Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
7 tipp a felelősségteljes kriptovaluta kereskedéshez

7 tipp a felelősségteljes kriptovaluta kereskedéshez

A felelősségteljes kereskedés nagy része a megfelelő tervezésből következik. Egy konkrét kereskedési terv létrehozása segíthet abban, hogy a későbbiekben elért eredmények könnyen mérhetők és összehasonlíthatóak legyenek. Az adatok begyűjtése után pedig lehetőségünk van csiszolni, optimalizálni a saját stratégiánkon, szokásainkon. Egy stratégia segítségével könnyebben kimaradhatunk a FOMO-s és FUD-os helyzetekből is.

 

Bevezetés

Amikor az adott kereskedő tiszta fejjel dönt, akkor elkerülheti a kereskedéseit érintő érzelmeket. Minden esetben fontos saját kutatást végezni, diverzifikálni, és érdemes használni a stop-limit megbízásokat. Itt a konkrét kereskedési terv segíthet elkerülni a FOMO-t (félelem attól, hogy lemaradunk vagy kimaradunk).

Egy adott terv elsősorban azért lehet hasznos, mert a célok így mérhetővé válnak. A későbbiekben pedig segít kizárni az érzelmeket is, ami szintén nagyon fontos, amikor kereskedésről van szó. Haladó szintnek számít a tőkeáttétes kereskedés. Itt a kereskedőnek fontos meggyőződnie arról, hogy teljes mértékben megértette az idekapcsolódó kockázatokat

7 tipp a felelősségteljes  kriptovalutakereskedéshez

 

7 tipp a felelősségteljes kereskedéshez:

1. Mielőtt kereskedni kezdenél, gondoskodj a fiókod biztonságáról!
Bármilyen felelősségteljes is a kereskedés, nem ér semmit, ha kereskedésre használt fiók veszélybe kerül. A biztonságot növeli kétfaktoros hitelesítés (2FA). Továbbá az erős jelszó létrehozása, valamint egy külön email cím létrehozása a kereskedésre.

2. Fontos, hogy legyen konkrét terved! Adja magát a kérdés, hogy mi kerül a kereskedelmi tervbe?

• Mekkora tőkeáttételt fogsz használni, ha egyáltalán szeretnél. (Ez inkább haladó szinten ajánlott.)

• Belépési és kilépési pontok

• A maximális befektetési összeg meghatározása a teljes tőke százalékában

• Diverzifikáció

• Konkrét megvásárlásra kerülő eszközök3. Hasznos a maximális veszteség meghatározása és stop loss beállítása!
Alapvetően itt azt lehet mondani, hogy ha stratégia nem működik, akkor a veszteséget célszerű lehet minél hamarabb elvágni, mert könnyen 20-60%-os mínuszban találhatja magát a kereskedő.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

4. Vásárlás előtt saját kutatás elvégzése!
A terv részét kell, hogy képezze a portfólióba helyezendő elemek ismerete.
A befektetési döntést, érdemes saját kutatással alátámasztani. Röviden szólva ajánlott kerülni, a Tik-tok és Youtube videók hatására vakon történő kriptovásárlást.

5. Az a bizonyos diverzifikáció:
Ahogy a mondás tartja: Ne tarts minden tojást egy kosárban. A kriptoportfólión belül és kívül is érdemes diverzifikálni az adott az összes pénzt.

7 tipp a felelősségteljes  kriptovalutakereskedéshez

6. Csak semmi FOMO! A kerekedés során az olcsó vásárlásokat drága eladások kell, hogy kövessék. A gyakorlatban ez sajnos gyakran fordítva történik. Tehát az illető drágát vásárol, (hiszen már sokat ment az ár, tehát arra spekulál, hogy ez tovább tart.)

Majd amikor a drágán megvett coin lefele korrigál akkor az emelkedésből való kimaradás félelmét, a bizonytalanság és az aggodalom veszi át.
Ez pedig időnként még a tapasztalt kereskedőket is veszteséges eladásra sarkallhatja.

7. A tőkeáttétel megértése nagyon hasznos. Elég jól hangzik 1 forint helyett 10 forintot keresni ugye? Ugyan ilyen jól hangzik, 1 forint helyett 10 forintot veszíteni is?A gyakorlatban ugyan is a pontatlanul megválasztott tőkeáttétel a leggyorsabb módja egy adott összeg „elégetésének”. Éppen ezért, itt sok kis összegű gyakorlásra lehet szükség.

 

Összefoglalva

Egy kezdő kereskedő jelentősen profitálhat egy megfelelő kereskedési terv elkészítéséből. Továbbá az itt felsorolt 7 tipp nagyban növelheti a kezdeti sikeres kereskedések számát. Fiókunk és vagyonunk biztonsága egyaránt nagyon fontos, a kereskedés közben.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 5.83% $62,719.35
Ethereum ETH 4.57% $3,476.11
BNB BNB 2.37% $417.36
Solana SOL 19.65% $131.54
XRP XRP 2.02% $0.5969
Cardano ADA 9.38% $0.6945
Dogecoin DOGE 29.10% $0.127
Litecoin LTC 9.62% $82.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!