Sokak szerint már leállíthatatlan a Bitcoin és a kriptopénzek

Szerző: | jún 1, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A Bitcoin betiltására tett több erőfeszítés sem akadályozhatta meg, hogy a legnagyobb kriptopénz megtartsa vezető szerepét. A Bitcoin kapitalizációja jelenleg 700 milliárd dollár!

 

Az Ark Investment szerint nem tudják betiltani a Bitcoint

Míg a Bitcoin (BTC) világszerte egyre inkább a szabályozók ellenőrzése alá kerül, az Ark Investment alapítója és vezérigazgatója, Cathie Wood bízik abban, hogy a szabályozók nem lesznek képesek leállítani a világ legnagyobb kriptovalutáját. A múltban számtalan próbálkozást láthattunk Kínától, de egyelőre mindegyik hasonló kísérlet elbukott. Vagyis jelenleg a leginkább elképzelhető forgatókönyv az, hogy tiltani nem, hanem megfelelő keretek közé fogják a szabályozók terelni a kriptovalutákat.

Wood szerint a BTC „már úton van, és lehetetlen lesz leállítani” – jelentette ki. A globális szabályozók „egy kicsit barátságosabbak lesznek az idő múlásával” a kriptovaluták iránt.

Bitcoin I Cryptofalka

A Bitcoin elleni legutóbbi szabályozási visszaszorítás Európában, az Egyesült Államokban és Kínában, hozzájárult a Bitcoin piacainak visszaeséséhez. De a BTC vásárlását szüneteltető intézmények elsődleges kiváltó oka a bányászattal kapcsolatos környezeti aggályok voltak, amelyeket a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk fokozott.

A hónap elején Musk utalt arra, hogy a Tesla 1,5 milliárd dolláros Bitcoin állományát eladhatja “a fosszilis üzemanyagok Bitcoin bányászatához és tranzakcióihoz, különösen a szénhez való gyorsan növekvő felhasználása” miatt.

“A megoldás fele a probléma megértése” – mondta Wood, megjegyezve, hogy az észak-amerikai bányászok hajlandóak a megújuló energiaforrásokat előtérbe helyezni a Bitcoin bányászatban. Létrehozva a Bitcoin Bányászati Tanácsot, megpróbálják megoldani a bányászattal kapcsolatos problémákat. Ez „komoly megkönnyebbülést hozhat, és felgyorsítja a megújuló energiaforrások használatának elfogadását a kriptovaluta bányászatban.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Sok cég fektetett Bitcoinba

Az elmúlt 7 hónapban népszerű befektetési eszköz lett a Bitcoin az intézmények között. Több, milliárdos cég is Bitcoinba fektette tartalékainak egy részét. A legtöbb Bitcoint birtokló cég a MicroStrategy üzleti intelligenciával foglalkozó vállalkozás lett. 

Bitcoin intézményi befektetések I Cryptofalka

Forrás: Twitter

Lehetetlen elképzelni, hogy ezek a vállalkozások csak úgy, egyik napról a másikra eladják a BTC készletüket. Egyrészről azért sem mert hosszútávú befektetési eszközként vásárolták, másrészről pedig azért, mert nem akarják elbukni a befektetett pénzt. Hiszen ha minden cég eladásba kezdene, akkor a kriptovaluta értéke beszakadna, és a befektetési értékének töredékéért tudnák értékesíteni. 

 

Folyamatosan nő a Bitcoin elfogadása

Míg a Tesla lemondott arról a lehetőségről, hogy elfogadja a Bitcoint az autókért, addig más vállalkozások, sőt még helyi szervek is elfogadják azt. Miamiban lehet BTC-ben adót fizetni, lehet házat venni, vagy bérelni. De a portugálok már Bitcoinnal is fizethetnek egy áramszolgáltatónál.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

A Bankok sem akarnak lemaradni a Bitcoinról

A New York Digital Investment Kriptográfiai letétkezelő cég bejelentette, hogy hamarosan az amerikai bankoknak lehetőségük lesz a meglévő számláikon keresztül az ügyfeleknek BTC-t vásárolni, tartani és eladni. Ez újabb jel arra, hogy a BTC a mainstream elfogadás felé tart. Ha a bankok megnyílnak a kriptovaluták előtt, akkor több tíz millió dollár áramolhat a Bitcoin piacára. 

 

Összegzés

Az látszik, hogy nehéz lenne egyik pillanatról a másikra betiltani a BTC-t, ahhoz túlságosan beépült a mindennapi életünkbe. Gazdasági károkat okozna az, ha egyik pillanatról a másikra kivonnák a forgalomból. A legvalószínűbb forgatókönyv inkább az, hogy az államok is kijönnek majd a saját nemzeti kriptovalutájukkal, CBDC-kkel és megfelelő szabályozás mellett fognak együtt létezni a nemzeti és a közösségi kriptovaluták.

Ha szeretnél többet tudni a témáról, hallgasd meg Gurbács Gáborral készített podcastünket, aki napi szinten egyeztet a világ minden táján a szabályozókkal.

[buzzsprout episode=’6216340′ player=’true’]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka