Hacker támadás érte az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumát

Szerző: | dec 16, 2020 | Kriptovaluta

Vasárnap látott napvilágot a hír, amely szerint hackerek jól szervezett módon támadást intéztek az amerikai Pénzügyminisztérium ellen. Erre a hírre természetesen a kriptovilág lelkes rajongóinak is meg kellett szólalnia.

Minden jel szerint egy külföldi hackerekből álló csoport figyelte meg már jó ideje a minisztérium és a Nemzeti Telekommunikációs és Információs Hivatal (NTIA) levelezéseit. A dolog pikantériája, hogy kevesebb mint egy hónappal ezelőtt rúgta ki Donald Trump, az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának kiberbiztonságért felelős vezetőjét.

Hacker támadás Treasury | CryptoFalka

John Ullyott a nemzetbiztonsági tanács szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a kormány tudatában van a történteknek és minden erejükkel azon vannak, hogy felgöngyölítsék az ügyet. Annyi már kiderült, hogy az említett intézmények Microsoft Office 365 szoftvercsomagját érte a támadás és az érintettek levelezéseit már hónapok óta figyelték. A Microsofttól még nem reagáltak a történtekre. Magát megnevezni nem kívánó források szerint a hackerek rendkívül kifinomult módon verték át a Microsoft platform azonosítási protokollját.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Bitcoin köszöni jól van és ellenáll a hackereknek

Ahogy ez ilyen súlyú és témájú híreknél lenni szokott, a Twittert elborították az ,,együttérző” megjegyzések. Ezúttal azonban a kriptovaluták elkötelezett hívei azt próbálták kidomborítani, hogy a kriptovalutákkal ilyen nem történhet meg.

,,A Bitcoint sosem hackelik meg.”

írta például a Kraken egyik vezető beosztású tisztségviselője, Dan Held. De ugyanígy vélekedett Anthony Pompliano is, aki szerint a ,,Bitcoint még sohasem hackelték meg.”

A Blockfolio pedig az NTIA-t vette célkeresztbe, amikor azt írta:

,, A Bitcoin azt jelenti, hogy jobban bízunk egy SHA256 algoritmusban, mint az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumában.”

Taylor Monahan a MyCrypto alapítója és ügyvezetője a történteket a Minisztérium monetáris politikájával kapcsolta össze: ,,Egy vicc az egész!”- mondta, ,,A Minisztériumot belülről már régen meghackelték”. Ezzel arra utalt, hogy 2020-ban már szinte több pénzt nyomtatott a Kincstár, mint előtte az ország egész történetében.

Egy hivatali szerv infrastruktúráját ért hacker támadás sosem vidám dolog. Pláne, hogy egyelőre még az sem ismert, hogy keletkezett e valamilyen anyagi kár. Arra viszont mindenképpen jó, hogy ráirányítsa a figyelmet a jelenlegi pénzügyi struktúra helyzetére, a változás, változtatás szükségességére.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.