Ezeket kell tudnod a Bitcoin és kriptovaluta ATM-ekről

Szerző: | nov 25, 2020 | Kriptovaluta

Ha gyorsan és kényelmesen szeretnénk Bitcoint vagy kriptovalutát vásárolni, akkor ideálisak lehetnek az ATM-ek. Milyen más tulajdonságaik vannak?

 

Bitcoin vásárlás ATM segítségével

Emberek milliói és számtalan nagyvállalat fektet bitcoinba és egyéb kriptovalutákba nap, mint nap. Ez lehet a pénz jövője, „a bitcoin a digitális arany”. Bár egyik befektetés sem kockázatmentes, vagy garantálna hozamot, de azt tudjuk, hogy nincs, aki megállítsa a bitcoint. Ez teszi olyan különlegessé. A bitcoin ATM-ek is egy napon talán majd végleg felváltják a hagyományos ATM-eket. Bár egyelőre ez csak egy vízió. Visszatérve a jelenbe, nézzük részletesebben a Bitcoin és kriptodeviza ATM-es váltásokat. Mik azok előnyei, illetve milyen esetekben lehet hasznunkra a készpénzes váltás.

Az ATM-ek használata az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja a kriptodevizák vásárlásának és eladásának. Nem kell szakértőnek lenned a használatához. Egyszerűen behelyezed a kriptodevizára szánt készpénzt az ATM-be, ezt követően a biztonságos internetkapcsolattal rendelkező automata megvásárolja a kedvelt bitcoint (BTC) vagy egyéb altcoint (Ripple, XRP) az aktuális árfolyamon. 

Bitcoin ATM I Cryptofalka

Forrás: https://news.bitcoin.com

Igen, jól értetted: a készpénzből bitcoint vásárolhatsz mindössze néhány egyszerű lépéssel. Nincsen szükség akár bankszámlára sem, az ATM-es váltások pedig néhány perc alatt visszaigazolják a vásárlást. Amennyiben nincsen bitcoin tárcád, az automata nyomtat egy papír tárcát, amire szinte azonnal elküldi a bitcoinjaidat. Ha nem tudod mi az a kriptovaluta tárca: LINK

 

Ha szeretnél többet tanulni a Bitcoin, blokklánc és a tőzsde világából, olvasd el ingyenes E-bookunkat! 22 fejezet, 172 oldal, magyarul, teljesen ingyen! 🔥 LINK 

 

Semmi sem privátabb a készpénznél. Online vásárlással, a kártyádon lévő pénz elutalásával a bankod tudomást szerez arról, hogy kriptodevizát veszel. Ezzel ellentétben a készpénzes kriptodeviza ATM-ek privátak, a tranzakciókról harmadik fél nem szerez tudomást. A kriptodeviza ATM-ek növekvő népszerűségüket a fent felsoroltak mellett még a következő előnyöknek köszönhetik: gyors, kényelmes, biztonságos és könnyen elérhető.

 

Gyorsaság

A tranzakciós gyorsaság az ATM-es váltások egyik leghatalmasabb előnye, amit említhetünk. A hagyományos online kriptotőzsdéknek időre van szükségük, hogy az utalásunk megérkezzen a tőzsdére. Ezzel szemben az ATM-es váltások pár perc alatt lezajlanak, az igényelt bitcoin összeg máris a tárcádba kerül. Amennyiben az idő sürget, vagy a kriptodevizák gyors váltásának módját keresed, az ATM ideális választás lehet számodra. Azzal viszont célszerű tisztában lenned, hogy ennek a “gyorsaságnak” van minimális extra költsége!

 

Kényelem

Ha eddig még az a procedúra tartott vissza a kriptovilágtól, hogy választani kell egy online kereskedési platformot, ahol regisztrálni szükséges, majd feltölteni az adataidat és banki utalást végrehajtani, akkor van egy jó hírünk: a kriptodeviza ATM használatával mentesülsz mindettől! Természetesen van egy limit, amekkora összeggel anonim módon (ügyfél azonosítás nélkül) lehet kereskedni, de azt meghaladóan is csupán néhány adat megadása, valamint pár perc a regisztrációt követő tranzakció. 

digitalis_yuan

Forrás: Cointelegraph.com

Néhányan azért nem adnak esélyt a kriptodevizáknak, mert tartanak az internetes váltási folyamattól. Bizony vannak olyan online jóváhagyási lépések, melyekkel egyesek nem boldogulnak, főleg ha nincs elérhető magyar fordítás.

A kriptodeviza ATM-ek a készpénzzel végzett kriptovaluta vásárlásának vagy eladásának az egyik legkényelmesebb módját kínálják. Az ATM-ek használata egyszerűbb, hasonló a már jól megszokott banki készpénzfelvételekhez. Habár funkciójukat tekintve a két masina eltérő, a hagyományos megjelenés és a felhasználás tekintetében rendkívül hasonló.

 

Elérhetőség

A közeli ATM-ek megtalálása sosem volt még könnyebb, számuk egyre gyorsabban nő, mint ahogyan a népszerűségük is. Miközben a bitcoint és egyéb altcoint elfogadó boltok és éttermek száma fokozatosan gyarapszik, a kriptovaluta alternatívát jelent megtakarítások számára: kriptopénzzel vásárolhatunk, de akár bármikor fel is vehető az ATM-ek valamelyikénél euró vagy forint bankjegyekben. 

Nincs ok az aggodalomra az ATM-ek biztonságát illetően. A tranzakciókhoz szükséges digitális tárca kulcsa nélkül senki sem férhet hozzá a befektetett kriptovalutához, az biztonságban van és nem tudja senki feltörni.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Költségek

Semmi sincsen ingyen. Ha fontos számodra, hogy a lehető legolcsóbban tudj hozzájutni a Bitcoinhoz vagy egyéb kriptovalutákhoz, akkor az ATM-es megoldásnál léteznek olcsóbb lehetőségek is. Az egyes ATM váltók és a kriptovaluta tőzsdei árfolyamok között általában 1-5% különbség van. Nagyjából ekkora költséggel kell számolnod egy Bitcoin ATM-es váltás esetében. Vagyis a gyorsaságnak és kényelemnek ára van. De a kriptovaluták világában, ahol akár napi 2 számjegyű mozgásokat is tapasztalhatunk az árfolyamban, ez hamar meg is térülhet.

 

Bitcoin és kriptovaluta ATM összefoglaló

Az ATM-ek kényelmes, időtakarékos, rendkívül gyors és biztonságos hozzáférést biztosítanak a kriptovalutákhoz a nap bármely percében,  minimális felár ellenében. Ugyanis a legtöbb Bitcoin és kriptovaluta ATM a nap 24 órájában üzemel. Ezek a legfőbb indokok, hogy legközelebb ne menj el úgy, egy BTC ikonnal ellátott ATM mellett, hogy figyelmen kívül hagynád azt.

Amennyiben szeretnél vásárolni, eladni vagy befektetni bitcoint és más kriptodevizát forintért vagy euróért, látogasd meg az iCoin oldalt vagy bonyolíts le egy egyszerű tranzakciót az egyik ATM-jüket használva. Használd a FALKA a kuponkódot, hogy kedvezményesen válthass kriptodevizát az iCoin ATM-ekben.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Kriptovaluta árfolyam oldal (kattints)


#NévÁr

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.