Kína a nagyvárosokban folytatja a digitális jüan tesztelését

Szerző: | jan 29, 2021 | Kriptovaluta

Kína 3 nagyvárosa élesben is megkezdte a digitális jüan tesztelését, a teszt időszak várhatóan egy évig tart majd. Míg sokan a világon ódzkodnak a digitális valutáktól és náluk csak esetleg ötlet szinten merül fel a kérdés, Kína évek óta nagyon komolyan veszi a témát. Minden bizonnyal Kína lesz az első, aki működő nemzeti digitális valutát fog bevezetni az elkövetkező években.

A jövő társadalma valószínűleg készpénzmentesen fog működni. Erre az útra akkor lépett az emberiség, amikor megalkotta a bankkártyákat és az utalási rendszereket. Ezen rendszerek használata közben, már nem áramlik készpénz. A bankok nem küldik el egymásnak azt a készpénz mennyiséget amelyet a felhasználóik küldenek egymásnak. Úgynevezett bankközi elszámolások következtében egyenlítik ki a mérleget. A készpénzmentes társadalom következő fizetőeszközei a kriptovaluták lesznek. Legyen ez stabilcoin, CDBC vagy egyéb nem értékrögzített kriptovaluta.

 

 

Kína élen jár a nemzeti digitális valuta (CBDC) fejlesztésben

Nemrég számoltunk be arról, hogy Kína és Kanada lehet az első a világon akik valós, működő CBDC-t fejlesztenek ki és kezdenek el használni.

A fejlesztéseket több kínai nagyváros is támogatja, részt vesznek a digitális jüan tesztelésében. Peking, Sanghaj valamint Guandong vezeti a tesztelő nagyvárosok listáját. Hogy sikeresnek mondják a fejlesztett digitális valutát, ahhoz egy évig kell tesztelni megfelelő eredményekkel. Az említett városok polgármesterei egy nyilatkozatban tettek ígéretet arra, hogy városaik új kísérleti programokat kínálnak a digitális pénznemben történő elektronikus fizetéshez (DCEP).

digitális yüan I Cryptofalka

Forrás: Coingeek.com

 

A digitális jüan integrációja

Peking, a főváros vezeti a tesztelési fázist. A Global Times szerint Chen Jining, pekingi polgármester lesz a kezdeményezés koordinátora. Jinning nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a város az idén felgyorsítja a fintech és a professzionális pénzügyi szolgáltatások innovatív demonstrációs zónáit. Ezeknek a fejlesztéseknek lesz az egyik válfaja a kínai CBDC, a digitális jüan. 

Ma Xingrui, a dél-kínai Guangdong tartomány kormányzója megígérte, hogy a hatóságok támogatni fogják Sencsen tartomány fejlesztését, hogy az ország digitális valutájának innovatív kísérleti zónájává váljon. Shanghaj polgármestere is hasonlóan nyilatkozott, azt mondta, hogy a város folytatja a pénzügyi nyitást és elősegíti a CBDC használatát városban. 

CBDC I Cryptofalka

Forrás: https://blockchain.news/

 

Széleskörű pénzügyi fejlődés

A városok népi kongresszusa nem adott ki részleteket a bevezetéssel kapcsolatban. Guo Weimin, a Bank of China vezető tudósa is javaslatot tett az ország vezetésének, hogy gyorsítsa fel a CBDC bevezetését, tekintettel a jelenlegi világjárvány gazdasági kihívásai miatt. 

Elmondta, hogy a digitális pénznem megkönnyíti a pénzáramlás nyomon követését és a pénzügyi előírások betartását. 

A projekt hivatalos menetrendjét még nem hozták nyilvánosságra. Az ország központi bankja, a Kínai Népi Bank (PBOC), még a 2022-es téli olimpia előtt szeretne pozitív eredményeket elérni, melyre jövő februárban kerülne sor Pekingben. 

 

Dübörög a digitális jüan tesztelése

Már a múlt héten Sencsen három próbát hajtott végre a digitális jüannal. Az első kettő teszt során 30 millió digitális jüant sorsoltak ki két kiválasztott kerületi lakos között. A harmadik kísérlet alkalmával 20 millió jüan kisorsolása történt meg egy helyi vállakozás számára. Az úgymond nyereményjátékot a WeChat Pay és az AliPay mobil fizetési platformjain hirdették népszerűsítették. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összegzés

Ahogy a technológiai fejlődésben Kína élen jár a világban, úgy a pénzügyi szektorral is az élvonalba szeretne tartozni. A digitális jüan sikeres kiutalása az állampolgároknak azt mutatja, hogy a pénzügyi iparág egy hosszú de modern út kezdetén jár. A kínai CBDC nem csak Kínában fogja átalakítani a pénzügyi szektort. Ha ténylegesen és teljességgel bevezetik a digitális jüant, akkor a világ országainak is meg kell teremteni az infrastruktúrát ahhoz, hogy a Kínával folytatott nemzetközi kereskedelem fennakadások nélkül működjön. 

Háttérkép forrása: https://en.gizchina.it

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka