Do Kwon-t letartóztatták Montenegróban

Szerző: | márc 23, 2023 | Kriptovaluta

A dél-koreai hatóságok már tavaly szeptemberben elfogatóparancsot adtak ki a Terra társalapítója és vezérigazgatója, Do Kwon ellen.

 

Végre elkapták Do Kwon-t?

A Terraform Labs társalapítóját és vezérigazgatóját, Do Hyeong Kwon-t csütörtökön letartóztatták Montenegró fővárosának, Podgorica-nak egyik repülőterén – közölte Filip Adzic belügyminiszter.

“A montenegrói rendőrség őrizetbe vett egy személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő az egyik legkeresettebb szökevény, a dél-koreai állampolgár Do Kwon, a szingapúri székhelyű Terraform Labs társalapítója és vezérigazgatója” – mondta.

 

Kwon | Cryptofalka

balkaninsight.com

A montenegrói hatóságok még nem erősítették meg, hogy a letartóztatott személy Kwon, arra hivatkozva, hogy az őrizetbe vételkor hamisított dokumentumok birtokában volt. A dél-koreai helyi jelentések szerint Montenegróban letartóztattak egy “feltételezett személyt, aki a Terraform Labs vezérigazgatója”. Az ország nemzeti rendőrségi ügynöksége állítólag azt közölte, hogy “megerősítette”, hogy a letartóztatott személy “ugyanaz a személy, mint Kwon vezérigazgató, fényképes adatokkal”.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Kwon bukása nagy port kavart

A letartóztatásra majdnem egy évvel a Terra ökoszisztéma tavaly májusi összeomlása után került sor, amely esemény a digitális eszközök iparágát határozottan a kriptotélbe taszította, és hozzájárult több cég, például a Three Arrows Capital (3AC) kripto fedezeti alap csődjéhez.

Ez a LUNA és az algoritmikus stabilcoin TUSD összeomlásával járt, ami gyorsan 40 milliárd dollárt törölt el a digitális eszközpiacokról, ahogy az érmék értéke zuhant. Az esemény hatására a Bitcoin ára 40 000 dollárról két héttel később 27 000 dollár körüli szintre zuhant.

 

Kwon | Cryptofalka

businesstoday.in

A dél-koreai hatóságok tavaly szeptemberben adtak ki elfogatóparancsot Do Kown ellen, hónapokkal azután, hogy a Terra ökoszisztéma összeomlásával kapcsolatos bűnügyi vizsgálat részeként házkutatást tartottak otthonában. A Nemzetközi Bűnügyi Rendőrségi Szervezet később jóváhagyta Dél-Korea kérelmét, hogy Kwon ellen vörös figyelmeztetést adjanak ki, így világszerte körözött bűnözővé vált.

A LUNA árfolyama Kwon esetleges letartóztatásának bejelentése után zuhant, 1,40 dollárról 1,30 dollárra süllyedt alig több mint egy óra alatt, és 8%-os veszteséget könyvelhetett el az elmúlt nap során a CoinGecko szerint. A Terra UST, amelyet később TerraClassicUSD-re kereszteltek át, szintén süllyedt, 6%-os veszteséget könyvelve el az elmúlt nap során.

 

Záró gondolatok

Az FTX alapítójához és korábbi vezérigazgatójához, Sam Bankman-Fried-hez hasonlóan Kwon is látta, hogy a projekt összeomlása gyorsan beárnyékolta a hírnevét. Bár Kwon egykor a kripto Twitter bombasztikus szereplője volt, fiókja decemberben kihalttá vált, nem sokkal azután, hogy Bankman-Fried-et vádolta meg a Terra ökoszisztéma összeomlásának előidézésével.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.