Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette

Szerző: | márc 12, 2020 | Árfolyam elemzés

Hatalmas a tőzsde pánik és vérengzés megy a kripto piacon is. A mai nappal elérte a pánik a BTC/USD árfolyamot is, ami a Bitcoin meghatározó szerepéből adódóan kihat az egész piacra, így az altokra is. A környezet igen hektikus, a nagy ármozgások közepette próbálunk gyorsan reagálni a történésekre. 

 

Tőzsde pánik és vadnyugati helyzet a kriptopiacon

Félelem mozgatja az árat, így a technikai elemzés eszközei sem hatékonyak ilyenkor. Óriási vadnyugati helyzet állt elő rövid távon, ami felborítja az indikátorok és egyéb eszközök jelzéseit. 

7934,58 dollár értékről indult a mai napi nyitás, és egészen 5550 dollárig szúrt ma le eddig az ármozgás. Ez -30%-s különbséget jelent. 

BTC nyitás

BTC nyitás

Érdemes 5 percen is megnézni az ármozgást. 15 perc leforgása alatt törtük le a 7000 dolláros, majd a 6000 dolláros támaszt. Igaz nem sokat teketóriázott az ár lenti támaszokon. Szép hosszú alsó árnyékkal 5 perc alatt +13%-s emelkedéssel kerültünk ismét 6 ezres támaszok fölé. Mindez természetesen azt jelenti, hogy hazárdírozás lenne bekapcsolódni a mai ármozgásba.

BTC-USD 5min

BTC-USD 5min

 

Kockázatkezelő lépések szükségesek a tőzsde pánik ellen

A napi és heti zárások lesznek érdekesek, és vonhatunk le belőle racionális döntéseket. Keddi cikkünkben utaltunk az eladói nyomás erősségére, és a pár hete indult konszolidáció egészséges és veszélyes szintjeire. 

Korábbi cikkben (2020.03.10.) bemutatott heti időtávú elemzés még mindig érvényben. A vásárlási tilalom mellett a lenti következtetéseket vontuk le akkor. 

 1. 6000 $-n húzódik egy kulcstámasz, aminek a letörése, elég medve lenne
 2. Az emelkedő trendvonal és a 6k közötti zóna elég veszélyesnek számít, s inkább további lejtmenetet sejtet
 3. Biztató zónának számítanak, így kezdeti long pozik indítására serkenthet a kis csökkenő trendvonal áttörésével jelölt sárga zóna. Ez kb 9800-10000$ közötti zónát jelent. Ez a zóna azt feltételezi, hogy áttörjük a pár hete indított konszolidációt, ami kétségkívül biztató lenne további emelkedés szempontjából.
 4. 11 ezer dolláron húzódik az a zóna, ami fölötti heti zárás igen bika jelet küldene, és felvetné a korábbi ATH (all time high) tesztelését

Bitcoin helyzet 1w

A jelenlegi ármozgás az elemzésben megállapított veszélyes zónába ért. Ez természetesen óvatosságra kell, hogy intsen minket. A vásárlás igen kockázatos. Lehet találgatni az olcsó árakra, de valójában elég szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy valóban megtaláljuk az ármozgás alját.

Hosszabb távú BTC hodlereknek is tanácsos elgondolkodni, némi USD portfólió felszabadításán. A régóta formálódó emelkedő trendvonal letörésére irányuló mozgás medvén fest.

BTC/USD 1w 2020.03.12.

BTC/USD 1w 2020.03.12.

A tőzsde pánik után következőkben a napi, heti zárásokra fogunk figyelni. Jelenleg elég hektikus a mozgás, így időt hagyunk a piaci indulatok csillapodására, hogy részletesebb elemzéssel szolgálhassunk legközelebb.

A borítókép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
 3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
 4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
 5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
 6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.