Microsoft fejlesztésű blockchain játék érkezik

Szerző: | dec 2, 2019 | Kriptovaluta

Blockchain játék fejlesztésén dolgozik a Microsoft, ami egy 1980-as játékkönyvön alapul. Akkoriban hatalmasat kaszáltak a szóban forgó sztorival, vajon sikerül-e újra megcsinálni?

 

Komoly blockchain játék érkezik, olyan nagy nevek fejlesztik, mint a Microsoft

A blockchain játék megalkotásához a Microsoft két másik cég, az Eidos és a Fabled Lands fejlesztőit is segítségül hívta, együtt készítik el az innovatív új játékot. December 1-én egy sajtóközleményben jelentették be, hogy a fejlesztendő blokklánc játék egy 1980-as játékkönyvön, a “The Way of the Tiger“-ön fog alapulni. Ez az új játék pedig egy kártyajáték lesz, ami a nagy sikerű játékkönyvre fog építeni.

A játékkönyv egyfajta egyszemélyes szerepjáték. A hagyományos regényekkel ellentétben a könyvet nem lineárisan kell olvasni, hanem előre-hátra lapozgatva, a könyv utasításának vagy a véletlen (például kockadobás) hatásának megfelelően.

 

blockchain játék

 

A blockchain játék címe „Arena of Death” (Halál arénája) lesz. Melyben a játékosok egy fantasy témájú kártyajátékban harcolnak az eredeti játékkönyv-sorozat elemeinek felhasználásával.

 

A blockchain játék előnyeiről nyilatkozott a könyv írója

Jamie Thomson a korábbi könyvsorozat írója és egyben a Fabled Lands vezérigazgatója így nyilatkozott:

Eleinte a könyvsorozatot a klasszikus számítógépes játék formátumában szerettük volna újraindítani, de végül blockchain játék kifejlesztése mellett döntöttünk. Úgy gondolom, hogy ezzel az új technológiával jobban kitudjuk fejezni azt a világot, amit létre szeretnénk hozni.

 

Képzeljék csak el mondjuk a “Magic the gathering-et”, de úgy, hogy ha birtokolsz egy kártyát akkor biztos lehetsz benne, hogy az valóban csakis a tied. Vagy mondjuk, hogy 100 különböző kiadása lesz egy tárgynak vagy képességnek és ekkor tudod, hogy valóban csak annyi lesz belőle.

A blockchain játék fejlesztéséhez úgynevezett “nem-helyettesíthető tokenek” (NFT) használatát tervezik, amihez a Vechain blokkláncát hívják segítségül. Az alapvetően vállalkozásokkal és az ellátási lánc menedzsmentjével társított projekt itt  a játékon belüli eszközök tulajdonjogát fogja biztosítani.

A Vechain lehetővé teszi kártyák és tárgyak létrehozását anélkül, hogy “blokklánc fejlesztéssel kellene foglalkoznod”. nyilatkozta Thomson.

 

Növekszik az érdeklődés a blokklánc alapú játékok iránt

Úgy néz ki kezd felpörögni a játékokon belüli digitális tokenizálás, egyre több blokklánc játék van születőben. Nemrégiben jelentették be a blokklánc alapú F1 Delta Time nevű játékot, melyet a hivatalos Formula 1 is engedélyezett. Ez a blockchain játék szintén NFT “nem-helyettesíthető tokeneket” használna az autók egyedisége érdekében.

Forrás: https://cointelegraph.com/news/formula-1-branded-blockchain-game-to-auction-digital-race-car-tokens

 

Az Ethereum (ETH) alapú kártyajáték, a Gods Unchained, a Blizzard játékfejlesztővel kapcsolatos cenzúra-botrány után messze meghaladta a CryptoKitties sikereit is. Napi közel fél millió NFT transzfert ért el.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka