Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egyesül a Disney és az Epic? Új metaverzum játék készülőben

Egyesül a Disney és az Epic? Új metaverzum játék készülőben

A Disney egy évvel ezelőtt megszüntette metaverzum részlegét, azonban most úgy tűnik, egyesül az Epic Games-szel, hogy új erőre kapjanak.

Társul a Disney és az Epic Games

A Walt Disney Company 1,5 milliárd dolláros részesedést szerez az Epic Games-ben annak érdekében, hogy tovább bővítse a játékportfolióját, kevesebb mint egy évvel azután, hogy bezárta saját metaverzum részlegét. 

Egy február 7-i közleményben a Disney azt mondta, hogy a többéves projekt - a szabályozói jóváhagyástól függően - egy olyan játékélmény lesz, amely együttműködik az Epic zászlóshajójával, a Fortnite-al.

A projekt egy „egyben játék és szórakoztató univerzum” lesz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy "játsszanak, nézelődjenek, vásároljanak és kapcsolódjanak a Disney eszközeiből származó tartalmakhoz, karakterekhez és történetekhez."

Metaverse Cryptofalka

Az Epic Games alapítója és vezérigazgatója, Tim Sweeney azt mondta, hogy egy „állandó, nyitott és együttműködő ökoszisztémát” fognak építeni, míg a Disney vezérigazgatója, Bob Iger úgy nyilatkozott, hogy ez „a Disney valaha volt legnagyobb belépése a játékok világába”.

Bob Iger hozzátette, hogy a játékosok, gamerek és rajongók képesek lesznek saját történeteiket és élményeiket is létrehozni. Az Epic játékmotorja, az Unreal Engine fogja működtetni a szóban forgó univerzumot, de részleteket nem osztottak meg a metaverzum szerű projekt indulásának dátumáról.

Most akkor mégsem halott a metaverzum?

A Disney lépése kevesebb mint egy évvel azután történt, hogy 2023 márciusában felszámolta saját metaverzum részlegét, és mintegy 50 alkalmazottat bocsátott el a működési költségek csökkentése érdekében. Egy évvel korábban pedig szabadalmat kapott egy "virtuális világ szimulátorára valós világban lévő helyszínen".

Tim Sweeney már régóta optimista a metaverzummal kapcsolatban, és gúnyolta azon elképzeléseket, miszerint a metaverse halott lenne, hivatkozva a 2023 májusában a havi 600 millió aktív felhasználóra. 

Azonban négy hónappal később, 2023 szeptemberében az Epic 16%-kal csökkentette munkatársainak számát, mondván, hogy a metaverse inspirálta bevételekre vonatkozó irreális elvárások miatt sokkal több pénzt költöttek el, mint amennyit megengedhettek volna maguknak.

Az Epic korábban hasonló projekteken dolgozott

2022 áprilisában az Epic Games 2 milliárd dollárt kapott a Sony-tól és a Lego Group anyacégétől, a Kirkbi-től, hogy egy metaverzumot építsenek, amelynek eredménye a Lego Fortnite nyílt világú túlélő játéka volt.

Disney_x_Epic_Games Cryptofalka

A partnerségi bejelentés azon a napon érkezett, amikor a Disney 2024-es első negyedéves eredményeinek közzététele is, miután 2023-ban egy sor nagy kasszasiker nélküli filmet dobtak piacra, és a streaming is kudarcot vallott.

A Disney 23,6 milliárd dolláros bevételt ért el a 2023. december 30-án véget ért negyedévben, ami alig haladta meg a Wall Street Zacks elemzőinek becsléseit. A bevételnövekedése mégis lapos maradt, mivel egy évvel ezelőtt ugyanebben a negyedévben 23,5 milliárd dollárt ért el.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 7.50% $61,288.75
Ethereum ETH 5.97% $3,448.03
BNB BNB 5.33% $416.75
Solana SOL 11.61% $121.39
XRP XRP -1.36% $0.5748
Cardano ADA 1.68% $0.6356
Dogecoin DOGE 16.99% $0.1139
Litecoin LTC 1.85% $75.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!