Kriptovaluta hírkörkép: Microstrategy, Sberbank, Binance.

Szerző: | jan 26, 2021 | Kriptovaluta

A Sberbank saját kriptovalutát indít, újra elérhető a Binance Oroszországban, a Microstrategy újabb 10 millió dollárt fektetett Bitcoinba. Hírkörképünkben megtekinthetitek az elmúlt napok fontosabb híreit.

 

Microstrategy tovább növeli a Bitcoin kitettségét

Ahogy a napokban 7.000 dollárt csökkent a Bitcoin ára, úgy a Microstrategy egyből vásárlásra adta a fejét. Nem úgy tűnik, hogy megállt volna az intézményi befektetői kedv.

A Microstrategy üzleti intelligenciával foglalkozó vállalatelemzési cég, melyet a világ legismertebb márkái használnak üzletfejlesztésre. A vállalat múlt év közepétől jelentősen növelte a Bitcoin kitettségét. Augusztusban, szeptemberben és decemberben is nagy mennyiségű Bitcoint vásároltak. A cég alapítója úgy tekint a Bitcoinra, mint az infláció elleni menekülési útvonalra. 

MicroStrategy Bitcoin vásárlás I Cryptofalka

Annak ellenére, hogy a Bitcoin bull trend kissé megtorpant, úgy tűnik, hogy Michael Saylor, a Microstrategy alapítójának befektetési kedve még koránt sem ért véget. 

Január 22-én további 314 BTC-t vásároltak 10 millió dollár értékben. Ezzel a Microstrategy BTC eszközkészlete meghaladja a 70 784 darabot. A közleményből az is kiderül, hogy az újabb coinokat darabonként 31 808 dollárért vásárolták.

A Microstrategy első Bitcoin vásárlási bejelentése óta a vállalat részvényeinek árfolyama több mint 320%-kal emelkedett. A vállalat befektetési kedve elindította más, tőzsdén jegyzett cégek befektetési kedvét is. Olyan cégek kezdtek Bitcoinba invesztálni, mint a Grayscale, a Ruffer investment, a Square vagy Massmutual. 

 

Jön az orosz Sberbank saját kriptovalutája

Az állami tulajdonban lévő Sberbank Oroszország egyik legnagyobb állami bankja. A bank, a napokban jóváhagyást kért a nemzeti központi anyavállalatától, hogy saját blokklánc platformon indítsa el a sajátfejlesztésű kriptovalutáját. A bank csak akkor tudja elindítani a sajátfejlesztésű kriptovalutáját, ha az Orosz Föderáció Központi Bankja jóváhagyja a blokklánc platformot.

Sberbank kriptovaluta I Cryptofalka

Forrás: www.fintech.hu

Anatolij Popov, az igazgatóság elnökhelyettese elmondta, hogy céljuk még idén tavasszal bevezetni digitális eszközt. 

A Sberbank január elején kérelmet nyújtott be a Bank of Russia-hoz blokklánc platformjának regisztrálásához, mivel a digitális eszközök, csak regisztrált platformon bocsáthatók ki. – mondta Popov.

Továbbá az igazgató kifejtette azt is, hogy a bank már tesztelte a technológiát és megállapította, hogy a technológia működik. Az orosz törvények lehetőséget adnak 45 napig is a hatóságoknak, hogy elbírálják a projektet. Ezt az időkeretet az ország központi bankja a projektben fellépő problémák elhárítására és a kihívások kezelésére fordíthatja.

 

Újra elérhető a Binance Oroszországban

A máltai székhelyű kriptovaluta tőzsde tavaly közölte, hogy az Arhangelszki régió bírósága úgy döntött, hogy blokkolja a domainjének hozzáférését az egész ország területén. A bíróság azzal érvelt, hogy a platform információkat terjesztett egy számukra szabálytalan eszközről, a Bitcoinról. 

Binance on I Cryptofalka

Forrás: https://marsmasters.com/

A cég szerint úgy kerültek feketelistára, hogy az orosz hatóságok nem figyelmeztették őket előre. A Binance azonban megjegyezte, hogy jogi útra tereli az ügyet. Az eredményt figyelembe véve sikeresek voltak, mert az Arhangelszki Területi Bíróság hatályon kívűl helyezte a korábbi ítéletet. 

Következésképpen az oroszországi felhasználók visszakapták a teljes hozzáférést a tőzsdéhez.

Reméljük, hogy az oroszországi kriptovaluta szabályozások átláthatóak lesznek és a jövőben el lehet kerülni a hasonló incidenseket. Bízunk benne, hogy a szabályozási bizonytalanság már nem fogja negatívan befolyásolni az oroszországi kriptovaluta-projektek fejlődéseit. – nyilatkozta az orosz Binance igazgatója, Gleb Kostarev.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.