Intézményi befektetők 22%-a gondolkodik Bitcoin vásárláson

Szerző: | márc 6, 2021 | Kriptovaluta

Egy friss kutatás szerint az intézményi befektetők 22%-a tervez a jövőben valamilyen kriptovaluta befektetést eszközölni. 

 

‘buy the dip’ amíg lehet

Nem is jöhetett volna jobbkor a hír, mint amikor a Bitcoin kicsit bizonytalankodik, konszolidálódik 45-50.000 dollár körüli árfolyamon. Ez a teljesen egészséges piaci korrekció szükségletes ahhoz, hogy a bika piac még egy darabig kitartson. Nem emelkedhet az árfolyam exponenciálisan, kellenek a korrekciók, hogy megerősödjön az emelkedő trend. 

Bitcoin chart 1D I Cryptofalka

Forrás: https://www.tradingview.com/

Az kriptovaluta intézményi befektetői kedv márciusra kicsit alábbhagyni látszik. Legutóbb a MicroStrategy és a Tesla fektetett Bitcoinba elképesztő összegeket. 

 

További intézményi befektetés várható

A JP Morgan által végzett felmérésből kiderül, hogy azon intézmények, akik még nem rendelkeznek kriptavalutával 22%-a jövőben tervezi a befektetést és kereskedést. Az 1.500 intézményt képviselő több, mint 3.400 befektető felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 11%-a kriptavalutával kereskedik vagy befektetőcégnél dolgozik, míg 89%-uk nem. 

Ígéretes módon úgy tűnik, hogy kétszer annyi intézmény fog befektetni a kriptográfiába, mint azok, akik már megtették. Ez bizalomra adhat okot, még több tőke áramolhat a kriptovalutákba. A kriptovalutával nem kereskedő vagy befektető vállalatok válaszadói közül 22% nyilatkozta úgy, hogy vállalataik valószínüleg a jövőben digitális valutába fektetne be. 

Bitcoin intézményi befektetés | CryptoFalka

Forrás: bitira.com

Míg egyes elemzők azzal érvelnek, hogy a tartós intézményi vásárlás 50.000 dollárral fogja megemelni a Bitcoin árfolyamát addig még jórésze a befektetőknek egyelőre nem hisz a kriptavalutákban. 14%-a a kérdőívet kitöltőknek egyáltalán nem hisz a kriptovalutákban, míg 21%-a úgy véli, hogy csak átmeneti divat, azonban a 7%-a úgy gondolja, hogy a jövőben ez lesz az egyik legfontosabb befektetési eszköz.

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a legtöbb intézménynek biztonsági aggályai vannak. A válaszadók 98%-a jelölte meg, hogy a kriptográfiai világban a csalás nagyon elterjedt. 

Úgy tűnik, jelenleg a bizalomhiány gördít akadályt az intézményi befektetők elé, Damien Vanderwilt, a Galaxy Digital társelnöke a múlt hónapban a Bloombergnek elmondta: 

Ha végig gondoljuk a beszélgetéseket, amiket a befektetőkkel folytattunk, kiderül, hogy számukra az elsődleges cél a biztonság. Az, hogy maga a kriptovaluta biztonságos legyen és bármikor elérhető és valóban megbízható. 

Vannak olyan vállalkozások amelyeket nem zavarnak ezek az aggályok. Tesla, a MicroStrategy, a Grayscale dollár-milliárdokat fektetett kriptovalutába. A Microstrategy már 90.531-re növelte a Bitcoin készletét. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka