Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A USDC lett az első MiCA által engedélyezett stabilcoin

A USDC lett az első MiCA által engedélyezett stabilcoin

Ahogy az Európai Unió MiCA rendelete életbe lép, az USDC-kibocsátó Circle megszerezte az első stabilcoin-engedélyét.

A USDC megfelel az EU kriptopiaci szabályozásának

A Circle, az USDC és EURC stabilcoinok kibocsátója bejelentette, hogy megfelel az Európai Unió kriptovaluta-piaci szabályozási rendeletének, és ezzel az első globális stabilcoin-kibocsátóvá vált.

A vállalat megkapta az elektronikuspénz-kibocsátási engedélyt a francia bankfelügyeleti hatóságtól, az Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution-tól (ACPR).

"Alapításunk óta a Circle arra törekszik, hogy tartós, megfelelő és jól szabályozott infrastruktúrát építsen ki a stabilcoinok számára, és a MiCA-hoz való csatlakozásunk, amely a világ egyik legátfogóbb kriptoszabályozását képviseli, hatalmas mérföldkő a digitális valuták mainstream méretűvé és elfogadottá tételében" - mondta Jeremy Allaire, a Circle társalapítója és vezérigazgatója a közleményben.

A MiCA 2023 júniusában lépett hatályba, és szilárd szabályozási rendszert kínál a kriptoeszközök számára az Európai Unió egész területén. Miközben szigorúbb szabályokat vezetett be a kriptoipar egyes elemeire vonatkozóan, egyértelmű iránymutatásokat is biztosít a kriptocégek számára, amelyeken belül dolgozhatnak.

Dollárhoz és euróhoz kötött szabályozott stabilcoinok

A megfelelés lehetővé teszi a Circle számára, hogy USDC és EURC stabilcoinokat bocsásson ki az európai piacon, amelyek az amerikai dollárhoz, illetve az euróhoz vannak kötve. A vállalat elindította a Circle Mintet az európai üzleti ügyfelek számára, amely hozzáférést biztosít ezen stabilcoinok mintelésére és beváltására.

"A MiCA-megfelelőség elérése a francia EMI-engedélyünk révén jelentős előrelépés nemcsak a Circle, hanem az egész digitális pénzügyi ökoszisztéma számára Európában és azon túl is" - tette hozzá Dante Disparte, a Circle stratégiai igazgatója és globális politikai vezetője a közleményben.

Az USDC a második legnagyobb stabilcoin a piacon a Tether USDT után: az USDC piaci kapitalizációja jelenleg 32,4 milliárd dollár, míg az USDT-é 112,6 milliárd dollár, és utóbbi általában kb. több mint hatszor nagyobb kereskedési volumennel rendelkezik.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.62% $66,868.04
Ethereum ETH 1.25% $3,526.51
BNB BNB -1.10% $586.71
Solana SOL -0.57% $176.94
XRP XRP 0.19% $0.6022
Dogecoin DOGE -1.28% $0.1359
Cardano ADA -2.10% $0.4246
Litecoin LTC -2.65% $71.77
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!