A FED tisztségviselői nem kereskedhetnek kriptovalutákkal

Szerző: | febr 25, 2022 | Kriptovaluta

Május elsejétől az Federal Reserve tisztviselői nem kereskedhetnek részvényekkel, kötvényekkel és kriptovalutákkal. Néhány hónapja mutatták be a FED ehhez kapcsolódó szabályozásának első tervezetet, amelynek célja, hogy megtiltsa a tisztségviselőinek, hogy bizonyos eszközöket birtokoljanak. A döntéshozó Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) bevette a kriptovalutákat is az eszközök közé.

 

Botrányok és lemondások a FED-ben a világjárvány alatt

Tavaly olyan jelentések láttak napvilágot, amelyek szerint a Federal Reserve számos vezető beosztású alkalmazottja 2020-ban részvényekkel, kötvényekkel és ingatlanpapírokkal kereskedett, nem sokkal azelőtt, hogy a központi bank kifejezetten COVID-19 által ösztönzött irányelveket léptetett életbe, amely később hatással volt a piacra.

Eric Rosengren és Robert Kaplan, a bostoni, illetve a dallasi jegybankok korábbi elnökei szeptemberben ugyanazon a napon jelentették be nyugdíjazásukat. Ez hetekkel azután történt, hogy a világjárvány idején történő részvényekkel való kereskedés miatt vizsgálat alá kerültek. Rosengren egészségügyi problémákra hivatkozott korai visszavonulása okaként. Kaplan elismerte, hogy a pénzügyi pozícióira irányuló “közelmúltbeli figyelem” a Fed számára “figyelemeltereléssé” válhat. A korábbi alelnök, Richard Clarida a múlt hónap elején mondott le, miután a 2020 februárjában kötött kereskedési pozíciói miatt szintén bírálták.

 

FED FOMC Kriptovaluta I Cryptofalka

Forrás: marketwatch.com

 

A Federal Reserve új szabályai a kriptovalutákat is érinti

Ezek után Jerome Powell a Federal Reserve elnöke ragaszkodott ahhoz, hogy a monetáris testületnek új szabályokat kell életbe léptetnie. Ennek megfelelően a FOMC októberben olyan szabályokat javasolt, amelyek megtiltanák a vezető banki tisztségviselőknek, hogy részvényekkel, kötvényekkel és kriptovalutákkal foglalkozzanak. A Fed egy lépéssel tovább ment a pénteken megjelent legújabb módosításában, amely mára hivatalossá vált, így az alábbi szabályok többsége május elsejétől lép hatályba;

Eszerint a vezető tisztségviselőknek tilos egyedi részvényeket vagy üzleti szektorokat nyomon követő alapokat vásárolni. Emellett nem fektethetnek majd be egyedi kötvényekbe, árukba, devizákba, egyéb értékpapírokba és kriptovalutákba sem. Érdemes megjegyezni, hogy az első tervezetben a digitális eszközök még nem szerepeltek. 

Az új szabályozás azt is jelenti, hogy a piaci pozíciókkal rendelkező tisztviselőknek egy évük van arra, hogy rendelkezzenek ezen eszközökről vagy megszabaduljanak a tiltott pozícióktól.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

Július elsejétől az új szabályok hatálya alá tartozó vezető tisztségviselőknek 45 nappal korábban kell értesíteniük a bizottságot a megengedett vásárlások előtt, és legalább egy évig meg kell tartaniuk ezeket az eszközöket, vagy a felvett pozícióikat.

Bár a Fed nem említette a szeptemberben széles körű kritikát kiváltó részvénykereskedelmet, amelyet a járványidőszakban folytattak, arra viszont kitértek, hogy a tisztségviselők többé nem vásárolhatnak vagy adhatnak el befektetéseket “fokozott pénzügyi piaci stressz” idején.

Az új szabályok “célja, hogy támogassák a közvélemény bizalmát a bizottság munkájának pártalanságában és feddhetetlenségében azáltal, hogy védelmet nyújtanak az összeférhetetlenségnek még a látszatától is” – olvasható a közleményben. Ezek a szigorú intézkedések magasra teszik a lécet, hogy biztosítsuk a nyilvánosságnak, amelyet szolgálunk, hogy minden vezető tisztviselőnk céltudatosan összpontosít a Federal Reserve nyilvános küldetésére.” – mondta Jerome Powell, a szabályokról szóló októberi nyilatkozatában.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.