Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ethereum vizsgálat lezárva: A többi altcoin biztonságban van?

Ethereum vizsgálat lezárva: A többi altcoin biztonságban van?

Az Ethereum vizsgálatának lezárása nagy lépés, de más altok státusza továbbra is bizonytalan, mivel a SEC nem tisztázta álláspontját.

Az Ethereum elleni vizsgálat

A vezető Ethereum fejlesztő cég, a Consensys kedden késő este bejelentette, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) lezárja a kriptovaluta elleni vizsgálatát.

„Ma örömmel jelentjük be, hogy az Ethereum fejlesztői, technológiai szolgáltatói és iparági szereplői számára jelentős győzelmet értünk el: a SEC végrehajtási divíziója értesített minket, hogy lezárja az Ethereum 2.0 elleni vizsgálatát” – írta a vállalat a Twitteren.

A Consensys ügyvédje, Laura Brookover külön közzétette a SEC értesítő levelét és a vállalat teljes nyilatkozatát a SEC döntéséről a Twitteren.

„A dolgok rendkívül gyorsan változtak azóta, hogy április végén benyújtottuk keresetünket a SEC ellen, és ma végül lezárult az Ethereum vizsgálata anélkül, hogy bárki ellen vádat emeltek volna” – írta Brookover.

A SEC levele azonban tartalmazott egy általános kitételt, amely kijelentette, hogy a vizsgálat lezárásáról szóló értesítés „semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy a felet véglegesen felmentették volna, vagy a vizsgálatából nem származhat további intézkedés.”

A Consensys pere a SEC ellen

Áprilisban a Consensys támadásba lendült, és keresetet nyújtott be a SEC ellen, amelyben azt állította, hogy a szabályozó hatóság „át akarja venni az irányítást a kriptovaluta jövője felett”, és az Ethereumot értékpapírként kívánja kezelni.

A keresetet egy Wells Notice – amely a szabályozási intézkedés előfutára – váltotta ki, amelyet a cég a MetaMask tárcával kapcsolatosan kapott.

„A keresetünkben azt is kértük, hogy a hatóság nyilvánítsa ki, hogy a MetaMask Swaps és Staking felhasználói felület szoftvere nem sérti az értékpapír-törvényeket” – mondta a vállalat képviselője.

Szakértői vélemények a SEC lépéseiről

„A SEC nagyon óvatosan fogalmazott a levelében” – mondta Carlo D'Angelo védőügyvéd. „A SEC konkrét nyilatkozata, vagy egy bírósági végzés nélkül továbbra sem világos, hogy a hatóság hogyan tekint az Ethereum-ra és más proof-of-stake hálózatokra.”

Matt Corva, a Consensys ügyvédje, egyetért ezzel a nézettel, és tegnap a Twitteren posztolt: „Nem tudjuk, hogy a Polygon, Solana vagy más coinok értékpapírok-e mert a SEC nem mutatta be pontosan, miért jutott arra a következtetésre, hogy a Bitcoin és az Ethereum nem minősülnek értékpapírnak” – írta.

További kilátások és kihívások a kriptoipar számára

Az Ethereum vizsgálatának lezárása fontos lépés a kriptoipar számára, de számos kihívás marad még megoldatlanul. Az iparági szereplők továbbra is küzdenek az egyértelmű szabályozási keretekért és a támogató környezet megteremtéséért.

crypto legal battle.webp

A kriptotechnológiai cégek erőfeszítési mellett úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban egyre inkább politikai téma is lett a kriptoipar szabályozása, illetve az innovatív és dinamikus fejlődési környezet megteremtése. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.15% $66,516.71
Ethereum ETH -0.89% $3,450.61
BNB BNB -2.39% $579.89
Solana SOL -1.61% $175.91
XRP XRP -0.21% $0.5994
Dogecoin DOGE -2.35% $0.1341
Cardano ADA -3.40% $0.4192
Litecoin LTC -4.19% $71.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!