Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A tomboló infláció közepette az Ethereum defláció felé halad

A tomboló infláció közepette az Ethereum defláció felé halad

Az elmúlt hét nap során több ETH égett el, mint amennyi keletkezett. Jelenleg több, mint 65 millió dollár értékű Ethereummal csökken a vezető altcoin készlete.

 

Óriási érték égetett el az Ethereumból

A Watch the Burn adatai szerint több mint 100 000 ETH égett el az elmúlt hét napban. Eközben csak 93 000 ETH-t állítottak elő ugyanabban az időszakban. A hálózat nettó negatív kibocsátásának első napja szeptember elején volt. Az Ethereum óriási készletet égetett el azóta, hogy a London hard forkkal bevezették az EIP-1559-es frissítést.

Ethereum | Cryptofalka Forrás: https://bitnewstoday.com/

Közel egy hónap alatt több, mint 1 milliárd dollárnyi ETH-t égettek el a tranzakciós díjakból, amelyeket korábban a hálózati bányászok jutalmazására használtak volna fel. Manapság a bányász jutalmakat opcionális „tippként” adják ki, amelyet a hálózat felhasználói adnak. Az ezekből a tippekből származó pénz azonban csak töredéke a korábbi jutalmaknak. Az elmúlt hét napban kevesebb mint 14 ezer ETH-t osztottak ki borravalóban a bányászoknak. Ez az oka annak, hogy a Sparkpool – a legnagyobb Ethereum bányászati ​​pool – ellenezte az EIP 1559-et annak bevezetésekor.

A Watch the Burn egy „nettó csökkentési” százalékot is megjelenít, amely azt jelzi, hogy mennyivel csökkent az Ethereum kibocsátás az EIP-1559 bevezetése óta. Ez az arány a héten meghaladja a 100%-ot. Ez egy másik mutatója annak, hogy több ETH-ot égettek el, mint amennyit vertek.

Az Ethereum készletének szűkülésével jól járnak a jelenlegi Ethereum holderek, ugyanis a szűkebb készlet azonos kereslet mellett magasabb ETH egységárakat eredményezhet.

 

A magas tranzakciós díjak miatt lett deflációs az Ethereum

A nagyon várt londoni frissítéssel, amely augusztus elején bevezette az EIP-1559-es égési mechanizmust, kis mennyiségű Ethereum megsemmisült minden, a hálózaton végrehajtott tranzakcióval. A magas tranzakciós díjaknak köszönhetően az Ethereum hét egymást követő napon tapasztalt deflációs kibocsátást, ami azt jelenti, hogy több ETH került ki az ellátásból, mint amennyi a bányászat során keletkezett. Ahhoz, hogy az Ethereum folyamatosan deflációs blokkokat tudjon termelni, a gázáraknak következetesen relatív magasan, ezen a szinten kell maradniuk, nagyjából 150 gwei felett. 

Ethereum gas díjak | Cryptofalka Forrás: https://quantstamp.com/
 
Az EthHub társalapítója, Anthony Sassano kijelentette, hogy a frissítés nem növelte a gázárakat, hanem kiszámíthatóbbá tette azokat.
„A közhiedelemmel ellentétben az EIP-1559 nem emelte a gázárakat, sőt, jelentősen segített a kereslet megugrásában, ami összességében gördülékenyebb hálózathoz vezetett” – mondta.
Az Ethereum első deflációs hete ellenére sok ETH fanatikus arra törekszik, hogy a felhasználókat arra ösztönözze, hogy a feltörekvő második réteg ökoszisztémáját használva térjenek át a tranzakciókra. Az L2beat szerint a teljes zárolt érték (TVL) rekordnak számító, 4,68 milliárd dollárt tesz ki a különböző 2. rétegű hálózatokon. Ez a TVL majdnem 500%-kal nőtt az elmúlt két hónapban, mivel az Ethereum-felhasználók egyre gyakrabban keresik a módját, hogy elkerüljék ezeket a gyötrelmes tranzakciós díjakat.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.36% $67,118.27
Ethereum ETH 0.73% $3,122.76
BNB BNB -0.25% $579.91
Solana SOL 0.91% $174.58
XRP XRP -0.28% $0.5224
Dogecoin DOGE -0.06% $0.1557
Cardano ADA -0.71% $0.4808
Litecoin LTC 0.23% $84.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!