Elon Musk ismét megmutatta melyik a kedvenc kriptovalutája

Szerző: | márc 7, 2020 | Kriptovaluta

Elon Musk a SpaceX és a Tesla atyja ismét megmutatta, hogy melyik kriptovaluta a kedvence. A szóban forgó projekt viccnek indult, de egészen idáig jutott!

 

Elon Musk kedvenc kriptovalutája nem más, mint: A Dogecoin

Alig egy hónappal azután, hogy szkeptikus megjegyzéseket tettek a Bitcoinról (BTC), a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk ismét szimpatizált egy altcoinnal.

Elon Musk már eddig is Dogecoin fan tudatában állt, most egy március 3-ai tweetjében nyilatkozott burkoltan az altcoinról. A kezdeti tweetje nem kimondottan a kriptovalutákról szólt, de végül egyértelmű utalást tett az altcoinra.

Elon Musk Dogecoin

“A kutyák királyak”

“Nekik van a legjobb coinjuk is”

Nagyjából így hangzott Elon Musk tweetje, ahol közvetve utalt a Dogecoinra. Felmerülhet a kérdés, hogy valóban az altcoinra gondolt-e ezzel a mondatával Elon Musk, vagy csak “belemagyarázás”.

Még tavaly áprilisban hoztak létre egy szavazást, ahol a Dogecoin új CEO-ját keresték. Már itt is interakcióba került a projekttel, miután ő lett a szavazás győztese. Elun Musk ezt így kommentelte:


Elon Musk Dogecoin

Vagyis:

Dogecoin talán a kedvenc kriptovalutám, nagyon király!

Musk szintén jó kapcsolatot ápol a Dogecoin megalkotójával, Jackson Palmerrel is. Korábban a Twitter posztokat megkeserítő kriptovaluta csalók ellen dolgoztak együtt. Amúgy a híres technológiai vállalkozó olyan kriptovaluta hírességeket győzött le a szavazásban, mint az Ethereum (ETH) társalapítója Vitalik Buterin, vagy a Litecoin (LTC) megalkotója, Charlie Lee.

 

Nah de mi is az a Dogecoin, mint altcoin?

Az Elon Musk kedvencének választott dogecoin, egy blokkláncra épülő peer-to-peer fizetésre és jattolásra szolgáló kriptovaluta, melynek logóját a jellegzetes shiba inu kutya és egy mém inspirálta. A dogecoin egy 2013-ban létrejött Litecoin fork volt, mégpedig azzal a céllal, hogy lehetőséget nyújtson a hatékony és az olcsó “internetes jattolásra”. Pontosabban arra, hogy ha valaki esetleg Redditen vagy Twitteren olvas egy hasznos cikket, akkor a digitális valuta segítségével könnyen jutalmazhassa annak szerzőjét.

Elon Musk Dogecoin logó

A projekt kezdetben csak egy viccnek indult, de Elon Musk mellett a teljes kriptovaluta közösség felkapta a projektet és azóta már sok híres sztori és siker fűződik az altcoinhoz. Ezt talán jól mutatja az is, hogy jelenleg még mindig a Top 30 altcoin környékén tanyázik a kriptovaluta ranglistán, több, mint 300 millió dolláros piaci kapitalizációval!

 

Nem csak a Dogecoinról, de a Bitcoinról is tweetelt már többször is Elon Musk

Úgy tűnik, hogy a tech ipar egyik legbefolyásosabb alakja, Elon Musk nemcsak a Dogecoinról, hanem a többi kriptovalutáról is szívesen nyilatkozik. 2019 márciusában Musk dicsérte a Bitcoint, állítva, hogy a blokklánc szerkezete „meglehetősen brilliáns”, míg a digitális valuta „biztosan sokkal jobb módszer érték átadására, mint egy papír darab”.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.