Egyetlen szót üzen a Twitter vezetője a világnak

Szerző: | ápr 24, 2020 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A Twitter vezetője Jack Dorsey, nemrégiben módosította bemutatkozását a profiljában. Ebben egyetlen szót üzen a világnak, ami pedig a következő: “Bitcoin”

 

Twitter vezetője Jack Dorsey a világnak: Bitcoin!

Legutóbb néhány hete írtunk a Twitter vezetőjének Jack Dorsey-nak az újabb példa értékű megnyilvánulásáról, ekkor ugyanis 1 milliárd dollárt adományozott a vagyonából a koronavírus elleni harcra. ➡️ Jack Dorsey Twitter CEO eladományozta a vagyona jórészét

A Twitter CEO korábban pedig azt tűzte ki céljának, hogy segítse a blokklánc technológia elterjesztését, a célkeresztjére pedig Afrikát tűzte ki. ➡️ Twitter CEO terve, hogy 1,2 milliárd ember ismerkedjen meg a blokkláncca.

Most ismét újabb érdekes megnyilvánulásával hívta fel magára a Bitcoin és kriptovaluta rajongók figyelmét! Az pedig egy elég egyszerű Twitter profil módosítás volt! Korábbi bemutatkozását egyetlen szóra cserélte, az pedig a következő: “Bitcoin”

twitter vezetője jack dorsey 3 I Cryptofalka

A Twitter vezetője régóta nagy Bitcoin és kriptovaluta fan hírében áll, így nem túlságosan meglepő a megmozdulása. De felmerülhet a kérdés, hogy “mire is gondolhatott a költő”?

 

1. opció: Esetleges megoldás a pénzügyi válság ellen?

Az elmúlt hónapokban számtalan pénzügyi szakember hívta fel arra a figyelmet, hogy súlyos problémákat látnak a jelenlegi pénzügyi rendszer működésével kapcsolatban. Ahogyan azt Ray Dalio még tavaly novemberben kifejtette A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan.

Így az első lehetőség, ami eszünkbe jut a Twitter vezetőjének a rövid üzenetével kapcsolatban az talán az, amit Satoshi Nakamoto a Bitcoin atyja is szeretett volna átadni a világnak. Az pedig egy politikától, bürokráciától, korrupciótól mentes olyan decentralizált pénzügyi opció, ahol mindenki a saját értékeinek a bankára. Emlékezzünk csak vissza Venezuela utcáira, ahol a folyamatos politikai és gazdasági bénázás következtében hiperinfláció sújtotta az országot. 

Bitcoin ár cryptofalka

Egy életkép Venezuela utcájáról, ahol annyi értéke sincs már a pénznek, hogy lehajoljon érte az ember. Egy olyan példa ez előttünk, amifelé a legtöbb vezető ország száguld jelenleg. A koronavírus járvány következtében komoly gazdasági kár érte a legtöbb országot, ezt pedig a határtalan pénznyomtatással próbálják a legtöbben megoldani. Ennek a rövid távú megoldásnak viszont hosszú távon súlyos következményei is lehetnek!

 

2. opció: Közelgő Bitcoin blokk felezés?

Rohamosan közeledik a Bitcoin blokk felezésének időpontja, ahol is a Bitcoin bányászoknak járó blokk jutalom a jelenlegi 12,5 Bitcoinról 6,25 Bitcoinra fog csökkenni. Vajon erre célozhat a Twitter vezetője?

A Bitcoin teljes készlete a programjából adódóan limitált, az új Bitcoinok pedig a blokkjutalommal kerülnek felszabadításra. Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, hogy a kriptovaluta bányászok a Bitcoin blokklánc rendszerének fent tartásáért a befektetett hardware és energiáért cserébe blokkjutalmat kapnak. Vagyis ahhoz, hogy blokklánc fusson és például fizetési tranzakciókat tudjunk végrehajtani ahhoz számítási kapacitásra van szükség, ezt biztosítják a kriptovaluta bányászok, munkájukért cserébe pedig blokkjutalmat kapnak. Ennek a jutalomnak a mértéke nyilvános és előre meghatározott mennyiségű.

 

A Bitcoin blokkláncán az eredeti blokkjutalom 50 Bitcoin volt, ami már két felezés után mára csupán 12,5 Bitcoin. A 2020 májusi bitcoin blokkfelezét követően ez az érték tovább csökken 6,25 Bitcoinra. Vagyis elmondható, hogy a múlttal összehasonlítva nehezebb lesz újabb és újabb Bitcoinokhoz hozzájutni. 

Arról, hogy pontosan milyen hatása is lehet a Bitcoin blokk felezésének rövid vagy akár hosszú távon itt olvashattok ➡️ A Cryptofalka szerint ez lesz a Bitcoin blokkfelezés hatása.

De ha szeretnétek akár meg is hallgathatjátok a témáról a Bitcoin kisokos podcast műsorát iTunes és Spotify segítségével!

Talán sosem derül ki, hogy pontosan mire is gondolt a Twitter vezetője a rövid üzenetével kapcsolatban… Viszont az biztos, hogy ha ő hisz és támogat valamit akkor az rossz nem lehet. 😉

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.