Ethereum ár elemzés: Csökkenő Bitcoin dominancia, erősödő altcoinok?!

Szerző: | ápr 21, 2020 | Árfolyam elemzés

Csökkent a Bitcoin dominanciája, ezért talán altokra irányulhat a figyelem az elkövetkezendőkben. Ethereum ár elemzésünkben megvizsgáljuk a kilátásokat.📊

 

Ethereum ár elemzés – Napi grafikon

Napi nézeten sikerült az 50-es mozgóátlag fölé kerülni az Ethereum árnak, valamint a 20 EMA (Exponenciális mozgó átlag) fokozatos emelkedése ad pozitív képet.  

Az előző napokban az Ichimoku felhő működött ellenállásként  megakadályozva, hogy bikás kép alakuljon ki a piacon. Ez az indikátor segíthet egyértelműsíteni, hogy lehet-e számítani további emelkedésre, így  amennyiben az árnak sikerülne a felhő fölött zárni, a következő célár szintek 208 majd 250 dollár körül lennének.

Ugyanakkor ha ez meghiusúlna, az invalidálhatja a bikás forgatókönyvünket és első sorban a 150 dollár körüli szint visszatesztelésével járhat, aminek esetleges  elvesztése medvés képet festene.

 

Ethereum ár elemzés – Négyórás grafikon

Négyórás nézeten megfigyelhető, hogy az Ethereum árnak többszörös próbálkozás után sikerült áttörni a 175 dolláros szinten kialakult ellenállást, azonban ennek visszatesztelése sikertelen volt. 

Rövidebb távon ennek a letörése további esést vetít előre, így lehet számítani a 165 dollásros (23.6% fibonacci szint) majd a grafikonon megjelent 150 dolláros zóna visszatesztelésére amely az előző emelkedő trendünkre húzott fibonacci 38.2%-os szintjének felel meg.

 

Ethereum ár összefoglalva

Az Ethereum árfolyam 195-200 dolláros szint felett válna érdekessé long szempontjából. Erre a rövidebb távon 175 dollár körüli támaszunk sikeres visszatesztelésére lett volna szükség. Ennek elbukása invalidálja a bikás nézetünket, így valószínűleg egy 150 dolláros célárra lehet számítani első körben. 

Egyelőre némi gyengeséget mutatnak az altok viszont mindenképp érdemes szemmel követni néhányuk (főleg bigcaps) alakulását akár short poziciók szempontjából is. 

– Lénárd

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések (megj.: a napos grafikonnon narancssárgával a 20 EMA lett jelölve)

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka