Jövőben a kriptovaluta lehet a készpénzmentes világ motorja

Szerző: | jún 22, 2021 | Kriptovaluta

Az utóbbi időben egyre terjednek az érintésmentes és készpénzmentes fizetési megoldások, ezt a trendet erősíthetik a kriptovaluták is!

A koronavírus járvány igencsak ráirányította a figyelmet az érintésmentes fizetési megoldásokra. Az elmúlt években erőteljesen terjedtek  a hozzá kapcsolódó technológiai lehetőségek is mint például az Apple Pay, vagy a Google Pay. Az idei évtől pedig itthon is széles körben kötelezővé vált a kártyás fizetési lehetőség biztosítása. De vajon hol kapcsolódnak ebbe a folyamatba a kriptovaluták? Megmutatjuk!

A fentieken túl saját hétköznapi életünk apró részleteiből is megtapasztalhattuk, hogy a fizetési lehetőségekkel kapcsolatos digitális megoldások jelentős térhódítása zajlott az utóbbi időben. Elég, ha csak a QR kódos csekkekre vagy a mobilbankolás alkalmazásaira gondolunk. Ma már nem csak a Revolut alkalmazással nyithatunk bankszámlát, hanem például a Kereskedelmi Bank okostelefon alkalmazásával is akár a bank ügyfeleivé vállhatunk. A globális járvány nyomán azonban nem csak Magyarországon hanem világszerte is megnőtt a digitális fizetés iránti igény.

 

Készpénzmentesség a világban

Szakértők szerint a készpénzmentes fizetésekben tapasztalható óriási növekedés jót fog tenni a kriptovaluták elfogadottságának is. Jelenleg közel 106 millió ember használ kriptovalutát, ami jelentős számnak tűnik, ám mégis eltörpül, ha ahhoz viszonyítjuk, hogy a világon 4,7 milliárd embernek van internethozzáférése. Ehhez kapcsolódóan viszont azt is meg kell jegyezni, több milliárd ember él a földön, akinek nincs hozzáférése az alapvető pénzügyi szolgáltatásokhoz sem. Ami nekünk természetes, az a világ egy része számára elérhetetlen. Erre természetesen a kriptovaluta jó megoldást adhat, mivel az utalásokhoz nem kell semmilyen harmadik személy közreműködése és a tranzakciós költségek is a töredékei a banki utalásoknál tapasztaltaknak.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Készpénzmentesség: hangsúly az oktatáson

Az utóbbi tíz év technológiai fejlődései (szélessávú internet, okostelefon stb.) és azok elterjedése jelentősen hozzájárult az emberek technológiai újítások iránti nyitottságához. Ebbe a sorba szépen beleillene a kriptovaluta is. Ugyanakkor egy Amerikában elvégzett kutatás szerint a USA-ban élő felnőttek 84%-a nem érdeklődik a kriptovaluták iránt, vagy nem is tudja mi az. Ez egyfelől jelentős felhasználói tartalékot jelent a technológia számára, viszont azt is mutatja, hogy milyen nagy a tájékozatlanság a témát illetően. Még mindig van bőven van tennivaló a felhasználók tájékoztatását illetően. Ez a fajta képzés lehetne talán az egyik legfontosabb megoldandó feladat a szolgáltatók számára, hogy közelebb hozzák az emberekhez a kriptovalutákat. Erre jó példa az egyik legnagyobb tőzsde, a Binance által gondozott tudásbázis, a Binance Academy. Jól érthetően és szemléletes módon magyarázzák el a legalapvetőbb fogalmakat éppúgy, mint a magasabb szintű témákat.

Készpénzmentes társadalom I Cryptofalka

 

Kriptovalutával a készpénzmentes világért

A teljesen készpénzmentessé váló világ víziója talán csak a távoli jövőben nyerhet realitást. Az viszont tény, hogy a blokklánc alapú Bitcoin és az őt követő kriptovaluták megalapozták a digitális nemzeti valuták (CBDC) létrejöttének technológiai hátterét. A világ első ilyen CBDC-je a Sand Dollár, a Bahamákon jött létre tavaly októberben. Számos meghatározó ország központi bankjai elemzik vagy már tesztelik is a saját CBDC bevezetését.  Mindez pedig totális hitelességet és elfogadottságot biztosíthat a blokkláncnak és a kriptovalutáknak.övege

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalva

Az utóbbi időkben erőteljesen terjednek az érintésmentes fizetési megoldások. A nemzeti digitális valuták majdani létrejöttével és az ennek nyomán széleskörben elfogadottá váló kriptovalutákkal óriási lépést tehet a társadalom a készpénzmentes élet létrejöttéhez. Hogy mindez hány évig, évtizedig tart majd? Erre a kérdésre valószínűleg senki nem tudja ma még a választ.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.