Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újabb támadást blokkolt a Rainbow Bridge

Újabb támadást blokkolt a Rainbow Bridge

A Rainbow Bridge 31 másodpercen belül elfojtotta a támadási kísérletet, a hackerek pedig 5 Ethereum-ot elvesztettek a művelet során.

 

A Rainbow Bridge elleni támadás

A Near Protocol Rainbow Bridge szolgáltatása újabb hack kísérlettel nézett szembe a hétvégén. A májusi első próbálkozáshoz hasonlóan a projekt sikeresen blokkolta a támadást „31 másodpercen belül automatikusan” – jelentette be tegnap az Aurora Labs vezérigazgatója, Alex Shevchenko Twitter-en.

A Rainbow Bridge összeköti a Near Protocol-t, az Ethereum-ot és az Aurora-t – egy EVM-kompatibilis skálázhatósági szolgáltatást a Near-en –, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy okos szerződéseken keresztül pénzeszközöket mozgassanak a hálózatok között. Mivel az okos szerződések automatizáltak és nem ellenőrzik a megbízhatóságot, bárki kapcsolatba léphet velük, beleértve a rossz szándékú személyeket is.

Rainbow Bridge | Cryptofalka medium.com

 

A közelmúltbeli Near támadás esetében a támadók egy olyan koholt blokkot ajánlottak fel a Near-en, amely 5 Ethereum letétet igényel, mindezt szombat kora reggelre időzítették. A támadók valószínűleg abban reménykedtek, hogy a kora reggeli támadásra nehéz lett volna reagálni – mondta Shevchenko.

"Az automatizált őrzőkutyák megtámadták a rosszindulatú tranzakciót, amelynek következtében a támadók elvesztették letétjüket" - írta a Twitter thread részeként.

Tehát a hackerek 31 másodperc alatt elvesztettek 5 Ethereum- ot, vagyis akkoriban körülbelül 8000 dollárt. A felhasználók nem veszítettek pénzt a feltörési kísérlet során.

„Kedves támadó, jó látni tevékenységet a te oldaladról, de ha tényleg valami jót akarsz csinálni ahelyett, hogy ellopnád a felhasználók pénzét és sok nehézséggel próbálnád tisztára mosni azt; van egy alternatívád – a hibajavítás” – tette hozzá Shevchenko.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Egyre több a hacker támadás

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Rainbow Bridge ilyen jellegű támadást tapasztalt – és sikeresen meg is hiúsította azt –. Májusban a híd áttörési kísérlete értesítette a már korábban említett őrzőket. Shevchenko az eset után elmondta, hogy „a hídarchitektúrát úgy tervezték, hogy ellenálljon az ilyen támadásoknak, és további intézkedéseket kell tenni a támadási kísérletek költségeinek növelésére”. Shevchenko májusi Twitter thread-je szerint az őrkutyák megtámadták a hamis tranzakciót, amelynek következtében a hackerek 2,5 Ethereumot veszítettek.

Nem minden kriptohíd akadályozta meg olyan sikeresen a támadókat, mint a Rainbow. Az augusztus eleji Nomad hack, amikor 200 millió dollárt vontak le a hídjáról, az iparág eddigi hetedik legnagyobb feltörését jelenti. Egy másik pusztító hack az Axie Infinity Ronin esete volt, amelynek során 622 millió dollárt loptak el. Ezt követi a Wormhole, azaz az Ethereum és a Solana híd feltörése, 320 millió dolláros veszteséggel.

 

Rainbow Bridge | Cryptofalka near.org

 

Záró gondolatok

A láncokon átívelő hidak az utóbbi időben egyre inkább a rosszindulatú entitások célpontjává váltak. Csak 2022-ben a hídfeltörések teszik ki az ellopott kriptoalapok nagyjából 69%-át, amely összesen 2 milliárd dolláros veszteséget jelent a Chainalysis szerint.

Legalább a Rainbow Bridge példája alapján tudjuk, hogy nem minden hacker tud elmenekülni milliókkal a támadási kísérletei során. Vannak, akik a végén pénzt veszítenek, méghozzá a saját tárcájukból.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.12% $67,038.62
Ethereum ETH 0.35% $3,117.8
BNB BNB -0.15% $580.58
Solana SOL 0.22% $173.56
XRP XRP -0.42% $0.5219
Dogecoin DOGE -1.09% $0.1547
Cardano ADA -0.64% $0.4811
Litecoin LTC -0.02% $84.09
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!