Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
5 böngészőbővítmény, ami segít megvédeni a kriptovalutáidat

5 böngészőbővítmény, ami segít megvédeni a kriptovalutáidat

A hálózatok elemzésével a biztonsági böngészőbővítmények segíthetik a felhasználókat, hogy áttekintsék web3 kapcsolataikat, és szükség esetén visszavonják az adott hozzáféréseket. Az alábbiakban összeszedtünk néhány hasznos bővítményt, amellyel biztonságosabbá teheted a böngésződ és a kriptovalutáid védelmét.

Fél év alatt 60 millió dollár tűnt el a tárcákból

Ahogy a kriptopiac egyre népszerűbbé válik, úgy nő az átverések száma is. A ScamSniffer egy X (Twitter) posztja szerint az elmúlt 6 hónapban több mint 60 millió dollár veszett el kriptotárcákból különböző hacker programok által. Hogyan tudjuk még biztonságosabbá tenni a tárcáink védelmét?

A hálózatok és a hozzáférések elemzésével a biztonsági böngészőbővítmények segíthetik a felhasználókat, hogy áttekintsék web3 kapcsolataikat, és szükség esetén visszavonják az adott hozzáféréseket.

Mik azok a biztonsági böngészőbővítmények?

A biztonsági böngészőbővítmények olyan alkalmazások, amelyek a kriptopénz-befektetők felhasználói biztonságának javítására összpontosítanak. Ezek lehetnek önálló alkalmazások, vagy olyanok, amelyeket úgy terveztek, hogy más alkalmazásokkal, például kriptopénz-tárcákkal együtt működjenek. 

A bővítmények a befektetők számára értékes betekintést nyújtanak a tranzakciókba és a tárca általános biztonságába, sőt egyesek végigvezetik a felhasználókat az ajánlott biztonsági intézkedések végrehajtási folyamatán is.

Miért fontosak a biztonsági böngészőbővítmények?

A modern web3 platformok megjelenése előtt az erős tárcajelszó, a tárca jelszavának és privát kulcsainak megfelelő tárolása szinte elegendő volt a felhasználói eszközök biztonságához, mivel a legtöbb adathalász hacker egyszerűen csak kicsalta a felhasználók jelszavát vagy a privát kulcsait.

A jelenlegi biztonsági fenyegetések azonban folyamatosan fejlődnek a korral. A biztonsági böngészőbővítmények ezért egyre fontosabb szerepet kapnak a kockázatok elhárításában, így például figyelmeztetik a felhasználókat a potenciális veszélyekre, mielőtt bármilyen tranzakcióba bocsátkoznának, így javítva a befektetők biztonságát.

Crypto-Hacker-Crime | CRYPTOFALKA.webp

Az alábbiakban tekintsünk át néhány hasznos böngészőbővítményt, amellyel biztonságosabbá teheted a számítógéped és a kriptovalutáid védelmét.

AegisWeb3 - Csalások felfedése és adathalász oldalak észlelése

Az AegisWeb3 egy multifunkcionális biztonsági böngészőbővítmény, amely a Chrome és Edge böngészők felhasználói számára érhető el, és amelyet a PeckShield biztonsági cég fejlesztett ki.

Aegis.webp

Az AegisWeb3 állítása szerint eddig több mint 170 000 rosszindulatú webhelyet azonosított az átlagosan napi egymillió vizsgálat révén. Az AegisWeb3 segédprogramok nagy része a biztonsági kockázatok fejlett adatszerzésén és elemzésén alapul. Ennek a stratégiának a segítségével az alkalmazás képes releváns információkat elemezni a különböző felhasználói tevékenységek állapotáról. Az AegisWeb3 által kínált biztonsági szolgáltatások közül néhány a következő:

  • Adathalász webhelyek észlelése,
  • Alkalmazásoknak nyújtott hozzáférések visszavonása,
  • Okosszerződések vizsgálata,
  • Tranzakciók szimulálása,
  • Biztonsági Telegram Bot.

Pocket Universe - Tranzakciók elemzése és felhasználói védelem

Pocket Universe egy tranzakciókat elemző biztonsági böngészőbővítmény. A Chrome, Edge és Firefox böngészőkhöz érhető el, de dolgozik egy iOS-eszközökre szánt mobilverzión is. A Pocket Universe ellenőrzi a felhasználói tranzakciókat, hogy mélyreható adatokhoz jusson, és biztonsági információkat szűrjön ki. 

Pocket Universe | CRYPTOFALKA.webp

A felhasználóknak tájékoztatást nyújt a tranzakció aláírása esetén bekövetkező eseményekről, és arról, hogy az milyen hatással lehet a felhasználókra.

A felhasználók megfelelő információt kapnak az általuk végrehajtott műveletről és a művelet biztonsági állapotáról. Ez olyan esetekben lehet különösen hasznos, amikor a felhasználó potenciálisan rosszindulatú okosszerződéssel lép kapcsolatba.

Wallet Guard - URL szkenner és tranzakció elemzés 

Wallet Guard platform több mint 50 000 kriptopénz-befektetőt szolgál ki 4 blokklánc-hálózatban (Arbitrum, Ethereum, Optimism és Polygon), és a weboldal állítása szerint a proaktív biztonsági intézkedésekkel több mint 40 millió dollárt mentett meg a felhasználóknak. 

Walletguard.webp

A Wallet Guard fejlett biztonsági elemzőrendszerek segítségével többrétegű védelmet nyújt a felhasználóknak. Az ökoszisztéma biztonsági alkalmazásai közé tartozik az URL-olvasó és a tranzakció-szimulációs protokoll.

A Wallet Guard URL-olvasója például web3 és web2 weboldalakat elemez a szabálytalanságok felderítése érdekében. Képes kiszűrni a webes platformok visszásságait, és figyelmezteti a felhasználókat a platform biztonsági szintjére, mielőtt csatlakoztatnák a tárcájukat, vagy bármilyen releváns műveletet végrehajtanának. 

A bővítmény az Edge, Chrome és Firefox böngészőkhöz érhető el. Az alkalmazás MetaMask Snap verziója is elérhető.

Revoke.cash - Tárcákhoz tartozó engedélyek visszahívása

Revoke.cash a felhasználók számára lehetővé teszi a tárcájuk teljes körű ellenőrzésének visszaszerzését bármely Web3 platformhoz való csatlakozást vagy bármely okosszerződéssel való interakciót követően.

Egy protokollhoz való csatlakozással ugyanis a felhasználók bizonyos hozzáférést adnak a platformoknak, amelyet nem lehet teljesen visszavonni a tárcák egyszerű leválasztásával.  

revokecash.webp

A visszavonhatatlan jogosultságok akkor is hozzáférést biztosíthatnak egy okosszerződés-protokollnak az eszközökhöz, ha nincs aktívan használva a platform. A Revoke.cash éppen ezért lehetővé teszi a felhasználók számára ezen jogosultságok teljes visszavonását. A bővítmény átvilágítja a felhasználók tárcáit, amikor azok csatlakoznak a platformhoz, észleli az aktív jogosultságokat, és eltávolítja azokat.

A böngészőbővítmény elérhető a Chrome, Firefox és Edge böngészőkhöz. A Revoke.cash számos blokklánchálózatot támogat, köztük a BSC-t, az Ethereum-t, a Polygon-t és a több Layer 2 hálózatot, köztük az Arbitrumot és az Optimism-t is.

BlowFish - Tranzakció-szimulációs biztonsági böngészőbővítmény

A Blowfish figyelmezteti a felhasználókat a végrehajtani kívánt tranzakció előtt álló biztonsági kockázatokra. Az okosszerződés megállapodásainak ellenőrzésével "szimulációt" futtat, és megfejti a felhasználó által aláírni kért tranzakció kimenetelét.

Az bővítmény azt ígéri, hogy ez a megközelítés megvédi a felhasználókat az olyan rosszindulatú okosszerződésektől, amelyek beágyazott extra hozzáféréssel rendelkeznek, és amelyek általában az adathalász webhelyeken láthatók. 

Blowfish.webp

A tranzakció kimenetelének részletes magyarázatával a felhasználókat megfelelően tájékoztatják az előttük álló veszélyekről. A Blowfish jelenleg több mint 10 blokklánchálózatot támogat, köztük az Ethereum, az Arbitrum, az Optimism és a Polygon hálózatokat.

A bővítmény több mint 380 millió tranzakciót vizsgált át és több mint 400 000 átverést akadályozott meg, ezzel több mint 1 milliárd dollárt mentve meg a befektetőknek az alkalmazás bétaverziójának 2022. áprilisi elindítása óta. A Blowfish böngészőbővítmény elérhető a Chrome, Edge és Firefox böngészőkhöz.

Legjobb védelem a megelőzés!

A kripto- és blokklánc technológiával a felhasználók lettek a saját bankjuk. Ez a cenzúra a magánélet védelme és a privát vagyonkezelés érdekében történt, de nagy felelősséggel is jár. A blokklánc szintjén az elveszett pénzeszközök gyakran nem állíthatók helyre, ezért a biztonság leghatékonyabb megközelítése a megelőzés. 

A biztonsági böngészőbővítmények módot kínálnak a felhasználóknak arra, hogy többek között tranzakció-elemzést, okosszerződés-elemzést, adathalászat-felismerést kapjanak. Nem árt tehát átgondolnunk, milyen extra védelemmel vértezzük fel a böngészőnket annak érdekében, hogy biztonságban tudhassuk kriptovalutáinkat és nyugodtan aludjunk. 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.07% $67,078.85
Ethereum ETH -0.16% $3,515.43
BNB BNB 0.02% $594.89
Solana SOL 2.57% $173.62
XRP XRP 2.82% $0.5919
Dogecoin DOGE 6.60% $0.1337
Cardano ADA -1.10% $0.4359
Litecoin LTC -0.53% $73.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!