Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egyre jobb a kriptovaluták megítélése a befektetők körében

Egyre jobb a kriptovaluták megítélése a befektetők körében

A befektetők egyre hasznosabbnak találják a kriptovalutákat a portfoliójuk diverzifikálása érdekében, további növekedésre lehet számítani.

 

Növekszik a kriptovalutákba fektetett bizalom

Az Economist Impact közzétette a „Digimentality Report” felmérés eredményeit, amelyek a fogyasztók digitális fizetésekbe vetett bizalmát és az alapvető monetáris funkciók digitalizálását akadályozó buktatókat vizsgálták. A kapott adatok gondolkodásra és pozitív jövőképre engednek következtetni. A felmérés összehasonlítja a témában 2020-ban és 2021-ben végzett korábbi felmérések trendjeit.
 
BTC | Cryptofalka Forrás: businesspartnermagazine.com
 
Az információkat egy 2022 elején 3000 fogyasztó által kitöltött fogyasztói felmérésből gyűjtötték össze. A válaszadók fele fejlett gazdaságokban él, köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Dél-Koreában, Ausztráliában és Szingapúrban. A válaszadók másik fele fejlődő országokból, köztük Brazíliából, Törökországból, Vietnamból, Dél-Afrikából és a Fülöp-szigetekről származik.
 
A résztvevők körülbelül 75%-a felsőfokú vagy magasabb végzettséggel rendelkezik, és számos digitális fizetési módot használ áruk vagy szolgáltatások fizetésére. A felmérés utolsó részében 150 intézményi befektető válaszadó vett részt, ezzel betekintést engedve a tágabb értelemben vett hagyományos pénzügyi rendszer hozzáállásába a témában.
 
A befektetők egyetértettek abban, hogy az olyan nyílt forráskódú kriptovaluták, mint a Bitcoin (BTC) vagy az Ethereum (ETH), hasznosak diverzifikálóként egy portfólióban.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
A válaszadók 85 százaléka vallotta ezt a nézetet, míg 10 intézményi befektetőből 9 jelezte, hogy az összes kriptovaluta, köztük a CBDC-k és a vállalati blokkláncok iránti kereslet nőtt az elmúlt három évben.
 
A jelentés rámutatott arra, hogy a Web3 és a különböző metaverzum projektek térnyerése növelheti ezt az igényt. A válaszadók 74 százaléka egyetértett azzal is, hogy a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) egy olyan feltörekvő eszközosztály, amelynek megszerzését és kereskedelmét tervezik a jövőben.
 
A központi banki digitális valuták (CBDC) szintén figyelemreméltó fókuszpontot jelentettek, és egyre több fogyasztó várja el kormányaitól vagy központi bankjaitól, hogy 2025-re működőképes CDBC rendszert indítsanak el. A felmérésben részt vevő vezetők 65 százaléka úgy gondolja, hogy a CBDC-k valószínűleg felváltják a fizikai fiat valutákat működésük országában.
 
A szabályozást az intézményi befektetők a kriptovaluták használatának elsődleges akadályaként azonosították. A válaszadók 35 százaléka a piaci bizalmat vagy az ökoszisztéma megértését említette akadályként – ez jelentős visszaesés a megítélésben a 2021-es tanulmány 47%-ához képest. Janet Yellen amerikai pénzügyminiszternek is hasonló gondolatai voltak, 2022 májusában kifejtette a digitális vagyonra vonatkozó politikával és szabályozással kapcsolatos megjegyzéseit. Felhívta a figyelmet a kriptovalutákhoz való hozzáférést korlátozó akadályokra, beleértve a pénzügyi oktatást és a technológiai erőforrásokat.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.02% $65,774.71
Ethereum ETH -3.70% $3,454.74
BNB BNB -1.31% $597.45
Solana SOL -7.46% $137.8
XRP XRP 0.55% $0.4939
Dogecoin DOGE -9.45% $0.1226
Cardano ADA -7.73% $0.381
Litecoin LTC -5.87% $73.65
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!