meglévő stabilcoin nem feltétlenül tartozik ebbe a kategóriába, és ezért bizonyos korlátozások alá fog esni. Ezek a „nem engedélyezett stabilcoinok” kategóriájába fognak tartozni.

A Binance fokozatos változásokat fog végrehajtani a nem engedélyezett stabilcoinok elérhetőségét illetően, amelyeket az alábbiakban részletezünk. Ezen átmeneti intézkedések célja, hogy lehetővé tegyék az EGT-felhasználók számára a szabályozott stabilcoinokra való átállást, elkerülve a piaci zavarokat és betartva a MiCA stabilcoin szabályait. 

Milyen konkrét korlátozások vonatkoznak az EGT lakosaira?

Röviden tehát, 2024. június 30-tól a Binance az EGT-felhasználók számára korlátozza a stabilcoinok elérhetőségét a termékkínálatában. Konkrétan:

Általános termékkorlátozások:  A Binance termékkorlátozásokat fog bevezetni a teljes termékkínálatában. Ezek a korlátozások megakadályozzák a felhasználókat abban, hogy olyan új termékeket vagy szolgáltatási ajánlatokat vegyenek igénybe, amelyekben nem engedélyezett stabilcoinok szerepelnek. 

A jutalmak az egész platformon, például a kampányokból és az ajánlásokból származó jutalmak szabályozott stabilcoinokra, BNB-re vagy más nem-stabilcoin tokenekre fognak változni.

Binance Convert: Convert funkciók az engedéllyel nem rendelkező stabilok számára „csak eladási” üzemmódban lesznek elérhetők. Például az EGT-felhasználók más tokenekre (például BTC-re vagy egy szabályozott stabilcoinokra) konvertálhatnak majd.

Spot kereskedés: A nem engedélyezett stabilcoinokkal történő azonnali kereskedési párok további értesítésig elérhetőek maradnak. Az átmeneti időszakban a nem engedélyezett stabilcoinokkal rendelkező digitális eszköz kereskedési párok a szabályozott stabilcoinokkal rendelkező kereskedési párokkal párhuzamosan fognak működni.

Tárca: A felhasználók továbbra is képesek lesznek arra, hogy ki- vagy beutaljanak stabilcoinokat a Binance tárcából.

Milyen MiCa által szabályozott stabilcoinok vannak?

2024. június 30-tól a MiCA előírja, hogy bizonyos stabilcoin-tevékenységeket csak elektronikuspénz-kibocsátó intézmények (EMI) és hitelintézetek végezhetnek.

Ez lényegében azt jelenti, hogy az EGT-ben csak az EMI-k és a bankok lesznek képesek: stabilcoinok kibocsátása, stabilcoinok vásárlását ösztönző ajánlatokat közölni, kereskedési platformoktól kérni a stabil érméik listázását. 

Jelenleg kevés szabályozott stabilcoin van, korlátozott likviditással, amely nem biztos, hogy elegendő a hirtelen kereslet kielégítésére az egész iparágban. Az elkövetkező hónapokban várhatóan több szabályozott stabilcoin lesz elérhető a piacon, ami lehetővé teszi, hogy a piac idővel teljesen átálljon a szabályozott stabilcoinokra, biztosítva a MiCA célkitűzéseinek teljesülését.

Még nem regisztráltál a világ legnépszerűbb kriptotőzsdéjére? 
Tedd meg most, és velünk 20%-ot spórolhatsz a kereskedési költségeiden! 
>>REF KÓD: LKD5PAZW <<

binance kedvezményes regisztráció referral cryptofalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.28% $61,246.33
Ethereum ETH -0.05% $3,385.54
BNB BNB 0.08% $574.4
Solana SOL 7.96% $135.77
XRP XRP 0.83% $0.4781
Dogecoin DOGE 1.56% $0.1229
Cardano ADA 2.33% $0.3879
Litecoin LTC -1.72% $70.68
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!