Kraken kriptovaluta tőzsde felhasználói kártérítést követelnek

Szerző: | febr 24, 2021 | Kriptovaluta

A Kraken kripto tőzsdén kereskedők felháborodtak, miután egy árfolyam zuhanás nagymértékű likvididálásokat váltott ki. Kártérítés követelnek.

Érett a korrekció a kriptovaluta piacon, a Bitcoin árfolyama szinte hetente döntötte az új csúcsokat. Az RSI a Tesla 1,5 milliárdos Bitcoin vásárlása óta 70 fölött állt, heti nézetben bőven 80 fölött, havi nézetben 90 fölött. Ez azt jelenti, hogy egy ideje már erőteljesen túlvett volt a Bitcoin a népszerű indikátor alapján.

 

Mi történhetett az elmúlt napokban?

Annak ellenére, hogy egészséges korrekciót láthattunk a kriptovaluta piac bull trendjén, érzékelhetjük, hogy valami több is állhat a háttérben. A korrekció előtt az volt észrevehető, hogy a tárcákból a tőzsdékre nagy mennyiségű Bitcoin áramlik. Ez általában azt jelenti, hogy egyes bálnák szándékában lehet némi profitot realizálni. Ne feledjük el, hogy egyes bálnák 5-10-15 ezer dolláros értéknél szálltak be a Bitcoinba. Ha több millió dollár tőkével számolunk, akkor nyilvánvaló, hogy ezek a bálnák a több millió dollárt megsokszorozták és szeretnének profitot zsebre tenni. 

 

Nem bírta a forgalmat a Kraken kriptovaluta tőzsde

Február 22-én, mind a Bitcoin (BTC), mind az Ethereum (ETH) történetében a legnagyobb mínuszos napi gyertya alakult ki. (dollárban! %-ban mérve amúgy nem mondható túlságosan szélsőséges mozgásnak)  A BTC körülbelül 9.500 dollárral esett vissza 57.500 dollárról, míg az ETH 1400 dollárra zuhant 1940 dollárról 24 órán belül a Coinbasen. 

Azonban úgy tűnik, hogy a gyenge vételi támogatás és a lépcsőzetes felszámolások kombinációja súlyos veszteségeket eredményezett a Kraken tőzsdén. A BTC 22%-kal esett vissza 45.000 dollár alá, míg az ETH 64%-kal csökkent, és az árfolyamot csak 700 dolláros támasz fogta meg.

Mi az a flash crash?

A flash crash egy olyan tőzsdei jelenség, amikor a dinamikus árfolyam mozgás elkezdi kiütni az automatikusan beállított stop-limit eladási tranzakciókat. Ekkor a beállított automatikus tranzakciók további stopokat ütnek ki, melynek hatására rövid távon irreálisan nagy leszúrást tapasztalhat az árfolyam.

Nem maradt el a felhasználók csalódottsága. A felhasználók a csalódottságuknak a redditen az  r/Krakensupport subreddit csoportban adtak hangot. Egyes kereskedők jogi lépéseket fontolgatnak a tőzsdével szemben. U/dtk6802 reddit felhasználó például azt állítja, hogy a flash-összeomlás közepette elvesztette életének megtakarításának nagy részét. 

Életem megtakarításának nagyrészt elvesztettem, és nem kaptam választ a supporttól. Azt gondolnánk, hogy visszatérítik az elvesztett pénzt, különben az összes ügyfelüket elvesztenék. Rengeteg bizonyítékkal, képernyőképekkel csatlakozom a perhez. -mondta

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Egyesek veszteségei meg is haladták a teljes számlájuk mérlegét, u/GoEers304 reddit felhasználó állítása szerint egyenlege azt jelzi, hogy tartozik a Krakennek 120 dollárral.

Hogy került egy számla negatívba? Tartozom a Krakennek 120 dollárral. Rengeteg tartalékom volt, de ki tud fedezni egy 90%-os fals összeomlást?

Annak ellenére, hogy a Kraken felhasználók kártérítést kértek, nem valószínű, hogy tőzsde megtéríti bárkinek a kárát is. 

A nagykereskedelmi felszámolások elleni védelem érdekében, hirtelen és lokálisan bekövetkező flash-ek esetén sok kriptovaluta platform régóta indexárakat alkalmazott a fedezethívások meghatározásához.

Míg más platformok nem voltak védve és éles flash-eket szenvedtek el. Különösen az Nexon az ETH. A kereskedési platform a twitteren jelezte, hogy visszatérítik a felhasználóknak a beszakadás idején elszenvedett veszteséget. 

Az árfolyam-beszakadások nem voltak ritkák a kriptovaluták legutóbbi volatilitás közepette sem. Február 15-én az Ethereum durván 11%-os csökkenése 1,89 milliárd dollár értékű felszámolást hozott magával a kisebb kriptovaluta piacokon. A felszámolások többsége a Binance tőzsdén történt, 336 millió dollár értékű ETH, és 55 millió dollár értékű BTC törlődött a felhasználók egyenlegéről. 

 

Összegzés

A kriptovaluták árfolyamai nagyon volatilisek. A napokban lezajlott 15-20%-os piackorrekció egészségesnek mondható. Pár hete januárban ennél nagyobb korrekció zajlott le,  akkor 28%-os. A bika piac még nem ért véget, néhány nap múlva a korrekció után valószínűsíthetően folytatódik

Aki követi a kriptovaluta kereskedés íratlan szabályait, azzal kisebb mértékben fordulhat elő, hogy minden pénzét elveszítse. Amellett, hogy mindig csak annyi pénzt kockáztassunk a tőzsdén amennyi nem hiányzik a háztartásból, ha elveszítjük, a másik legfontosabb szabály, hogy mindig apránként realizáljunk profitot. Ha kisebb profitokat realizálunk akkor könnyebben tudjuk kezelni a nagyobb piaci korrekciókat, veszteségeket. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka