Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kripto-függőség? Már erre is van megoldás!

Kripto-függőség? Már erre is van megoldás!

A spanyol rehabilitációs központ becslései szerint a kriptovaluta-kereskedők körülbelül 1%-ánál alakul ki "extrém" függőség a kripto-kereskedés iránt.

 

Terápiás kezelés kripto-függőknek

Egy spanyolországi luxus rehabilitációs központ a közelmúltban egy viszonylag újfajta függőség - a kriptokereskedés - kezelésére irányuló szolgáltatásokkal bővült.

A "The Balance" nevű központ egy svájci alapítású wellness-központ, amelynek fő létesítménye a spanyolországi Mallorca szigetén található, londoni és zürichi fiókokkal együtt. Már régóta kezel olyan függőségeket, mint az alkohol, a drogok és a különböző mentális problémák, viszont a cég nemrég kezdett el olyan szolgáltatásokat nyújtani, amelyek célja a kriptokereskedési függőség leküzdése.

kripto-függőség I Cryptofalka Forrás: Reddit

A hírek szerint a központ egyik ügyfele sikeresen "lejött a kriptóról", miután állítólag hetente 200 000 dollár értékű kereskedéseket hajtott végre. A kezelés négyhetes tartózkodással jár, amely terápiát, masszázst és jógát is foglal magában. A sikeres kezelés végén a számla meghaladhatja akár a 75 000 dollárt is.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Nem csak Spanyolországban kezeltethető a "kripto-függőség"

A világ egy másik részén, a Castle Craig kórházban - egy skót székhelyű függőségi rehabilitációs klinikán mindenféle függőséget kezelnek, az alkoholizmustól a szerencsejáték-függőségig. 2016-ban ez lett az első olyan rehabilitációs klinika, amely diagnosztizálja és kezeli a kriptofüggőséget. Azóta közel 250 pácienssel dolgozott, és több mint 100 ügyfél érkezett már "veszélyes" kriptovaluta-problémákkal, ezért bentlakásos kezelési kurzust hozott létre azok számára, akik kriptofüggőnek vallják magukat.

Szakértők elmondták, hogy a kripto-kereskedés a viselkedésfüggőség egy formájává válhat, a kereskedők megszállottan ragaszkodnak a "percről-percre" történő piaci ingadozásokhoz. A kidolgozott kezelési program ezért közelebb áll a szerencsejáték-függőségek kezelésére szolgáló, már létező módszerekhez, mint a kábítószerrel való visszaélést kezelő programokhoz

kripto-függőség I Cryptofalka Forrás: castlecraig.co.uk

A klinika vezetője elmondta, hogy amint 2016-ban, az első páciens megjelent, maga is elkezdett kutatni a kripto után és azonnal belemerült a témába.

"Azon kaptam magam, hogy órákat töltök a különböző kriptók nézegetésével, és napról-napra, óráról-órára visszamegyek, hogy ellenőrizzem az árfolyamokat. Az agyam pontosan ugyanoda került, ahová a szerencsejáték is vinne".

Ázsiában a Diamond Rehabilitation - egy 2019 óta működő thaiföldi székhelyű wellness-központ - szintén hozzáadott kriptovaluta-függőséggel kapcsolatos rehabilitációs és kezelési szolgáltatásokat. Úgy vélik, hogy a gyors tempójú, 24/7-es kriptopénz-kereskedelmi aréna eufórikus magasságai és elsöprő mélypontjai valódi keresletet teremtettek a kereskedési függők részére szolgáltatásokat nyújtó rehabilitációs központok számára.

 

Adrenalin löket, hatalmas nyereségek és veszteségek

A szakértők a szerencsejáték-zavarok statisztikái alapján úgy becsülik, hogy a kriptopénz-kereskedők körülbelül 1%-ánál alakul ki súlyos kóros függőség, míg 10%-uknál a pénzügyi veszteségen túl egyéb mentális problémák is jelentkeznek. A  függőségnek a tünetei közé tartozik az árfolyamok állandó online ellenőrzése - különösen az éjszaka közepén.

Chris Burnt, a Castle Craig Kórház szerencsejáték-terapeutája szerint:

"A magas kockázatú, ingadozó kriptopénzpiac vonzó a problémás szerencsejátékosok számára. Izgalmat és menekülést nyújt a valóság elől. Rengeteget kereskedtek, hatalmas nyereségek és veszteségek keletkeztek. A kezelés első lépése, hogy a résztvevők más függőkkel együtt csoportterápiára járnak, majd megosztják egymással élettörténeteiket. Ez segít nekik azonosulni egymással, és rájönnek, hogy nincsenek egyedül".

Persze nem mindenki válik a kripto-kereskedés rabjává, de nem nehéz belátni, hogy miért lehet függőséget okozó a változékony árfolyammozgás, a soha nem alvó piac, és a végtelennek tűnő újabb és újabb token kínálat.

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.93% $65,749.29
Ethereum ETH -3.64% $3,453.98
BNB BNB -1.39% $597.03
Solana SOL -7.27% $137.4
XRP XRP 0.80% $0.4933
Dogecoin DOGE -9.60% $0.1222
Cardano ADA -7.90% $0.3801
Litecoin LTC -5.81% $73.54
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!