Merőben hasonló a Bitcoin árfolyam grafikon 2016-hoz

Szerző: | szept 17, 2020 | Árfolyam elemzés, Bitcoin, Kriptovaluta hasznos

A Bitcoin árfolyam jelenlegi mozgása nagyban hasonlít a 2016-os grafikon formációjához. Miért fontos ez? Mert ez a pont volt a korábbi bika piac hajnala! 🚀

 

Bitcoin befektetésekről általánosan

Ha az ember a Bitcoin árfolyamáról szóló grafikont lát, akkor talán az első, ami mindenkinek feltűnik azok a ciklikusan hullámzó aljak és csúcsok sorozata. A legtöbb tőzsdei grafikonon jelen vannak a túlzott kapzsiság és a túlzott félelemtől való irreális kiugrások, melyek hosszú távú fenntartása nem lehetséges. Gondoljunk csak a 2017-es évre, amikor is durván 3 hónap alatt emelkedett a Bitcoin ára 2900 dollárról egészen 20 000 dollárig.

Ha eltekintünk a rövid távú hullámzásoktól és magát az árfolyam trendjét figyeljük, akkor viszont egyértelműen az látható, hogy hosszú távon emelkedő csúcsok és aljak sorozatai követik egymást. Vagyis vannak a Bitcoin árfolyam grafikonon kiugró szélsőséges értékek, de maga az alapvető trend jelenleg egy masszív emelkedő trend.

Bitcoin árfolyam grafikon 2012-2020 I Cryptofalka

Bitcoin árfolyam grafikon 2012-2020

Ha nem is a szélsőségesen magas, hanem pont a legalacsonyabb éves értékeket nézzük, akkor is látható a masszív emelkedés, amit az új technológia fűt a Bitcoin árfolyam grafikonján.

 

Év

Bitcoin minimum ára dollárban

2011

1

2012

4

2013

15

2014

200

2015

185

2016

365

2017

780

2018

3200

2019

3400

2020

4000

 

Vagyis elmondható, hogy a legtöbb hétköznapi ember számára nem célszerű és nem is kell elkapniuk a legideálisabb beszálló pontjait. Maga a “Buy and hold” stratégia jelenleg tökéletesen működik a Bitcoin befektetéseknél. Ugyanis ha az ember még teljesen rossz időpontra is időzíti a vásárlást, csak idő kérdése, hogy az emelkedő trend “mikor húzza ki a gödörből”. Persze, aki szerencsétlenül járt és mondjuk a jelenlegi 12 000 dollár felett vásárolt náluk még nem jött el ez a “break even” pont, de a Bitcoin eddigi 3683 napjából, 3544 (96%) volt nyereséges ha vásárolt majd tartotta valaki.

Vagyis a legtöbb Bitcoin befektetés esetén bőven elég ha szimplán kitart az ember és bízik az innovációban és a forradalmi technológiában. De ha szeretnénk maximalizálni a profitunkat akkor célszerű már ránéznünk a Bitcoin árfolyam grafikonjára is.

 

A 2020-as Bitcoin árfolyam grafikon merőben hasonlít a 2016-oshoz

A legtöbb árfolyam elemzés a múltbeli adatok vizsgálatára épül. Mindenki tudja, hogy a múltbeli adatok és profitok nem garantálják a jövőbeli hasonló teljesítményt. Ezért a hiteles technikai elemzésnek az a célja csupán, hogy a meglévő statisztikai adatok alapján kibillentse az érme feldobáshoz hasonló “vagy be jön, vagy nem” vásárlásokat. Ezzel pedig az 50-50% nyerési valószínűségről elmozduljunk egy mondjuk 60% nyereség, 40% veszteség mutatóra. Ha pedig ilyen “cinkelt kockákkal” tudunk játszani, akkor hosszú távon folyamatosan profitálni tudunk a tőzsdei ármozgásokból.

Ha hosszú távú befektetésekben gondolkodunk akkor általában a heti Bitcoin árfolyam grafikon, ami szóba jöhet. Ugyanis ez tud nekünk egy hosszú távra történő becslést adni. Egy gyertya egy teljes hét ármozgásait foglalja magába, a lenti grafikonon így könnyedén tudjuk ábrázolni a 2015-2020-as időszakot.

Bitcoin árfolyam grafikon I Cryptofalka

BTCUSD-1w-20200917

Ha az alapvető trendet szeretnénk meghatározni akkor általában vagy a csúcsok és aljak vizsgálatához, vagy mozgó átlagokhoz és indikátorokhoz tudunk nyúlni. Egyik ilyen indikátor lehet például az Ichimoku felhő, mely igazán hosszú távú trendet képes becsülni. A rövidebb távú trendek becsléséhez pedig a hagyományos mozgó átlagok teljesen ideálisak. (Zöld és narancs görbék az ábrán)

 

Ezek alapján a Bitcoin grafikonján az látszik, hogy:

Az Ichimoku felhő felső ellenállása 12 000 dollárnál hárította az első kitörési próbálkozást, de a 10 és 22 napos mozgó átlagok alulról szépen támogatták az ez utáni csökkenést. Vagyis az a pont, ahol sikerülne kitörni és megszabadulni a felhő ellenállásához még nem jött el, de nagyon a határán van az ár.

Ha megnézzük a korábbi bika piac előtti mozgást 2016-ból, merőben hasonló teljesítményt láthatunk. Megpróbálkozott a Bitcoin árfolyama egy kitöréssel, ami elsőnek elbukott, majd ezután a mozgó átlagok támogatásával gyakorlatilag kioldalazott az ellenállásból. Ezután pedig az ellenállás leküzdése után szabadon tudott emelkedni az árfolyam és 2017-es durván 800 dollárról egészen 20 000 dollárig repült az árfolyam.

Az Ichimoku felhő és a mozgó átlagok mozgása merőben hasonló a 2016-os évhez. Ez nem garancia a jövő beli teljesítményre, viszont a %-os esélyek jelenleg a bikák és a hosszú távra fogadók oldalán állnak.

 

Eközben dübörög a Bitcoin hálózata, újabb rekord hash rate

Nem csak a technikai, de a fundamentális alapjai is igazán erősek jelenleg a Bitcoinnak. A rendszer teljesítményét, biztonságát és decentralizáltságát is kifejező hash rate ugyanis újabb csúcsot döntött.

A Bitcoin hash rate-je a blokklánc számítási erőforrásának nagyságát mutatja, ami a tranzakciók ellenőrzéséhez kerül felhasználásra. Közvetetten pedig az egész rendszer biztonsági fokát, valamint a Bitcoin bányászok érdekeltségét a bányászat iránt, így annak a jövedelmezőségét is jelzi.

Bitcoin hash rate 20200917 I Cryptofalka

Bitcoin hash rate 20200917

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mélyen van a Litecoin árfolyam, de hol lehet a vége?
  2. Binance vs. Coinbase, melyik kriptovaluta tőzsde a jobb?
  3. Miért van velünk az infláció? Hogyan védekezhetünk ellene?
  4. Ezeket fontold meg ha videókártya vásárlás jár a fejedben
  5. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020 ; Cryptofalka
  6. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  7. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.