Durván lefokozta a Coinmarketcap a BitMex tőzsdéjét

Szerző: | jún 9, 2020 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A Binance kézbe került Coinmarketcap durván bemutatott a tőkeáttételes kereskedés fellegvárának, a BitMex tőzsdének. Mutatjuk hányadik helyre sorolták a Bitmexet.📉

 

A Coinmarketcap új frissítése szerint 175. helyen áll a Bitmex tőzsdéje

A Binance vezető kriptovaluta tőzsde nemrégiben olvadt össze az egyik legnépszerűbb kriptovaluta oldallal, a Coinmarketcap.com-al. Ezzel a Binance kezében összpontosuló “hatalom” tovább nőtt, ami már akkor több emberben rossz érzést válthatott ki. Úgy néz ki eljött az első eset, ami erősen vitatható és több tőzsdei kereskedőnél is kiüthette a biztosítékot.

Ugyanis a Coinmarketcap legújabb frissítése bevezetett egy “bizalmi tényezőt” a tőzsdék rangsorolására, amely a tőzsdék rangsorában hatalmas zűrzavart okozott. Például az egyik legnépszerűbb tőkeáttételes platformot a BitMexet, a 175. helyre sorolta az újonnan Binance kézbe került Coinmarketcap.

A Bitmex az egyik legrégebbi és legnépszerűbb tőzsdei platform ha tőkeáttételes kereskedésről beszélünk. A Binance tőkeáttételes funkciója jóval a Bitmex után és jóval limitáltabb feltételekkel indult el.

Bitmex Coinmarketcap I Cryptofalka

Forrás: https://wissen.fun/en/bitmex-review-and-tutorial-100x-btc-trading/

Az újabb Coinmarketcap frissítés azután érkezett, hogy korábban sokan kritizálták azt, hogy kizárólag az internetes forgalom alapján rangsorolta a CMC a kriptovaluta tőzsdéket. Viszont ez esetben a BitMex 175. helye még mindig érthetetlen.

Ugyanis az oldal látogatottságára járó pontja 960, ami csak 40 ponttal marad el az 1000-nek számító maximumtól. (A Binance a maximálisan megkapható 1000-rel rendelkezik) Ez valószínűleg jól tükrözi a valós viszonyokat, viszont a “likviditás pontra” a BitMex a legalacsonyabb, 0 értéket kapta. Hogy miért?⤵️

 

Csak a spot kereskedést vette figyelembe a CMC, a tőkeáttételest nem!

Nagyon úgy néz ki, hogy a Coinmarketcap egy olyan pontozási rendszert vezetett be, ami főként a spot tradingre szakosodott tőzsdéket részesíti előnyben. Ugyanis a szintén közismert Deribit és Bybit tőkeáttételes kereskedésre szánt tőzsdék szintén a 177. és 179. helyre kerültek a kriptovaluta tőzsdék top listáján. Gyakorlatilag a BitMex 175. helyétől lefele mindenki 0 pontot kapott a “likviditási pontszámra”, így a Bancor és az Uniswap is mélyen a lista alján tanyázik.

A Coinmarketcap az esetről azt az értesítést adta, hogy egyelőre nem veszi figyelembe az új lista a tőkeáttételes kereskedéseket, csak a spot tradingen alapszik. Elvileg később a margin tradinges adatokat is implementálni fogják. Azért az vitatható, hogy egy miért aktivált a Coinmarketcap egy félkész rendszert…

Azért is fokozottan érdekes az eset, mert a szintén tőkeáttételes kereskedésre szakosodott FTX valahogy mégis a 74. helyre tudott felkerülni. Itt megjegyeznénk, hogy a Binance FTX befektető!

 

A kriptovaluta közösség továbbra sem elégedett a Coinmarketcap rangsorával

Alapvetően pozitív az, hogy a Coinmarketcap “meghallgatja” a kriptovaluta közösséget és szeretett volna javítani a meglévő tőzsdei rangsorán. Viszont úgy néz ki, hogy ez még nem jött össze és inkább a Binance malmára hajtotta a vizet. Várjuk az újabb frissítést!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka