Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újabb frissítéssel érkezik az Ethereum, jön az Altair

Újabb frissítéssel érkezik az Ethereum, jön az Altair

Az Altair frissítés közvetlenül nem érinti az Ethereum hálózat felhasználóit, mégis egy fontos mérföldkő az Ethereum 2.0 sikeres indulásához. 

 

Újabb fontos lépés, hogy az Ethereum áttérjen a 2.0-ás verzióra

Kevesebb, mint három hónap telt el azóta, hogy az Ethereum blokklánc hatalmas hálózati frissítésen ment keresztül, amely megváltoztatta a bányászok kifizetését. Az Ethereum blokklánc fő fejlesztői október 27-én egy újabb frissítést fognak alkalmazni, az Altair frissítést.
 
Ethereum 2.0 I Cryptofalka
 
Az Altair a főhálózatot frissíti, az Ethereum blokklánc gerincét, a Bacon Chain-t. A frissítés segíti az áttérést a PoW-ról PoS-ra. Pooja Ranjan szerint, aki az Ethereum Cat Herders néven ismert decentralizált projektmenedzser-csoportot vezeti, ez lehet "az egyetlen frissítés főhálózaton, mielőtt az Ethereum áttérne Proof of Stake -re".
 
 

Egyre közeledik a Proof of Stake Ethereum hálózat

A tavaly decemberben életbe lépett Beacon Chain egy proof-of-stake lánc, amely a proof-of-work lánccal párhuzamosan fut a főhálózaton. Először is bevezeti az Ethereum ökoszisztémájába az ETH stakelést. Jelenleg az Ethereum blokklánc "bányászokat" használ a tranzakciók feldolgozásához, validálásához; minden bányász speciális hardvert használ, hogy versenyezzen, hogy ő legyen az első, aki megold egy kriptográfiai rejtvényt és megkapja a blokkjutalmat. A staking megszünteti ezt, decentralizációt és biztonságot biztosít azáltal, hogy az emberek ETH coinjai egy részét a szoftverbe zárják. A lezárt Ethereumért kamatot kapnak ETH formájában. Vagyis az új proof of stake rendszerben már nem hardwarrel és árammal, hanem a tőkével biztosítják a hálózat függetlenségét és sikerét.
 
A másik fontos célja, hogy előkészíti a hálózatot a "shard-oknak", amelyek 64, teljes harmóniában működő blokklánc létrehozásával gyorsítják a tranzakciókat a gyakran zsúfolt hálózaton. Az Ethereum Alapítvány dokumentációja szerint ez az a funkció, amely az úgynevezett "Ethereum 2.0"-t teljesen működőképessé teszi. 
 

[embed]https://youtu.be/iaAEGs1DMgQ[/embed]

Egyelőre a Beacon Chain azt teszi lehetővé, hogy az emberek stakeljék az ETH-ot, de kivenni még nem tudják. "Egy későbbi, 2022-es frissítéssel a felhasználók esetleg pénzt vonhatnak ki." - mondta Ranjan
 

Az Ethereum Altair frissítésének előnyei

Tim Beiko szerint, aki az Ethereum magfejlesztőinek munkáját koordinálja, az Altair-nek három fő előnye van. Először is, a frissítés után a fejlesztők klienseket építhetnek a Beacon Chain-re. Ezek a kliensek kevésbé terjedelmesek, mint a teljes csomóponti (node) szoftver a blokkok és a bennük lévő tranzakciók érvényesítésére; nem kell folyamatosan szinkronizálni a teljes blokklánccal, így ideális azok számára, akiknek egyszerűbb módra van szükségük a hálózattal való interakcióhoz.
 
A stakerek nem dőlhetnek hátra és kereshetnek hozamot. Csomópontjaikat online kell tartaniuk, és frissíteniük kell a legújabb szoftverre. Ha nem, akkor büntetést kaphatnak. Beiko azt mondta: "Az induláskor engedékenyebbek lesznek a korábbi lezárt értékekkel szemben." Azok, akik nem végzik el a csomópontok frissítését elveszíthetik ETH-jaik egy részét.
 
Az Altair frissítés egy lehetőség, hogy a fejlesztők megbizonyosodjanak, hogy a hálózat gond nélkül frissíthető a Beacon Chain-en. "Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy az összevonás előtt zökkenőmentesen működik" - mondta Beiko.
 
 

Megkezdődik az átállás az Ethereum 2.0 -ra 

Az embereknek el kell kezdeni a csomópontjaik frissítéseit. Danny Ryan, aki az Ethereum 2.0-ra való átállást koordinálja, elmondta, hogy az emberek körülbelül fele már frissítette a csomópontját, ami körülbelül 10 percig tart. "Biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén elég sokat fejlesztünk, de csak szerdára fogjuk tudni, meddig jutunk."
 

[embed]https://twitter.com/dannyryan/status/1451614354030399504[/embed]

Ha esetleg több csomópont nem frissül, az szélsőséges körülmények között a hálózatot sebezhetővé teheti a láncfelosztással szemben. Ez történt augusztusban, amikor az Ethereum Geth szoftverkliens felhasználóinak nem sikerült frissíteniük szoftverüket, miután egy bug-ot találtak.

A korábbi, a london hard fork néven ismert hálózati frissítés egy sor változtatást vezetett be, ezek közül a legjelentősebb az EIP-1559, az Ethereum fejlesztési javaslata, amely a tranzakciós díjakat a bányászoktól egy olyan pénztárcába irányította át, amelyhez senki sem férhetett hozzá, ezzel hatékonyan csökkentve a forgalomba lévő ETH-ek mennyiségét.

Bár az Altair nem rendelkezik ilyen drasztikus tulajdonságokkal, és nem is érinti a hálózat alkalmi felhasználóit, mégis egy újabb nagy lépés az Ethereum jövője felé.
 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.70% $67,526.86
Ethereum ETH -7.61% $3,265.41
BNB BNB -5.43% $590.12
Solana SOL -11.93% $153.52
XRP XRP -10.57% $0.5473
Dogecoin DOGE -13.32% $0.1728
Cardano ADA -12.70% $0.5096
Litecoin LTC -12.78% $86.06
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!