Hatalmasat zuhantak a GPU árak a Merge után

Szerző: | szept 26, 2022 | Kriptovaluta

A GPU kereskedelem nagy siker volt az Ethereum PoW korszakában, de most, hogy végbe ment a Merge, az eszközök ára drasztikusan csökkent.

 

Lassan visszaáll a GPU piac a normál kerékvágásba

A Merge megváltoztatta az Ethereum protokollkonszenzusát PoW-ról a környezetbarátabb PoS-ra. Eközben azonban egyes piacoknak járulékos károkat is okozott. Például kárt okoz a GPU gyártó cégeknek, amelyek az ETH bányászok keresletének köszönhetően hatalmas nyereséget termeltek.
 
Ethereum merge | Cryptofalka

Forrás: consultancy

 
Az Ázsiára fókuszáló South China Morning Post arról számolt be, hogy az Ethereum egyesítése a GPU árak zuhanását idézte elő Kínában, ami miatt az eladások a „történelemileg a legalacsonyabb szintet” érték el. Az olyan bányászok alacsony kereslete miatt, akik korábban drága kártyákat vásároltak, például az Nvidia GeForce RTX 3080-at, RTX 3080 Ti-t vagy RTX 3090-et, a gyártóknak váratlanul kellett csökkenteniük a GPU árakat.
 

 

A legdrágább GPU-k ára több mint 37%-ot esett

A bányászok alacsony kereslete miatt a csúcskategóriás GPU-k, például az RTX 3080 több mint 37%-kal csökkent az elmúlt három hónapban, 8000 jüanról (1140 USD) kevesebb mint 5000 jüanra (712 USD). A kereskedők szerint az árcsökkenés folytatódhat a kriptopiacot körülvevő számos negatív forgatókönyv miatt, mint például a bitcoin összeomlása, a kínai bányászati ​​tilalom, és még a COVID miatti újabb lezárások is.
 
Szakértők szerint az Ethereum Merge volt a kiváltó oka a GPU-k árzuhanásának, mivel az elmúlt két hónap óta, amikor elkezdődött az összevonásra való várakozás, még a legolcsóbb alsókategóriás GPU-k ára s több mint 50%-kal esett. Akik már nem tudják bányászni az ETH-t, és nem állnak át másik bányászható kriptovalutára, azok jelentős veszteséggel tudják csak eladni a hardverüket.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Az Ethereum Merge a kiváltó oka az alacsony GPU áraknak

A kriptovaluták bányászata (különösen az ETH bányászat) növelte a GPU-k árát az elmúlt néhány évben; azonban az árak fokozatosan zuhantak az Ethereum egyesülésének közeledtével. Sanghaj egyik legnagyobb helyi elektronikai piacán működő grafikus kártyakereskedők „tétlenül nézik”, a Merge utáni árzuhanást.
 
Néhány hét leforgása alatt a kínai kiskereskedők több mint 33%-kal csökkentették a GPU-k javasolt kiskereskedelmi árát, hogy eladják berendezéseiket. Az alábbi grafikonon az első oszlopban a GPU neve, a másodiktól az utolsóig a kiskereskedelmi ár és a gyár által értékesített ár közötti különbség látható. Minden kártya negatív számot jelez, ami azt jelenti, hogy a GPU kereskedők jelenleg veszteségesen kereskednek.
 
GPU árak | Cryptofalka

Forrás: baidu.com

 
Egyes kutatók úgy becsülték, hogy a GPU-k árai átlagosan 10%-ot estek minden héten az egyesülés előtt. Míg ez a „összeomlás” sok e-shop bezárását eredményezheti, mások számára ez egy kétéves rémálom vége, amikor a kiskereskedők a lehető legnagyobb mértékben megemelték a GPU-árakat a bányászok iránti nagy kereslet miatt.
 
Egyelőre a játékosok, tervezők, mesterséges intelligencia programozók, sőt a csillagászok is örülnek a jelenlegi piaci helyzetnek.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka