Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A SEC meghátrál: lezárult az Ethereum elleni vizsgálat

A SEC meghátrál: lezárult az Ethereum elleni vizsgálat

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet befejezte az Ethereum elleni vizsgálatot: nagy győzelem a kriptoiparnak és új lehetőségek az innováció előtt.

SEC kontra Ethereum: az ügy háttere

Az Ethereum elleni vizsgálatok évekkel ezelőtt kezdődtek, amelyben főként a 2014-es Initial Coin Offering (ICO) során eladott tokenek kerültek célkeresztbe. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) célja az volt, hogy megállapítsa, ezek a kriptoeszközök értékpapírnak minősülnek-e, és ezáltal a SEC hatáskörébe tartoznak-e.

Ha az Ethereumot értékpapírnak minősítették volna, az szigorú szabályozási követelményeket vont volna maga után, ami jelentős negatív hatással lett volna a teljes kriptopiacra.

Gary Gensler.jpg

A ConsenSys örömmel fogadta a SEC döntését

A ConsenSys, amely az Ethereum egyik fő fejlesztő cége, üdvözölte a SEC döntését. Joseph Lubin, a ConsenSys alapítója és az Ethereum társalapítója szerint a döntés megerősíti az Ethereum helyzetét, mint vezető blokklánc platform.

Lubin hangsúlyozta, hogy az Ethereum decentralizált jellege és széleskörű felhasználása hozzájárultak ahhoz, hogy a SEC kedvezőbb megítélésre jusson a kriptovalutával kapcsolatban.

Fontos megjegyezni, hogy a SEC már 2018-ban kijelentette, hogy az Ether nem minősül értékpapírnak. Ennek ellenére 2023-ban a SEC úgy döntött, hogy felhatalmazza saját magát az eszköz digitális értékpapírként való szabályozására, és vizsgáltot kezdeményezett az Ethereum ellen.

A ConsenSys 2024. április 25-én beperelte a SEC-et az Ethereum ökoszisztéma védelme érdekében. A cél az volt, hogy a bíróság kimondja, hogy az Ethereum árucikknek minősül, ezáltal a SEC-nek nincs joghatósága a kriptoeszköz vizsgálatára vagy szabályozására.

Az Ethereum árfolyama emelkedett a hír hallatán

Az Ethereum árfolyama emelkedett a hír hallatán, ami tükrözi a befektetők megkönnyebbülését és optimizmusát. Az Ethereum jelenlegi árfolyama meghaladta a 3500 dollárt, és további növekedést mutat. Az ilyen jellegű döntések pozitív hatással vannak a kriptovaluták általános elfogadottságára és piaci stabilitására.

Az Ethereum és a szabályozás

Az SEC döntése után az Ethereum jövője még fényesebbnek tűnik. Az Ethereum 2.0 fejlesztése, amely a hálózat skálázhatóságát és biztonságát növeli, valamint a decentralizált pénzügyek (DeFi) és a nem-helyettesíthető tokenek (NFT) növekvő népszerűsége további lendületet ad a platformnak.

Az Ethereum 2.0 bevezetése a Proof of Stake (PoS) konszenzus mechanizmusra való áttérést is jelentette, ami jelentős energiamegtakarítást eredményezett és növelheti a hálózat hatékonyságát.

Visszavág a ConsenSys?

A ConsenSys jogi lépéseket tett az SEC ellen, hogy egy szövetségi bíróság kimondja, hogy ők sem brókerként nem működnek, sem értékpapírokat nem bocsátanak ki a MetaMask Swaps és Staking szoftvertermékeiken keresztül.

A vállalat kijelentette, hogy „a ConsenSys szoftvertermékeket fejleszt, amelyek lehetővé teszik az emberek számára szerte a világon, hogy használják az Ethereum hálózatot, és jogosultak arra, hogy ezt a tevékenységüket az érvénytelen végrehajtási intézkedések költségei, terhei és bizonytalansága nélkül folytassák”.

Hozzátették, hogy a ConsenSys reméli, hogy a SEC ezen döntése egy új, előremutató út kezdetét jelenti. Az ilyen lépések elősegíthetik a piac stabilizálását és az innováció előmozdítását, ugyanakkor rámutatnak arra, hogy a kriptopiacnak világos és egyértelmű szabályozási keretekre van szüksége.

Az Ethereum sikeres szereplése a szabályozási akadályok leküzdése után újabb beruházásokat és fejlesztéseket vonzhat. A decentralizált alkalmazások (dApp-ok) és az okosszerződések (smart contracts) iránti növekvő kereslet további növekedési lehetőségeket kínál az Ethereum hálózat számára.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.46% $66,963
Ethereum ETH 0.67% $3,508.08
BNB BNB -1.83% $583.04
Solana SOL -1.06% $176.78
XRP XRP 0.76% $0.5987
Dogecoin DOGE -1.42% $0.1356
Cardano ADA -3.28% $0.4215
Litecoin LTC -3.55% $71.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!