Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Szlovénia a legkriptobarátabb ország a világon

Szlovénia a legkriptobarátabb ország a világon

Szlovéniának 72 üzlete és 33 sporthelyszíne fogadja el a kriptovalutákat fizetési módként, így a legkriptobarátabb ország lett.

 

Szlovénia kriptobarát országgá vált

A Fast Private Jet légiközlekedési vállalat kutatása szerint a közép-európai ország Szlovénia, a világ legkriptobarátabb állama. Sőt, fővárosa Ljubljana, Európa legjobb célpontja a digitális eszközökkel foglalkozó vállalkozások számára.
 
kriptofizetés I Cryptofalka Forrás: rhysskellern.medium.com
 
Az olaszországi székhelyű légiközlekedési cég globális tanulmányt végzett annak meghatározására, hogy mely országokban van a legtöbb olyan helyszín, ahol a kriptovalutákat fogadják el fizetési módként. Szlovénia az első helyen, míg egy másik közép-európai ország Csehország a második helyen végzett. Argentína, Japán, Spanyolország és Kolumbia került a legjobb 6 közé.
 
Szlovéniában 72 üzlet és 33 sporthelyszín fogadja el a bitcoint vagy egyéb altcoint fizetőeszközként. Fővárosa Ljubljana egyben a leginkább kriptobarát célállomás Európában. Jelenleg több mint 137 vállalkozás és 584 különböző helyszín teszi lehetővé a digitális eszközök fizetését, míg legnagyobb bevásárlóközpontja a „BTC City” nevet viseli. Prága, Csehország fővárosa, a második leginkább kriptobarát európai célpont. Kriptoattrakciói közé tartozik a Paralelni Polis kávéház, ahol az ügyfelek csak bitcoinnal fizethetnek. A harmadik leginkább kriptobarát város Európában a spanyol Madrid, míg Málta a statisztika végén található.
 
A Fast Private Jet tanulmánya az USA-t is vizsgálta. Kiderült, hogy New Yorkban, Los Angelesben és San Franciscóban van a legtöbb olyan étterem, kávézó és vállalkozás, amely elfogadja a kripto fizetési módot. Nem meglepő módon Kína a legkevésbé kriptobarát országok közé tartozik a világon. Tavaly a helyi hatóságok teljes tilalmat rendeltek el a digitális eszközökkel kapcsolatos összes törekvésre Kína területén.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Omán, Egyiptom, Algéria, Katar, Irak, Tunézia, Marokkó és Banglades is ellenséges álláspontot képvisel az iparággal szemben. A hónap elején a Coincub által végzett kutatás szerint 2022 első negyedévében Németország volt a leginkább kriptobarát ország, míg Szingapúr és az Egyesült Államok a második és harmadik helyen végzett. A cég tanulmánya azonban eltért a Fast Private Jet tanulmányától, mivel olyan tényezőket vett figyelembe, mint a kriptovaluták szabályozása a különböző országokban, a csalási esetek száma és a digitális eszközökkel kapcsolatos tanfolyamok elérhetősége. Tehát nem a fizetési helyeket vizsgálta. 
 

Szlovénia a leginkább a felkészült országok közé sorolható

A közép-európai nemzet nem először tűnik fel kriptoval kapcsolatos kutatásokban, tanulmányokban. Tavaly a digitális eszközplatform a Crypto Head megállapította, hogy Szlovénia 5,96-os indexével a 7. leginkább „kriptora felkészült” ország. A kutatás elvégzéséhez a vállalat több tényezőt kombinált, köztük a 100 000 főre jutó éves kripto Google kereséseket és az ATM-ek számát. Tekintettel arra, hogy az Egyesült Államokban több mint 30 000 kriptopénz automata van, nem csoda, hogy az első helyen áll. Érdekes módon ebben a kutatásban a Földközi-tengeren megtalálható sziget, Ciprus végzett a második helyen.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.37% $67,320.62
Ethereum ETH -3.46% $3,688.43
BNB BNB -2.68% $595.57
Solana SOL -5.96% $165.13
XRP XRP -0.46% $0.5226
Dogecoin DOGE -4.16% $0.1591
Cardano ADA -3.44% $0.4619
Litecoin LTC -0.13% $85.55
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!