Kripto rajongói tokenek jöhetnek a Forma 1-be!

Szerző: | márc 3, 2021 | Kriptovaluta

A különböző sportágak nézettsége a járvány okozta korlátozások miatt jelentősen megváltozott. Mivel a szurkolók nem követhetik a helyszínen a csapataik szerepléseit, így a sportág szereplői komoly bevételektől esnek el. Ebben a helyzetben arra is megoldást kell találni, hogy újabb bevételi forrásokat vonzanak be továbbá erősíteni kell a rajongói érdeklődést is. A blokklánc szerencsére mindkettőre kínál megoldást. Ezúttal azt mutatjuk be, hogy mit hozhatnak a rajongói tokenek a Forma 1 világa számára.

 

Chiliz, a rajongói token specialista

A rajongó tokenek  (fan token) világa nem újkeletű. Nagyjából egy éve látott napvilágot a hír, hogy a Juventus, majd később pedig a Barcelona kezd token kibocsátásba.  Most pedig a Forma 1 vezetői hintették el, hogy a rajongókkal való szorosabb kapcsolattartás jegyében fan tokenek értékesítését tervezik.

Ahogy ez a focicsapatok esetében történt, a szakmai kivitelezést a máltai bejegyzésű Chiliz cég végzi. Ez a cég 2018-ban indult és ICO korában 60 millió dollárt szedett össze a befektetőktől, akik között ott volt a Binance is. A cég fő bevételi forrása a CHZ tokenek értékesítése, amihez kapcsolódóan a közösség egyik tagja szellemesen megjegyezte, hogy a CHZ a sportszektor BNB-je. A rajongói tokeneket a Socios.com oldalon és annak okostelefonalkalmazásával lehetséges megvenni.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Miért jó ez a rajongóknak?

Az, hogy mi az üzlet ebben a csapatoknak az világos. Bevételi forrást és kapcsolatot jelent a szurkolóval. A járványhelyzet alatt mindegyik komoly súllyal esik a latba, ám a rajongók számára a csapathoz való kötődés erősödése a legfontosabb tulajdonsága a projektnek. A személyes jelenlétet mellőző focimeccsek vagy forma 1-es futamok miatt óhatatlanul is távolabb került egymástól csapat és szurkoló. A tokenek értékesítésével viszont egy olyan lehetőség nyílik meg ebben a viszonyban, ami sokkal inkább hasonlít egy részvényesi kapcsolathoz, semmint hagyományos rajongói léthez.

Létrejön ugyanis egy olyan VIP-státusz, amelyen keresztül a csapatért lelkesedő szurkoló beleszólhat bizonyos szinten az adott istállóval kapcsolatos döntésekbe. Méghozzá mindezt a blokkláncon rögzített módon. A Chiliz blokkláncát használva lehetőség nyílik a token tulajdonosok között olyan dolgokat véleményezni, mint például milyen legyen az autó színe, vagy milyen sisakot viseljen a következő futamon a pilóta. A lényeg, azt érezheti a csapatot támogató szurkoló, hogy beleszólása van a csapat életébe.

 

Szurkolói fogadtatás

A Socios.com platform atyja, Alex Dreyfus nagy lehetőséget lát a különböző sportágak számára a projektben. A Forma 1-et illetően már volt egy kisebb közvéleménykutatás, ahol a jelenlegi token bírtokosokat kérdezték, hogy támogatnának-e a száguldó cirkuszhoz köthető csapatot token vásárlásaikkal. Anélkül, hogy megnevesítették volna magát a csapatot körülbelül 2,5 millió dollárnyi összeg jött össze virtuálisan, ami komoly érdeklődésre utal.

Vannak azonban még nehézségek és ezek többnyire a kriptovaluták elfogadottságával állnak összefüggésben. Tapasztalataik szerint alapvetően kétféle rajongó létezik. Van, aki azt mondja, hogy az egész kriptovilág egy kamu és nem is érti, hogy a kedvenc csapata miért folyamodik ilyen módszerekhez. A rajongók másik része pedig lelkesen tekint az így megnyíló lehetőségek elé és izgatottan várja az újfajta interakciót kedvenc csapatával.

Formula 1 fan token I Cryptofalka

 

Crypto.com és a Forma 1

De nem csak a rajongói tokenek megjelenése az egyetlen kripto vonatkozású hír a Forma 1 háza tájáról. A Crypto.com kereskedő platform bejelentette, hogy a 60 év után először újra a Formai 1-ben induló Aston Martin Cognizant csapat globális partnere lesz. Ez nem csak a cég termékei iránt érdeklődőknek egy jó hír, hanem minden kriptobarát számára is az, mivel nem túl gyakran köttetnek ilyen szponzori szerződések és ez jelentősen növeli majd a kriptovaluták és a technológia ismertségét. Nem tévedünk túl nagyot ha kijelentjük, hogy az ehhez hasonló együttműködések sora csak bővülni fog idővel.

 

Összefoglalás

A fentiekből is látszik, hogy a blokklánc technológia egy újfajta kommunikációs és üzleti modell megteremtését teszi lehetővé a Forma 1 és más sportágak számára. Az elfogadottság tekintetében még vannak nehézségek, de abban biztosak lehetünk, hogy az ehhez hasonló projektek sikere nagyban előre fogja mozdítani a kriptovaluták széleskörű elfogadottságának növekedését.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.