Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nagyszebeni Egyetemen kriptoval is fizethetünk a tandíjért

Nagyszebeni Egyetemen kriptoval is fizethetünk a tandíjért

Nagyszeben városának állami egyeteme lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy kriptovalutában, E-Goldban fizessék a hallgatók az egyetemi tandíjat.

 

Kriptovalutával is fizethetik tandíjukat a román egyetemisták

A nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem, az LBUS szerdai bejelentése szerint, az intézmény tervei közt szerepel júliusban kriptofizetési módszerek bevezetése több, mint 11 000 hallgatója számára. A hallgatók állítólag képesek lesznek fizetni a felvételi díjakat és magát a tandíjat is, ami nagyjából 1000 dollár. A kriptofizetéseket E-GOLD-ban (EGLD) várják, amit az egyetem a helyi fiat pénzre (román lej) vált át. 

kriptovaluta elfogadás I Cryptofalka Forrás: https://cryptoacceptedhere.org/

Egyetemünk közössége mindig is a helyi vállalkozások támogatója volt, és a jövőben is az lesz.  A döntés, hogy ezt a partnerséget az Elronddal tovább fejlesztjük, része ennek a stratégiának" - mondta Sorin Radu egyetemi rektor.

Az egyetem elmondása szerint nem számolnak fel külön díjat a kriptovaluta fizetések után. Romániában szigorú feltételekhez kötik amúgy a kriptotőzsdék működését. Egyrészről állami engedélyt kell kapniuk, másrészről KYC (know your customer) azonosítást kell alkalmazniuk, és meg kell felelni a hazai és külföldi pénzmosás elleni rendelkezéseknek.

 

Az Elrond (EGLD) projekt

Az Elrond porjekt Nagyszebenről indult útjára, helyi vállalkozók kezdték meg a fejlesztését. Egy olyan blokklánc protokoll, amely igyekszik rendkívül gyors tranzakciós sebességet kínálni. A projekt az új internet technológiai ökoszisztémájaként jellemzi magát, amely magába foglalja a fintechet, a decentralizált finanszírozást és az IoT-t. Az intelligens szerződések végrehajtási platformja állítólag másodpercenként 15 000 tranzakcióra, hat másodperces késleltetésre és 0,001 USD tranzakciós költségre képes. 

Elrond I Cryptofalka Forrás: https://coincodex.com/

A blokkláncnak saját tokenje van eGold vagy EGLD néven, amelyet hálózati díjak fizetésére, validátorok jutalmazására és stakingre használnak. A projekt 2019-ben a Binance launchpad-on indult útjára. Az erdélyi városban több, mint 400 ezer ember használja. Az egyetem szerint, további kutatásokat és fejlesztéseket terveznek a projekttel kapcsolatban. 

Az Elrond projekten nemrégiben jelentős változásokat eszközöltek, többek között a tavalyi mainnet cseréjét, amikor az ERD token EGLD lett. Az EGLD ára jelenleg 230 dollár körül mozog, amely az elmúlt 4-5 napban 30%-ot emelkedett.

 

Összegzés

Ha már vettünk Teslát Bitcoinért, Amerikában élünk és a lakbért is abból fizetjük, esetleg nem érezzük magunkat elég képzettnek, akkor a kriptavalutánkból kifizethetjük a Szebeni Egyetemen a tandíjunkat is. Nem beszélve arról, hogy a kriptovaluta kártyánkat használhatjuk a mindennapi fizetések során. Ezek a folyamatok jól mutatják azt, hogyan épülnek be a mindennapi életünkbe a kriptovaluták.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.40% $67,323.43
Ethereum ETH -3.43% $3,688.6
BNB BNB -2.74% $595.52
Solana SOL -6.18% $165.16
XRP XRP -0.58% $0.5229
Dogecoin DOGE -4.50% $0.159
Cardano ADA -3.51% $0.4618
Litecoin LTC -0.42% $85.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!