Crypto vs. bankrendszer, avagy légy a magad ura!

Szerző: | nov 12, 2020 | Kriptovaluta

Crypto megtakarításod, befektetésed és a bankrendszerben tárolt pénzed közötti különbségek tudatosításával jobb döntéseket hozhatsz a jövőben. Ezeket vetjük össze mai cikkünkben. 

 

Légy a magad ura!

Sajnos a magyar lakosság 99% -a még nem tud arról a változásról, ami a színfalak mögött játszódik. A készpénz nyomtatás és az infláció hatását érzik, de nem látják a lényeget. A bankrendszer beszippantott minket. Oda megy a fizetésed, onnan utalod a számláidat, bankkártyával fizetsz. Minden szerepel a bank nyilvántartásában. Mikor, hol, mit, mennyiért vettél, az egész életed kiterítve.

Andreas M. Antonopoulos egy üzleti világban elismert tekintély, Svájcban tartott egy előadást a crypto piacról, valamint technológiáról. Itt elmondta, hogy  Obama elnök 2016-ban a cryptokról úgy gondolkodott, hogy ha mindenki rendelkezne cryptoval, az olyan lenne, mintha minden egyes embernek lenne egy svájci bankszámlája.

De Obama elnök tévedett. A crypto nem olyan, mintha egy svájci bankszámla lenne a zsebedbe. Hanem olyan mintha egy svájci bank lenne a zsebedbe, és te vagy a bankigazgató.

Bitcoin felügyelet I Cryptofalka

Forrás: Bitcoin.com

Hogy mi a különbség? Ha bankszámlát birtokolsz, akkor ki vagy szolgáltatva a banknak, egy harmadik félnek. Rendszerkarbantartás, bankszámla zárolása, banki csőd vagy bármi rajtad kívül álló okból nem juthatsz hozzá a saját pénzedhez. Vagy több %-ot is fizethetsz azért, hogy készhez kapd azt a pénzt, amit amúgy te kölcsönöztél a banknak.

 

Crypto: Ha te vagy a magad bankja, ez nem történhet meg!

Ha te vagy a saját bankod (amihez csak egy okos telefonra van szükséged), bármikor értékhatár nélkül nemzetközi utalásokat tudsz végrehajtani, hétfőtől vasárnapig 0-24 órában. Ott, annyit, amikor és ahol te szeretnél. Függetlenné válsz a téged körülvevő, omladozó és elavult rendszertől.

Raul Pol bankigazgató szerint a készpénz helyett fokozatosan a központi bankok által kiadott digitális valuták fognak megjelenni, így csökkentve a készpénz nyomtatásából adódó költségeket. Például Kína, Svédország, Szingapúr már dolgozik a gyakorlati kivitelezés mikéntjén is.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Persze az ember nem szereti a változásokat, ezért eleinte különböző mézesmadzag stratégiával érik majd el, hogy minél többen nyissanak a bankjuknál crypto számlát. Itt csak digitális formában (számok a monitoron) lesz pénzed. Majd kisebb utalások, kedvezmények, akciók segítségével  népszerűvé válik ez a fajta számla, egyre többen átállnak ennek használatára.

Gondoljunk csak bele! A sárga csekk feladása szüleink idejében evidens volt. Most az átutalások, banki megbízások általi teljesítések az evidens módszer. Ha meghalljuk, hogy valaki még sorban áll a postán, kezeiben a sárga csekkekkel, biztos idős rokonaink, barátaink képe rémlik fel előttünk. Majdhogynem megsajnáljuk őket, mert nem tudnak lépést tartani a technikával. Ezzel sok bosszúságot, sorban állást, időt spórolnának meg pedig.

Bitcoin készlet HODL I Cryptofalka

És itt lép képbe a Bitcoin és a crypto nyújtotta előnyök! Ez is egy digitális fizetőeszköz, amit csak a monitoron látsz, meg a mobiltelefonod képernyőjén. DE! Ez a tied! Te rendelkezel felette 100%-ban, nem a bank. Te magad vagy a bank!

A Bitcoin (BTC) is egy digitális fizetőeszköz. Sosem tudod a kezedben fogni. De a rádióhullámot tudod? A mobiltelefonodat, internetet működtető részleteket sem ismered minden részletében. De mégis birtoklod, és használod. Nélküle el sem tudod képzelni az életed. A fizetésben is nagy valószínűséggel hasonló lesz a jövő.

crypto-com-app

Összefoglaló

Ha lépést akarsz tartani a jövővel, és esélyt adni magadnak ne habozz olvasni, tanulni a témában! Irány a crypto világ, ami a nem is olyan távoli jövő már.

Ha felkeltette érdeklődésed a cikkünk, kérdéseid lennének, vagy a fantáziád meglódult, irány a Cryptofalka oldalának a tudástárja! Adj esélyt magadnak és a családodnak ! Emlékezz, a mamutok kihaltak…

Gill Rita

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.