Rohamosan nő a digitális stabilcoinok iránti érdeklődés

Szerző: | ápr 24, 2020 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A nemzeti digitális valuták mellett a stabilcoinok is a Bitcoin pozíciójára törnének! Az elmúlt évben 800%-al nőtt a stabilcoin láncokon végzett aktivitás.

 

Rohamosan növekvő stabilcoin aktivitás

A TokenAnalyst jelentése szerint a stabilcoin láncokon végzett aktivitás 800%-al nőtt az elmúlt évben! Ezt nem is nehéz észre venni ha mondjuk csak egy Coinmarketcap listát néz meg az ember. A korábban 8-10. hely körül tanyázó vezető stabilcoin a Tether már a 4. legnagyobb marketcappel rendelkező kriptovaluta. Őt csupán a három nagy név a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és a Ripple (XRP) előzi meg.

Az elmúlt év során nagyjából 290 milliárd dollárt mozgattak tárcák között a stabilcoin rendszer segítségével, csak most márciusban pedig 50,9 milliárdot. Ez 2019 áprilisában még csupán 6,2 milliárd volt.

Rohamosan nő a digitális stabilcoinok iránti érdeklődés I Cryptofalka

Forrás: TokenAnalyst

 

A Dai stabilcoin a leginkább “DeFi”

A DeFi vagyis a “decentralized finance” kifejezést gyakorlatilag egyre többet fogja hallani az ember az elkövetkező években. Nagyjából úgy tudnánk ezt fordítani szépen, hogy “decentralizált pénzügyek” / “központi irányítás nélküli pénzügyek”.

Annak ellenére, hogy a DeFi iparága jelentősen nőtt az elmúlt évek során, a stabilcoin láncokon elvégzett tranzakciók fele így is centralizált tőzsdéken valósul meg. Kivéve a Dai stabilcoinját, ugyanis náluk egy az öthöz az arány a DeFi javára!

Rohamosan nő a digitális stabilcoinok iránti érdeklődés 2 I Cryptofalka

Forrás: TokenAnalyst

Tehát ha a három nagy stabilcoint hasonlítjuk össze, akkor a Tether (USDT), USDC és a Dai közül a Dai a legjobban decentralizált. Ez főként azzal indokolható, hogy a Dai maga is egy DeFi protocolt használ. Ezzel szemben az USDT Tether aktivitásának 62%-a decentralizált váltókon folyik.

A stabilcoin láncok alapvető feladat az, hogy a nagy volatilitással bíró kriptovaluta piac viharosabb időszakaiban tudjanak “parkoló pályát” biztosítani. Ezzel védve a befektetőt az esetleges nem kívánt mozgásoktól. Egy opció ugye a FIAT valutába történő átváltás vagy “kitutalás” lehetne, viszont ez esetben úgymond “kilép az illető a kriptovilágból”, aminek sokszor extra költségei vannak. Ezért a stabilcoinok egy olcsóbb és kényelmesebb megoldást kínálnak erre a célra.

Hamarosan a Tether-ről, mint vezető stabilcoinról készítünk nektek részletes fundamentális elemzést! Hasonlót, amilyet az Ethereumról vagy a Rippleről már olvashattatok!

 

A stabilcoinok mellett a CBDC is dominál 2020-ban

Korábbi cikkünkben, ahogyan ismertettük a Kína által fejlesztett nemzeti digitális valuta már a célvonalban tart. Nemrégiben magáról a rendszer teszteléséről is kiszivárogtak képek, ahol az látható, hogy már élesben megy a kínai nemzeti digitális valuta tesztelése.

A központi bankok által fejlesztett (CBDC) kriptovaluták nagyban különböznek a ma ismert társaiktók és a Bitcointól! Ugyanis ezt egy központi bank fejleszti, ezért nem beszélhetünk decentralizált rendszerről. Ugyanakkor merít a kriptovaluták pozitív tulajdonságaiból, így a hagyományos rendszernél hatékonyabban használhatóak! Ilyen lesz a kínai digitális valuta is.

nemzeti digitális valuta kína I Cryptofalka

A digitális yüan fejlesztéséről itt ➡️ Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant itt ➡️ A Kínai digitális valuta a krízis ellenére már a célvonalban és itt ➡️ A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt olvashattok.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.