Ez lenne a gyógyszer a hiperinflációra? Digitális valutakosár

máj 18, 2020 | 0 hozzászólás

Egy erős FIAT valutakosárral támogatott digitális pénznem lehet a válasz a világgazdaság jelenlegi káoszára és a hiperinflációra a SAGA projekt szerint. 💪

 

Digitális valutakosár lehet a válasz, de melyik?

Ido Sadeh Man, a globálisan stabilizált digitális valuta, a SAGA alapítója szerint a nyerő módszer egy Bitcoin jellegű kriptovaluta, melyet egy erős FIAT valutakosárral támogatunk meg.

Ő is egyetért azzal, hogy a központi bankok által generált hiperinfláció hosszú távon problémákat fog okozni. Ennek ellenére mégis lehet szükség a FIAT pénzekre, ugyanis ezek eredendően jóval ellenállóbbak az ingadozásokkal szemben. Ezeket a nemzetek által kibocsátott FIAT valutákat egy digitális valutakosár segítségével csoportosítanák, így csökkentve a csomag rizikóját.

Véleménye szerint jó választás lehet az SDR valutakosár (Special Drawing Rights – Különleges Lehívási Jogok), melyre a SAGA saját SGA pénzneme is támaszkodik. Ez magába foglalja az USD-t, az Eurót, az Angol Fontot, a Japán Jent és a Kínai Jüant. Ez a több lábon álló profil azzal minimalizálja a rizikót, hogy összességében akkor is robosztus marad, ha egyik-másik alkotóeleme ingadozásokat mutat. Amikor az egyik esetében pénzt bocsájtanak ki, a másiknál nem, amikor az egyik emelkedik, a másik süllyed.

 

Mi az a SAGA?

A Bitcoin a 2008-as gazdasági válság hajnalán született. Azzal a céllal jött létre, hogy ellensúlyozza a központi bankok önkényes pénzügyi politikáját. A Bitcoin egyben trendet is jelentett, azóta számos másik kriptovaluta és technológia látott napvilágot sikeréből inspirálódva.

A Saga is egy ilyen. Célja egy olyan valuta vagy valutakosár létrehozása, mely független minden nemzeti fiskális vagy pénzügyi szervtől. Egy ehhez hasonló valuta abban tud hozzájárulni az életünkhöz, hogy nemzetközileg tároljon és cseréljen értéket. Ez a víziójuk nagyjából a stablecoinok és a Bitcoin közé esik. A Bitcoin szellemiségéhez hasonlóan saját meglátásuk szerint sem tudják kontrollálni a pénzellátást, így a SAGA protokoll sem engedi meg a pénznyomtatást. Hosszú távú célkitűzés még a Bitcoin további elveinek beépítése.

 

CBDC? Inkább ne!

Ido gondolata a CBDC-ről (Central Bank Digital Currency) az, hogy ez lényegében egy “tokenizált” pénz. Ezek nem megoldások a pénz jövőjére való tekintettel.

A CBDC hozzájárul ahhoz, hogy egy jelentős számú ember korlátlan hozzáférést biztosítson gazdasági életéhez (tudta nélkül) a központi hatóságoknak. A három fő kihívás amivel a CBDC-nek szember kell néznie: a titoktartás, letétkezelés és pénzügyi stabilitás.

 

Rövid körkép

Zárásképp három fő esemény, mely mind a fentiekkel egybefüggően azt bizonyítja, hogy a kriptovaluták és a korábban taglalt, SGA-hoz hasonló köztes megoldások jelenthetik a jövőt:

Az Államokban a Szenátus újabb 485 milliárd dolláros segélycsomagot engedélyezett kisvállalkozások és kórházak részére. Ez újabb jövőbeli problémákat okozhat az USD-nak.

A Kínai Bank korábbi elnöke szerint a Kínai Digitális Jüan alkalomadtán leválthatja a készpénz formát. ➡️ Akár örökre megszabadulhatnak a készpénztől a kínaiak

A Crypto Valley szekértői pedig kimutatták, hogy számos olyan változás történt a makroökonómiában, amely szerint egyre több és több ember gondolja úgy, hogy a Bitcoin jelenti a menedéket a jelenlegi problémás pénzügyi rendszerrel szemben. ➡️ Itt a negatív banki kamatok kora? Ezzel új esélyt kap a Bitcoin

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Bitcoin kisokos podcast: https://www.buzzsprout.com/988423

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Donation link: ➡️ LINK ⬅️

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Vásárolj kriptovalutát

Cryptofalka kereskedési stratégiák tőzsde

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.