Fizikai tárgyból NFT?

Szerző: | szept 27, 2022 | Blokklánc hasznos, Kriptovaluta

Manapság gyakorlatilag bármit lehet tokenizálni – több vállalat pedig már el is kezdte fizikai termékeik NFT-vé alakítását.

 

Segíthet az NFT technológia a vásárlás során?

Ha valaha is vásároltál már lakást, akkor bizonyára tudod, milyen fáradságos és időigényes ez a folyamat – rengeteg papírmunkával és elavult rendszerekkel. Az NFT-ket úgy hirdetik, mint a dolgok modernizálásának egyik módját, a tulajdonjogot pedig a blokkláncon rögzítik. Ez felgyorsíthatja a folyamatokat, csökkentheti a viták számát, és segíthet a csalások megakadályozásában is. Továbbá megnyitja a lehetőséget arra is, hogy a házvásárlásokat fiat helyett kriptovalutákkal bonyolítsák le.

Az NFT-k a való világban létező tárgyak digitális reprezentációinak létrehozására is használhatók. Ez segíthet a hamisítás visszaszorításában, valamint kristálytiszta tulajdonosi nyilvántartást hozhat létre. Létrejöttek már olyan kriptovállalatok, amelyek a blue-chip gyűjtemények megőrzési szolgáltatásait is kínálják, hogy azokat biztonságos helyen és újszerű állapotban lehessen tárolni. Bár ez elsőre ellentmondásosnak tűnhet, különösen meggyőzőnek bizonyulhat, ha ezeket a tárgyakat befektetési lehetőségnek tekintjük. Nem utolsó sorban pedig a másodlagos piacokon történő kereskedési folyamatot is egyszerűsíthetik az NFT-k.

fizikai | Cryptofalka

finxpd.com

 

 

Nexo kriptovaluta váltó

 

Népszerű fizikai nft projektek

A Nike uralja a rangsort, ha az NFT-kből származó bevételt generáló mainstream márkákról van szó. A legújabb kutatások szerint a sportruházat óriáscég 185 millió dolláros bevételre tett szert, miután fejest ugrott a digitális tornacipők világába. A Nike erőfeszítései azonban nem csak arról szólnak, hogy a metaverzum avatárjai jól nézzenek ki a legmodernebb virtuális ruhákban. A Nike olyan NFT kollekciókkal is próbálkozik, amelyek során a digitális dizájnok fizikai megfelelőit is elkészítik. Ez a divatipar területén egy új hullámot hozhat el.

Egy másik jelentős kezdeményezés a zenerajongók számára a koncertek után megőrzendő jegyek sorsához kapcsolódik. A jegyek maradandó emlékek, amelyeket a falukra ragaszthatnak és amelyek azt üzenik, hogy “én ott voltam”. A Ticketmaster ebből merítve inspirációt jelenleg olyan NFT-jegyek létrehozásával próbálkozik, amelyek a blokkláncon örökre megőrzött emlékként szolgálhatnak a koncertekről.

fizikai | Cryptofalka

cryptotimes.io

 

Mik a nehézségek és mi történik, ha valami rosszul sül el?

Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy egy eszköz eredetiségét, származását, állapotát és tulajdonjogát ellenőrizni lehessen – így a vásárlók biztosak lehetnek abban, amit vásárolnak. Amikor az NFT-t alátámasztó fizikai tárgyak egy széfbe kerülnek, rendkívül fontos, hogy kristálytiszta legyen, ki rendelkezik majd a joggal, hogy kivegye őket onnan. Külső auditorok is megbízhatók a tranzakció hátterének értékelésével, a tárgy állapotára vonatkozó információkat pedig be lehet építeni a metaadatokba.

Mindennél fontosabb, hogy az NFT-platformok megbízható és hiteles hírnevet szerezzenek. Nemcsak hatékony marketingeszköz a szájpropaganda, hanem megerősítheti a fogyasztókat azzal kapcsolatban is, hogy biztos kezekben lesznek, ha valamelyik ilyen platformon keresztül vásárolnak.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Néha könnyű megfeledkezni arról, hogy az NFT-k világa még mindig egy születőben lévő technológia, amely azt jelenti, hogy a jogrendszerek még nem értik, hogyan működik. Ennek következtében előfordulhat, hogy a digitális eszközökkel kapcsolatos szempontokat a polgári peres eljárások során esetleg nem veszik figyelembe, de a perben érintetteknek így is komoly jogi számlákkal kell majd számolniuk.

Több cég elkezdett már dolgozni ezen a problémán, lássunk egy példát! A Mattereum egy új protokoll, amely a digitális tulajdonjog átruházható igazolását biztosítja, jogi technikai lehetőséget kínál ügyfeleinek, hogy megbízható NFT-ket hozzanak létre fizikai eszközeikhez, valamint jogilag kötelező erejű mechanizmusokat biztosít a vitarendezéshez. Az ilyen intelligens szerződések összekötik az NFT és a fizikai eszköz tulajdonjogát, legyen szó akár hat üveg vörösborról, egy luxusautóról vagy ritka hangszerekről.

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy ez a megközelítés több időt vesz igénybe, számos előnye is van. Az érvényes hitelességi dokumentáció megléte jelentősen növelheti egy eszköz értékét, ezáltal pedig az eladás valószínűségét. Mindemellett szilárd jogi keretet is teremt a jövőre nézve.

 

Záró gondolatok

Egyértelműen látható tehát, hogy a nagy márkák a medvepiac ellenére is beszállnak a fizikai NFT-kbe. Mivel egyre több blue-chip vállalat fedezi fel ezt a területet, a hétköznapi fogyasztók körében az elfogadás várhatóan ezzel arányosan egyre inkább az egekbe fog szökni.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka