Tesztelik a DeFi-t az intézményi pénzrendszerben

Szerző: | nov 4, 2022 | Kriptovaluta

DeFi segítségével a szingapúri állampapír tokenizált változatát japán államkötvényre, a japán jent pedig szingapúri dollárra cserélték.

 

DeFi az intézményi pénzügyi rendszerben

A Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) decentralizált pénzügyi kísérleti programja végrehajtotta az intézményi szintű DeFi protokollok első valós felhasználási esetét. 
 
DeFi e-kereskedelem I Cryptofalka

Forrás: decrypt.co

 
A J.P. Morgan, a DBS Bank és az SBI Digital Asset Holdings tegnap az Aave protokollt használta a Polygonon – egy 2. rétegű skálázási megoldást – a deviza- és államkötvény-tranzakciók végrehajtásához. A bankok próbaképpen a szingapúri állampapír-kötvények tokenizált változatát japán államkötvényre, a japán jent pedig szingapúri dollárra cserélték.
„Örülünk az innovációknak, amelyek a DeFi protokollokat kihasználva hozzáférést biztosítanak számos rosszul kiszolgált piachoz, és egy befogadóbb rendszert tesznek lehetővé” – mondta az Aave alapítója, Stani Kulechov
A Polygon társalapítója, Sandeep Nailwal optimista volt a teszteket követően: „A pénzintézetek egyre jobban érzik magukat a nyilvános blokkláncokkal való kísérletezésben”, majd hozzátette: „Végül meg fogják találni azokat a használati eseteket, amelyek értéket adnak alapvető üzleti modelljeikhez, és amelyek potenciálisan megnyitják az utat a tömeges alkalmazás előtt.”
 
A májusban elindított DeFi kísérleti program egyik fő hajtóereje a piacok hatékonyabbá tétele volt. A bankok közvetlenül egymás között bonyolíthatnak le tranzakciókat, így az elszámolási közvetítők kimaradnak a rendszerből. – áll Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) közleményében.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A Circle és a Paxos is engedélyt kapott Szingapúrban

Nem a kormányzati tranzakciók jelentették az egyetlen hírt a Szingapúrból ezen a héten. Szerda kora reggel a Paxos (Pax Dollar és Binance USD) és a Circle (USD Coin és Euro Coin) stabilcoin-kibocsátók bejelentették, hogy jóváhagyták a szingapúri működésüket.
 
A Paxos digitális fizetési token szolgáltatások nyújtására, míg a Circle, fizetési intézmény létrehozására kapott engedélyt. A döntés a Circle-nek azt jelenti, hogy kriptovalutákat bocsáthat ki, és megkönnyítheti a belföldi és határokon átnyúló fizetéseket.
“Ez egy rendkívül pozitív jelzés egy központi banktól.” – mondta Sopnendu Mohanty, a MAS pénzügyi technológiai igazgatója.
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.