Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vízválasztó előtt az Ethereum és az altcoinok árfolyama

Vízválasztó előtt az Ethereum és az altcoinok árfolyama

Továbbra is a Bitcoin van fókuszban a kriptovaluták piacán, az Ethereum és az altcoinok árfolyama pedig ezzel vízválasztó elé érkezett!

 

A Bitcoin a sztár az intézményi befektetőknél

Így 2020 vége felé talán még több ember van képbe azzal, hogy mi is az a Bitcoin, valamint, hogy mi az érték mögötte. Azzal, hogy a Bitcoin árfolyama átütötte a mindenkori 20 000 dolláros szintet, ismételten felkerült a legnagyobb média oldalak címlapjára. Ez mellett pedig rengeteg, nem kripto berkekből ismert elemző is előállt olyan számításokkal, elméletekkel, hogy a Bitcoin árfolyama a következő években a 100 000 dollárt is elérheti. Mi itt írtunk arról, hogy szerintünk hol lehet a következő Bitcoin árfolyam csúcs.

Egy biztos, az intézményi befektetők étvágya a Bitcoin iránt nagyobb, mint valaha. Már szinte nehéz követni, hogy mekkora hatalmas Bitcoin készleten ül a Microstrategy vállalata vagy a Grayscale alapkezelő. A növekvő kereslet pedig szűkös kínálattal találkozik. A tőzsdéken elérhető Bitcoinok mennyisége drasztikusan csökkent az elmúlt időszakban.

Bitcoin árfolyam + elérhető Bitcoin készlet

Vagyis a növekvő kereslet (intézményi befektetők), szűkös kínálati oldallal találkozik. Mivel a Bitcoin készletének változása adott, ezért a növekvő keresletre és szűkülő kínálatra csak is árfolyam változással tud reagálni. Dinamikából pedig láthattunk bőven az elmúlt hónapokban, egészen 24 000 dollárig emelkedett a Bitcoin árfolyama.

Bitcoin árfolyam elemzés 2020 I Cryptofalka Bitcoin árfolyam 2020 december

Az elmúlt napok oldalazása is igazán biztató képet fest, ugyanis nem jelent meg erős eladói nyomás. Jelenleg a 22 200 és 24 000 dollár közötti csatornában mozog a Bitcoin ára. A következő kérdés az lesz nála, hogy a rövidtávú támaszt vagy az ellenállást sikerül majd áttörnie a grafikonnak, amely nagyban megfogja határozni a vezető kriptovaluta mozgásait a következő hetekre.

 

Bitcoin vs. Ethereum vs. Altcoinok

A legtöbb kezdő kriptós még a jó öreg old school dollárban szokta vizsgálni a kriptovaluták árfolyamait. A legtöbb régi motoros Bitcoin és kriptovaluta fan viszont már rájött arra, hogy sokszor az altcoin árfolyamok csak azért emelkednek, mert a Bitcoin-dollár pár meredeken szárnyal. A Bitcoin pedig a közel 70%-s dominanciájából adódóan hatással van az egész kriptovaluta piacra, amiből a maradék 30% rész altcoin szekció is profitálni tud.

Az altcoinokkal való kereskedéseknél általában az a fő kérdés, hogy megéri-e egy kisebb kapitalizációval bíró, így nagyobb rizikót jelentő befektetést választani, az amúgy biztosabb Bitcoin helyett. Erre pedig az a rövid válasz, hogy csak akkor, ha az adott altcoin egyértelműen felül tudja teljesíteni a Bitcoint és ez miatt az extra rizikó extra profittal is kecsegtet.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Az Ethereum árfolyama azért döntő tényező az altcoinok piacán, mert az ETH kapitalizációja szintén nagyságrendekkel nagyobb, mint a többi altcoiné. Az Ethereumot összértéke pl. nagyobb, mint az őt követő 10 darab altcoiné együttesen. Ebből kifolyólag pedig kisebb-nagyobb különbségekkel együtt korrelállnak az altcoinok az Ethereum árfolyamával.

 

Az Ethereum árfolyama dollár ellenében visszafogottan emelkedik 

Ha grafikonon ábrázoljuk az Ethereum árfolyamát, akkor azt láthatjuk, hogy visszafogott, de lineáris emelkedő trenden van. Dollár ellenében! Vagyis az elmúlt időszak trendje az volt, hogy ahogyan haladtunk előre az időben, általánosságban úgy nőtt a vezető altcoin ára dollár ellenében.

Ethereum árfolyam 2020 I Cryptofalka Ethereum árfolyam 2020

Vagyis, aki Ethereumot tartott, az jól járt, mert egyre több dollárt ért a portfóliójának az értéke. Viszont itt kell figyelembe venni azt, hogy a kriptovaluták piacának 70%-át önmagában a Bitcoin adja és a Bitcoin árfolyam mozgása kihat az egész piacra. Vagyis nem elég önmagában vizsgálnunk az Ethereum változását, hanem azt is meg kell néznünk, hogy eközben a Bitcoin árfolyama hogyan változott. Erre pedig a legegyszerűbb megoldás az, ha az Ethereum árfolyamát nem dollár, hanem Bitcoin ellenében ábrázoljuk. ⤵️

 

Jóval sötétebb képet fest az Ethereum árfolyama Bitcoin ellenében

Az Ethereum árfolyama Bitcoin ellenében már közel sincs olyan fix emelkedő trenden. Vagyis nehezen mondható el róla, hogy a magasabb rizikó, magasabb profittal is kecsegtet nála. Ezt akkor tudnánk egyértelműen kijelenteni, ha az Ethereum-Bitcoin árfolyam grafikon egyértelmű emelkedő trendet írna le. Vagyis ekkor látnánk azt, hogy az Ethereum árfolyama folyamatosan felülteljesíti még a Bitcoin mozgását is. Ekkor mondhatnánk azt, hogy jobban megéri Ethereumot tartani, mint Bitcoint.

Erre volt egy jó példa mondjuk a 2020 július 6-tól augusztus 31-ig tartó időszak, amikor az Ethereum még a Bitcoin mozgását is 50%-ban túl tudta szárnyalni. Azóta viszont az elmúlt hetek során közel -30%-ot csökkent az Ethereum a Bitcoinnal szemben, vagyis jobban profitált az, aki az amúgy kevésbé rizikósabb Bitcoinban tartotta a befektetését.

Ethereum árfolyam vs. Bitcoin árfolyam 2020 I Cryptofalka Ethereum árfolyama Bitcoinban kifejezve 2018-2020

Ezzel az egésszel egyelőre nincs is semmi baj, mert 2019 szeptemberében megkezdődött egy potenciális trendfordító azzal, hogy a csökkenő aljak helyett emelkedő aljakat tudtunk produkálni. Vagyis elmondhatjuk azt, hogy van esély arra, hogy megtörtént a trendfordító és jönni fognak a magasabb aljak és csúcsok is. DE!

Az Ethereum árfolyama egy kritikus zónát tesztel jelenleg vissza Bitcoin ellenében. Az ábrán zölddel jelölt tartomány egy olyan fontos zóna a vezető altcoinnál, amit meg kellene tartania ahhoz, hogy ez a megkezdett még fiatal emelkedő trend életben tudjon maradni. Vagyis az elkövetkező hetekben szükség lenne arra, hogy az Ethereum felül tudja teljesíteni a Bitcoin mozgását. Ha ez nem jön össze és elbukja ezt a zónát, akkor az akár hónapokkal is visszavetheti az altcoinok éledezését és további alulteljesítés várható tőlük.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.52% $64,184.76
Ethereum ETH 0.29% $3,426.36
BNB BNB 0.11% $571.98
Solana SOL 2.30% $161.41
XRP XRP -7.62% $0.5548
Dogecoin DOGE -1.64% $0.1204
Cardano ADA -3.14% $0.4241
Litecoin LTC -0.43% $71.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!